~13~

1K 41 3
                                    

'WAT?!' roep ik tegen Ilse. 'Wat is er?' zegt ze terwijl ze nieuwsgierig rondkijkt. Ik wijs naar de twee kletsende meisjes. 'Is dat Kyra? Maar wie is dat andere meisje?' vraagt ze nieuwsgierig aan mij. 'Het vriendin van Lucas.' mompel ik zachtjes. 'Wat? Ik versta je niet.' 'Het vriendin van Lucas.' zeg ik met een brok in mijn keel. 'Oh. Maar kent Kyra haar?' 'Ik dacht van niet. Ze hebben zover ik weet elkaar maar één keer gezien.' 'Laten we verder lopen. Ik heb geen zin om daaraan te denken.' 'Is goed, laten we een smoothie halen.' 'Oké, laten we snel gaan alsjeblieft.' We lopen langs de twee kletsende meisjes. Ik kijk ze de hele tijd aan. Dan kijkt Kyra ook om. We kijken elkaar recht in de ogen aan. Ik probeer boos te kijken maar het word meer een teleurgestelde blik. In haar gezicht zie ik niets. Geen emotie. 'Kom.' zeg ik tegen Ilse en we lopen harder door richting de smoothie bar.

Als we daar aankomen, bestellen we een smoothie. Ik neem zoals altijd een aardbeien smoothie en Ilse neemt en kiwi banaan smoothie. We drinken het de smoothies op en we kletsen nog wat. Ik kijk steeds om me heen in de hoop dat ik Kyra en haar vriendin niet onder ogen hoeft te komen. Daar heb ik echt geen zin in. 'Ik ga even naar de wc.' zeg ik tegen Ilse, ik sta op en loop in de richting van de wc.

Dat lucht op zeg denk ik als ik de wc uit loop. Dan sta ik stil. Daan en  Lucas staan in de verte te kletsen met Kyra en het vriendinnetje van Lucas. Ughhh. Ik loop naar Ilse en ga weer zitten. Ik vergeet Kyra, Daan, Lucas en zijn vriendinnetje door het gezellige geklets met Ilse. En natuurlijk moet daar een weer een einde aan komen door een stem van achter mij. 'Hoii.' zegt de stem. De stem die behoort tot mijn broer. En als mijn broer achter me staat, is Lucas er vast ook. Ik draai me om en zie tot mijn teleurstelling dat Kyra en Lucas zijn vriendin er ook bij staat. 'Hey.' zeg ik zo gemeend mogelijk maar het klinkt vast niet enthousiast of vrolijk. Ik kijk alleen Daan aan. In de rest heb ik geen zin,

'Gaat vanavond nog door?' vraagt Daan aan mij. 'Ik hoop van wel. Anders hebben we al dat lekkers voor niets gekocht.' zegt Lucas. 'Wat ga je vanavond doen?' vroeg Ilse. 'Ze hebben het over het filmavondje. We zouden dat eerder doen maar dat moest verplaatst worden, omdat ik en Daan uit eten gingen met familie. En ja! Het gaat zeker door! Ik moet die laatste twee films van the hunger games echt zien!' zeg ik. Dit keer klink ik wel enthousiast. Hoe dat komt? Ik wil die films gewoon zien. Het zijn namelijk mijn nieuwe lievelings film. Waarom ik niet enthousiast zijn? Kyra komt ook en ja. Gezien de omstandigheden heb ik daar geen zin in.

'Wil je ook komen?' vraagt Daan aan Ilse. 'Ja lijkt me leuk. Hoe laat?' vraagt Ilse. 'Uhmmm, rond 7 uur in de avond.' zegt Daan. 'Dan eet je bij ons.' vul ik hem nog even toe. 'Oké, leuk dat je komt. Tot straks.' zegt Daan terwijl hij weg loopt gevolgd door Lucas. Dan zit ik aan tafel met Ilse en naast de tafel staan Kyra en het vriendinnetje van Lucas. 'Hoi Kyra. Wie is je vriendin?' vraagt Ilse uit het niets. 'Heyy, ik ben Manouk.' zegt het meisje. 'Ik ben Ally.' zeg ik zo aardig mogelijk. 'Maar wij moeten gaan. We moeten boodschappen doen voor vanavond.' verzin ik uit het niets. Ik en Ilse staan op en lopen weg. Eigenlijk was het niet eens een leugen. We hebben echt nog wat nodig.

'Nu weet je in ieder geval hoe zij heet.' zegt Ilse. 'Daar heb je gelijk in. Maar wat heb ik daar aan?' vraagt ik aan haar. 'Nu kan je haar stalken op instagram.' zegt Ilse enthousiast. 'Omg! Goed idee!' zeg ik terwijl we in de richting van de supermarkt lopen. 'Maar nu dat jij komt moeten we nog even wat meer halen. En ook wat drinken, want we hadden sowieso te weinig.' zeg ik terwijl we de supermarkt in lopen. 'Zullen we cassis halen? Dat is mijn favoriete!' zegt Ilse. 'Tuurlijk. Wil je ook nog iets lekkers te eten?' vraag ik. 'Donuts!' roept ze enthousiast. 'Oké, laten we alles pakken en dan snel afrekenen. Dan kan je me helpen mijn kleren uit te zoeken voor vanavond.' zeg ik terwijl we alles pakken.

I'm in loveWhere stories live. Discover now