~19~

1K 39 2
                                    

Ik zie hoe Luna een foto van mij maakt. 'JIJ GAAT NU DIE FOTO VERWIJDEREN!' zeg ik boos. 'Daar heb ik geen zin in!' zegt ze, ze draait zich om en loopt heupwiegend weg. Wat een trut is zij, zeg! Ik loop boos en verdrietig de bioscoop uit in de richting van mijn huis met muziek in mijn oren. Ik zit te denken over wat er net gebeurde. Kyra zei iets wat ik niet snapte. Wat zei ze ookal weer? Zoiets: en over dat vriendjes pikker gedoe, denk daar eens goed over na! Je weet het nog steeds niet. Wat bedoelde ze daar mee? Waar moet ik goed over na denken? En wat weet ik nog niet?

Ik denk er de hele weg over na maar ik kom er nog steeds niet uit. Als ik voor mij flat sta, zie ik een verhuiswagen staan en ik sta stil. Wacht wat?! Gaan we nu verhuizen?! Ik kijk naar de verhuiswagen. Er worden spullen uitgehaald. Oeff! Gelukkig! Dat betekent dat hij niet ingeladen wordt, dus dat ik vandaag nog niet ga verhuizen naar weet ik veel waar. Maar waar komen nieuwe mensen wonen dan? Ik loop de flat binnen en ga met de lift een paar verdiepingen omhoog. De mensen met spullen staan ook bij mij in de lift. De lift stopt met bewegen en dan stap ik uit in de richting van mijn huis. Ik word gevolgd door mensen die spullen sjouwen. Ik houd halt voor mijn eigen deur en zie dat de mensen een deur verder lopen. Inderdaad! Het huis van onze buren stond te koop (niet Kyra maar de andere buren) en nu komen er nieuwe mensen wonen. Ik ben benieuwd.

Ik hoor de verhuiswagen weg rijden, als ik mijn huis binnen loop. 'Mam?' roep ik door de het huis heen. 'Ja?' wordt er terug geroepen. 'We hebben nieuwe buren!' 'Dat weet ik! Ik heb ze uitgenodigd om morgenavond bij ons te komen eten!' hoor ik haar nog roepen voordat ik mijn kamerdeur dicht smijt. Ja, ik ben nog steeds boos op haar en dat zal ik ook blijven! Maar toch heb ik wel zin in dat etentje morgenavond. Misschien maak ik dan nieuwe vrienden? Daar heb ik wel behoefte aan maar ook weer niet. Dat betekent dat ik ze moet missen als ik weg ga!

Nu ik aan nieuwe vrienden denk, denk ik aan Ilse. Met haar heb ik geen ruzie! Ik pak mijn mobiel om haar te appen, maar dan zie ik allemaal berichten en voicemails van een onbekend nummer. Ik open WhatsApp en klik op de chat waarvan ik 27 berichten heb. Oh nu is het duidelijk! In het allereerste berichtje staat dat het Manouk is. Ughhh! Daar heb ik echt geen zin in! Toch lees ik het snel door. Kort samengevat zegt ze dat het haar spijt maar dat het niet alleen haar fout is en dat ik ook sorry moet zeggen. In haar dromen! Ik heb geen zin om al die voicemails te luisteren dus die verwijder ik allemaal. Vervolgens begin ik Ilse te appen. Ik wil weer een keertje met haar afspreken en dan kan ik vragen of zij Daan leuk vindt. Ik stuur het appje en dan maak ik me klaar voor bed. Ik poets mijn tanden, doe mijn pyjama aan, pak mijn tas en kleding voor morgen en dan ga ik in mijn bed liggen.

De volgende ochtend word ik wakker door een zonnestraal op mijn gezicht. Ik ben een beetje dom geweest gisteravond. Ik ben vergeten de gordijnen dicht te doen. Het komt vast door de ruzie met Kyra, die berichtjes van Manouk en die foto van Luna. O wacht! Sh*t! Wat gaat Luna doen met die foto? Gaat ze het naar iedereen toe sturen?! Of gaat ze er posters van maken en die dan vervolgens op school ophangen?! Ik denk dat ik daar vandaag achter kom. Ik stap uit mijn bed en spring onder de douche. Ik kleed me aan, doe mijn make-up op en begin aan mijn ontbijt. 'Ally, je moet om kwart voor 7 thuis zijn in verband met het etentje vanavond.' zegt mijn vader. Ik knik, ik sta op en poets mijn tanden. 'Doei!' roep ik als ik naar mijn fiets die beneden staat loop.

En nu zit ik op mijn fiets, ja ik heb een nieuwe gekregen heeh! Lucky me, met muziek in mijn oren. We beginnen vandaag leuk met een blokuur wiskunde! Proef de sarcasme! Ik mag die man niet en hij mag mij ook niet. Gelukkig heb ik daarna kunst. Dan kan ik lekker tekenen! Ik kom op school aan en zet mijn fiets in de fietsenstalling. Ik loop door school in de richting van mijn kluisje. Ik voel me bekeken. Ik voel gewoon de blikken van de mensen in mijn rug branden!

Als ik bij mijn kluisje aankom, valt mijn mond open. Die foto die de trut Luna heeft gemaakt, hangt op mijn kluisje! Ik scheur van woede de foto door tweeën. Waar is Luna. Zij gaat klappen krijgen! Ik loop... nou ik ren door school heen opzoek naar Luna. Dan zie ik haar leunen tegen haar kluisje aan. Ik kijk naar haar rug maar ik voel de woede weer in mij weer koken. 'LUNA!' schreeuw ik.

I'm in loveWhere stories live. Discover now