~18~

1K 42 5
                                    

Isg x K
Dat is wat ik terug krijg van Kyra. Er is nu inmiddels al een half uurtje voorbij gegaan. Dus laat ik alvast mijn jas pakken, want ik moet er ook nog heen fietsen. Ik loop de trap af en zie mijn moeder op de bank zitten. 'Mam, ik ben bij de fontein.' Zeg ik tegen haar zonder haar aan te kijken. Waarom? Ik kan haar niet recht in de ogen aankijken omdat ik weet dat ze iets verzwijgt. Ze liegt tegen mij en Daan. Zoiets verzwijg je toch niet?! Of ligt dat aan mij?

Ik pak mijn schoenen en mijn jas. 'Is goed, zolang je maar voor het avondeten thuis bent.' Zegt mijn moeder 'Oké!' Roep ik als ik de deur uitloop.

Ik ga lopend naar de fontein. Het is niet zo ver weg en ik heb geen fiets meer. Op mijn moeders fiets kan ik ook biet gaan, want die heeft een lekke band. Tijdens het lopen doe ik oortjes in mijn oren. Nu sluit ik me af van de wereld. Het is alsof ik alleen besta en mijn muziek. Zo vergeet ik het verhuizen, de ruzie met Kyra en natuurlijk Lucas.

'Je bent vroeg!' Zeg ik tegen Kyra als ik bij de fontein aankom. 'Jij ook.' Zegt ze. Ik knik en ga naast haar op de rand van de fontein zitten. 'Wat is er allemaal tussen ons gebeurd?' Zeg ik en ik kan een klein lachje onderdrukken. 'Te veel.' Zegt Kyra. 'Inderdaad, laten we er zand overgooien. Ik ben er klaar mee met deze ruzie.' Zeg ik. 'Ik ben het ermee eens.' Zegt Kyra en ze trekt me in een knuffel.

Opeens komt alle gevoelens naar boven en ik begin te huilen in Lyra haar armen. 'Ik heb je zo gemist.' Zeg ik snikkend. 'Ik jou ook.' Zegt ze en ze aait me over mijn hoofd. 'Ik... ik' verder kom ik niet om weer te beginnen met huilen. Kyra trekt zich terug uit de knuffel en kijkt me aan. 'Wat is er?' 'Ehmmm ik... ik ga verhuizen.' Zeg ik en dan is het stil.

'Je gaat wat?!' 'Verhuizen' het is weer stil. 'Waarom gaan jullie opeens zomaar weg?' Vraagt ze aan mij. Ik kijk haar aan en zie dat ze ook tranen in haar ogen krijgt. 'Ik ik weet het niet.' Zeg ik gemeend. 'Pap en mam hebben het nog niet verteld aan mij of Daan. Ik heb ze er over horen praten in de avond toen ze dachten dat ik sliep.' Zeg ik. 'Laten we dan nog wat leuks doen vandaag!' zegt Kyra. 'Ja, leuk! Laten we een filmpje pakken!' zeg ik. 'Super idee!' we staan op en gaan naar de biosscoop.

Onderweg zit me iets nog steeds dwars. 'Kyra, moet ik Lucas vertellen dat ik hem leuk vind aangezien we toch weg gaan?' 'Dat moet je doen!' zegt ze super enthousiast. 'Dan zit je er niet mee als je weg bent.' 'Maar wat nou als ik voor paal sta. Dat hij me helemaal niet leuk vind.' 'Maak jij je daar maar niet druk om! Ik zorg wel dat het goed komt en dat je niet voor paal staat!' zegt ze.

eventjes later lopen we de biosscoop binnen en niet kort daarna zitten we in de zaal. We genieten van de film en van onze popcorn. Tijdens de film hoor ik een geluidje. Shit! Mijn geluid van mijn mobiel staat nog aan! Ik pak mijn mobiel om het geluid uit te zetten maar dan zie ik een boos berichtje van mijn moeder. 'Shit!' zeg ik zachtjes. 'Wat is er?' fluistert Kyra. 'Ik zou al lang thuis moeten zijn voor het avond eten!' 'Dat is niet zo handig!' lacht Kyra. 'Mijn moeder is nu echt boos! Wat moet ik zeggen?' vraag ik aan Kyra. 'Dat je in de biosscoop zit en dat je avondeten popcorn is dus dat je niet zal verhongeren.' Ik lach en stuur nog een berichtje naar mijn moeder zodat ze niet ongerust wordt.

Als de film af gelopen is lopen ik en Kyra kletsend de zaal uit. We praten over de leuke film die we zonet gezien hebben. 'Ahhhhh!' gil ik als ik iets kouds over mijn heen voel gaan. Ik kijk nu voor me en zie Manouk staan. 'Kijk eens uit!' schreeuw ik en ik loop haar voorbij naar de wc gevolgd door Kyra. 'Moest dat?! Dat schreeuwen tegen Manouk?' vraagt Kyra. 'Jaaa! Ik zit nu helemaal onder de cola! Mijn witte shirtje is nu niet wit meer en mijn bh schijnt door!' roep ik boos. 'Sorry, jij hebt niks gedaan. Ik schrok gewoon een beetje en het werd me te veel. Eerst voel je een koude stroom over je heen gaan en dan kijk je vervolgens in het gezicht van een vriendjes pikker!' 'Weet je! Je gedraagt je nu echt als een enorme bitch! Manouk kon er niks aan doen! Jij keek ook niet uit je doppen! En over dat zij de vriendjes pikker is, denk daar over na! Je weet het nog steeds niet!' roept Kyra en ze verlaat de wc en laat mij achter. Ik doe de deur van de wc open en roep naar Kyra: 'Lekkere vriendin ben jij!' Maar zij reageert niet en loopt verder naar de uitgang. De rest van de mensen kijken naar mij. Wat gênant! Ik doe de deur van de wc dicht en ga in een wc hokje zitten.

Dan beginnen er tranen te rollen over mijn wangen. Waarom moet ik het altijd verpesten?! Het dringt mij eigenlijk nog niet echt door wat ze heeft gezegd maar wat ik wel weet is dat we nog steeds ruzie hebben. Misschien is het beter zo. Als ik dan weg ga missen we elkaar niet. Ik loop de wc uit en zie een meisje voor mij staan die me al te bekend voorkomt! 'Zeg eens cheese!' zegt ze en dan maakt ze een foto met haar mobiel.

I'm in loveWhere stories live. Discover now