~14~

1.1K 40 0
                                    

'Je moet echt je dierenpak aandoen.' zegt Ilse tegen mij als we voor mijn kast staan. 'Weet je het zeker? Kan ik niet beter een jurkje aandoen?' vraag ik me af. 'Als je je dierenpak aandoet, dan laat je zien dat het je niets uitmaakt hoe de rest van de wereld je ziet.' zegt Ilse zelfverzekerd. 'Oké.' zeg ik. 'Maar ik doe mijn dierenpak aan als jij dat ook doet!' 'Is goed! Ik heb een konijnen pak.' zegt ze lachend. 'Ik een koala pak. We gaan er echt zo leuk uitzien samen!' zeg ik lachend tegen haar. We pakken al het eten en leggen dat op mijn twee persoon bed neer. Het drinken zetten we naast het bed neer. Nu we met meer mensen zijn pak ik nog even een lekkere hangstoel uit de woonkamer.

We zijn nog vroeg maar dat maakt ons niet uit. Dan hebben we tijd om eens op instagram te gaan. En dan heel toevallig Manouk haar account tegenkomen. En toevallig scrollen we door haar foto's. 'Jeetje, wat heeft zij veel foto's.' zegt Ilse. 'Veel selfies zou je bedoelen.' zeg ik teleurgesteld. 'En ze ziet er mooi uit.' begin ik. 'Met haar schitterende lange blonde haren.' 'Zo is het wel genoeg.' zegt Ilse. 'En haar diepe blauwe ogen.' 'Ja ho! Stop! Genoeg negatieve gevoelens!' roept Ilse. Ik wou verder gaan met het opsommen waarom Manouk zo veel beter is dan mij, maar ik word onderbroken door Ilse. Nou onderbroken eerder ruw ontwaken uit mijn negatieve gevoelens.

Ik wordt onderbroken door een kieteldood!  Ik lach me dood hier. 'Hou op!' roep ik gierend van het lachen. 'Stop je dan?' lacht Ilse. 'Met wat?' vraag ik heel onschuldig. Dat was niet zo slim, want Ilse begint me nog erger te kietelen. 'Oké, oké! Ik stop al!' roep ik nog steeds gierend van het lachen. Ilse stopt met de kieteldood waar ik erg blij mee ben. 

Dan gaat de bel. 'Omg! Ze zijn er!' roep ik blij. Ik sta op, verlaat mijn kamer en loop naar de voordeur. In de deur staat Kyra. Maar ze is niet alleen. Manouk is er ook. 'Hoii.' zegt Kyra. 'Hey.' zeg ik. Ugghhh dit is gênant. 'Kom binnen.' zeg ik. Kyra en Manouk knikken en we lopen rechtstreeks naar mijn slaapkamer. Ik kijk Ilse verdrietig aan. Kyra en Manouk kunnen het gelukkig niet zien. Ze staan namelijk achter mij. 'Hebben jullie ook je dierenpak mee?' vroeg Ilse om de stilte te verbreken. 'Ja! Zeker! Ik heb een eenhoorn pak.' zegt Manouk enthousiast. 'Ik heb een giraffe pak.' zegt Kyra. 'Leuk.' zeg ik ongeloofwaardig. Kyra loopt naar me toe. Ik kijk haar een beetje raar aan. 'Kan ik je even spreken?' vraagt Kyra aan mij. 'Ehmmm.' Oh nee! Wat moet ik zeggen? 'Het komt nu niet goed nuit ik moet naar de wc.' zeg ik en ik loop pijl langs haar.

Ik sluit mezelf op in de wc. Wat moet ik nou doen? Ik heb echt geen zin erin om met kyra te praten! Maar waarom heeft ze Manouk meegenomen? Ugghhh. Het zou leuk moeten worden vandaag. Nu denk ik alleen maar aan Manouk en Lucas. Maar ik moet eigenlijk hier weg. Ik kan hier niet de hele avond blijven zitten! Ehhmmm. Ik pak mijn mobiel erbij en begin Daan te appen.

*Waar ben je?*
*We zijn onderweg.*
*Waar ben je ongeveer?*
*Ehhmm. Nog een straat en dan zijn we er.*
*Oké, mooi. Tot zooo!*
*byeee!*

Gelukkig! Ze zijn er bijna en dan kan ik de deur opendoen en dan hoef ik niet met Kyra te praten. Het is misschien wel gemeen dat ik niet met haar wil praten maar ik heb er echt geen zin in. Straks verpest het mijn avond nog en ik had er zo zin in. Dan gaat de bel. Yess! Ik ren zowat de badkamer uit om de deur open te doen. 'Hoii!' zeg ik misschien iets te blij als ik Daan en Lucas in de deuropening zie staan. 'Laten we beginnen!' zegt Lucas enthousiast. Daan rent alvast naar mijn kamer. Dat komt vast doordat Ilse er is. Maar nu ben ik alleen over met Lucas.

'Leuke dierenpak!' hoor ik Lucas zeggen. 'Dankjewel.' zeg ik terwijl ik bloos. Als we aankomen in mijn kamer, staat mijn televisie al aan. Yesss! Ik heb er opeens heel veel zin in! Dan gaat Lucas op mijn bed zitten naast Manouk. Er is alleen nog plek naast Kyra op mijn bed en haar kennende gaat ze onder de film met mij proberen te praten. Dus ga ik maar op de stoel zitten. Ik ga op mijn benen zitten en voel me weer prettig als de film begint. Af en toe neem ik een handje chips en ook drink ik wat cassis.

De eerste film is afgelopen en we houden even een korte pauze. Ik raak tot mijn telleurstelling aan de praat met Manouk. Maar nu voel ik me nog rottiger! Ze is hartstikke aardig! Hoe kan ik haar nu afzeiken om me beter te voelen! Niet dus. Dan word de aller laatste film van the hunger games opgezet en die film is geweldig!

Als de film is afgelopen gaat iedereen naar huis. Het is laat dus ik ga al in mijn bed liggen en probeer te slapen. Maar dan komt er iets in me op. De chocolade hartjes. Die heeft Lucas vast al aan Manouk gegeven. Uggghhh! Laat ik maar gaan slapen zo voel ik me ook niet beter.



I'm in loveWhere stories live. Discover now