~8~

1.2K 48 1
                                    

Ik loop naar ze toe en vraag wat ze hier doen. 'We gaan eten en drinken halen voor de film morgen.' zegt Lucas. 'Ja, maar ik snap nog steeds niet waarom wij dat doen.' zucht Daan. Lucas stoot Daan aan en kijkt hem aan. 'Oh ja laat maar.' zegt Daan. 'Nou ik en mijn vriendin gaan appeltaart maken dus dan hou ik misschien nog wel een stukje voor jullie over.' zeg ik om op een ander onderwerp te komen.

'Hmmm je kunt vast lekker bakken.' zegt Lucas. Ik bloos van zijn opmerking. 'En wat is je lievelings smaak chips? dan halen we die ook.' vraagt Lucas. 'Mijn lievelings smaak chips is doritos cheese.' zeg ik gevleid. Hij houd rekening met mijn voorkeur jeeh! denk ik.

'Maar wij gaan weer.' zegt Daan en hij duwt Lucas naar voren. 'Ja, later.' zegt Lucas. Even later staan ik en Ilse bij de kassa met alle spullen voor de appeltaart. En als we klaar zijn lopen we naar haar fiets en fietsen naar mijn huis. We zetten alles in de keuken en pakken een kom, de mixer en de bakvorm. Ik kijk nog even op mijn mobiel of ik al een appje van Kyra heb maar, nee.

Wat zal zij aan het doen zijn?' Laten we maar beginnen.' zegt Ilse. 'Er is alleen een probleempje. Ik ben geen keukenprinses.' zeg ik tegen Ilse. 'Nou ik ook niet dat word vast leuk!' zegt Ilse. We maken eerst het deeg en stoppen het in de bakvorm maar we houden nog wel wat over voor de stroken die erover heen moeten. Daarna schillen we de appels en mengen ze met kaneel en suiker. We bestuiven de bakvorm met bloem. We moeten nog wat aantal stappen uitvoeren en dan kan het eindelijk de oven in. we moeten 60 minuten wachten tot de taart gaar en goudbruin is. In die tussentijd kijken we nog een filmpje.

Als ik het piepje hoor van de oven rennen we naar de keuken en halen de taart eruit. Hij is wel goudbruin dus waarschijnlijk ook wel gaar. We laten hem even afkoelen dus gaan we verder met de film kijken. Als ik vind dat we genoeg hebben gewacht snijden we de taart aan en eten we het op. De appeltaart is echt lekker alleen de keuken is wel echt een zooitje. Dus nadat we onze stuk taart op hebben ruimen we de keuken op.

Als we klaar zijn moet Ilse naar huis. Ik pak nog even een klein stukje van de taart in die ze mee mag nemen. We lopen naar haar fiets en ik zeg haar gedag. We vonden het allebei heel erg gezellig en dat we snel weer moesten gaan afspreken. Toen Ilse weg was, was het inmiddels kwart over 6. Toen kwamen Lucas en Daan binnen. 'En wat hebben jullie allemaal gehaald?' Vraag ik nieuwsgierig. Ze pakken alles en leggen het op tafel neer. Mijn oog valt gelijk op de doritos cheese. 'Je hebt ze gehaald!' Zeg ik blij. Ik weet het is een beetje overdreven maar het idee dat hij rekening met mij houd is gewoon fijn. 'Ja zeker, want het is ook mijn lievelings smaak chips.' zegt Lucas. Ik bloos. Hij houdt dus rekening met zichzelf, fijn. Ik kijk nog even op tafel. Ik zie zoete popcorn, chocola ,cola en chocolade hartjes.

Chocolade hartjes? Mijn hart begint te bonken. Waarom hebben ze die gekocht? denk ik. Voor mij misschien. Lucas kijkt naar mijn ogen en volgt waar ze naartoe kijken. 'Oh ja, die is eigenlijk voor wat anders.' Hij pakt de chocolade hartjes er tussen uit en doet hem in zijn tas. Ik voel een teleurstelling maar ik laat niks merken. 'Lekker jongens!' Ik draai mij om en loop teleurgesteld naar mijn kamer.

'En hoe zit het nog met die appeltaart?' vraagt Lucas. 'Hij is heerlijk, er is nog wat over.' roep ik vanuit mijn kamer. Ik hoor een piepje van mijn mobiel. Het is Kyra! Eindelijk dat duurde lang. Ik stuurde die vanochtend en nu is het al een aantal uren later.

* waarschijnlijk spreekt hij de waarheid, want hij heeft toch een vriendin?*

*Ja idd, maar wat heb jij de hele dag gedaan? Je hebt erg laat gereageert op mijn berichtje. meestal antwoord je meteen.*

*Sorry. Ik ben pas net thuis. Maar ik moet gaan ga eten. Byee*

Raar, waarom verteld ze niet wat ze heeft gedaan vandaag? Vraag ik me af. 'Ally?' Hoor ik mijn vader roepen. 'Ja pap wat is er?' 'We gaan eten lieverd.'

Na het eten loop ik naar mijn kamer en ga zitten op het balkon. Ik hoor een piepje van mijn mobieltje komen. Het is een berichtje van Ilse. Ik open whatsapp en lees het berichtje. Ik ben een beetje geschrokken er stond in het berichtje dat Ilse Kyra zag lopen met een jongen hand in hand terwijl ze naar huis fietste. Dus Kyra heeft een vriendje? Dat kan ze gewoon zeggen! Ik vertel haar toch ook dat ik Lucas leuk vind! Als ik haar morgen zie ga ik het haar vragen. Ik stuur nog een appje naar Ilse en dan pak ik mijn tekenboek.

In mijn tekenboek staan allemaal tekeningen die ik zelf heb gemaakt en waar ik wel trots op ben. Ook heb ik er een paar opgehangen. Zelf teken ik het liefst mensen. Ik heb Daan, mijn vader, mijn moeder en Kyra al getekend. Nu wil ik graag Ilse gaan tekenen. Ik begin met het hoofd schetsen en ga dan verder met de ogen, neus en mond. Na een half uurtje is ie bijna af. Ik ga morgen wel verder. Ik wil mijn schetsboek opruimen als ik nog een los papiertje eruit zie steken. Oh ja. op die tekening was ik begonnen met Lucas te tekenen. Ik was er mee bezig voordat ik wist dat hij al een vriendinnetje had. Ik leg hem neer en kijk ernaar. Opeens voel ik een hand op mijn schouder. Ik schrik me dood en stop de tekening van Lucas in mijn schetsboek en doe net alsof ik naar al mijn tekeningen kijk. Dan sla ik de tekening van Ilse om.

I'm in loveWhere stories live. Discover now