~17~

1.1K 44 2
                                    

'Daan?' zeg ik aarzelend als ik zijn kamer binnen kom. 'Wat moet je?!' antwoord hij nors. 'Ik moet je wat vertellen,' begin ik. 'Je bent toch niet zwanger, toch?' onderbreekt Daan mij. 'Nee! Ben je gek! Maar er is wel iets anders vervelends aan de hand. Ik kon vannacht niet slapen. Beneden hoorde ik geluiden en daar ging ik naar luisteren. Het waren mam en pap die aan het praten waren.. aan het praten waren over huizen,' ik kijk hem aan. 'Wacht?! Ben je nu aan het zeggen dat we gaan verhuizen?' vraagt Daan verbaasd. 'Ik denk het,' zeg ik en ik sla mijn ogen neer. 'Ik dacht dat pap en mam van deze omgeving hielden.' hoor ik hem zeggen. 'Ik ook,' antwoord ik zachtjes.

'Wat moeten we hiermee doen?' vraag ik aan Daan. 'Ik heb werkelijk waar geen idee.' antwoord hij. Het blijft eventjes stil. Ik kijk op mijn mobiel. 'Denk jij er over na? Dan doe ik het ook maar ik moet nu echt naar school anders kom ik te laat!' zeg ik en ik sta op en verlaat de kamer van Daan. Ughhh nu moet ik naar school met een gedachte dat ik hier niet meer zou komen. Fijn is dat. Ik pak mijn fiets uit de schuur, zeg mijn ouders en Daan gedag, doe mijn oortjes in mijn oren en fiets weg in de richting van school.

'Wat is er met jouw aan de hand?' Hoor ik in mijn oor geschreeuwd. Het is Lynn niet Kyra. Want ja ik heb een beetje ruzie met haar dat kan je wel zeggen. 'Ehmmm, niets.' Antwoord ik. 'Ik ken je langer dan vandaag.' Zegt ze. 'Ja, dat weet ik. Maar er is niets aan de hand!' Zeg ik en ik loop paal langs haar heen naar het lokaal toe.

Verder die dag word er steeds aan mij gevraagd of er wat is. Natuurlijk is er wat! Over een half jaar ofzo loop ik hier niet meer rond! Ik loop dan in een compleet andere school en woon in een compleet andere omgeving. Ik ken daar niemand. Ja hoor super leuk, verhuizen! Zeg ik sarcastisch in mijn hoofd. Het is wat men zegt. Een compleet nieuwe start. Maar ik wil dat niet! Ik wil hier blijven in mijn vertrouwde omgeving. Met mijn vrienden.

Ik wil het ze niet vertellen. Tenminste nog niet. Ik wil eerst dat mijn ouders het aan mij en Daan vertellen, want ze weten niet dat wij het al weten. Maar ik weet niet of ik dit de hele tijd voor me kan houden. De aankomende dagen zullen niet hetzelfde zijn. Bij alles van ik doe, denk ik dat ik het over een tijdje niet meer kan doen omdat ik dan weg ben.

Kyra! Ik moet het goed met haar maken. Als ik weg ga, wil ik geen ruzie met haar hebben. Ik wil nog allemaal leuke dingen doen de aankomende tijd. School is nu afgelopen en ik zit nu op mijn kamer met mijn mobiel in mijn handen. Hoe moet ik beginnen?
Lieve Kyra... nee uhmm
beste Kyra? Nee dat is ook raar. Laat ik maar geen aanhef doen. Ehmmm...
Ik wil het bijleggen. Over een uurtje bij de fontein? Xxx A
Dat is prima, denk ik. Ik druk op verstuur en leg mijn mobiel aan de kant.

Wat moet ik nu gaan doen? Laat ik gaan tekenen. Ik pak mijn schetsboek, een potlood en een gum. Ik sla mijn schetsboek open op en zie de onafgemaakte hoofd van Ilse op papier staan laat ik die gaan tekenen. Ik heb d basisvormen al. Ik moet de oren, het haar en de wenkbrauwen nog tekenen.

Ik ben lekker aan het tekenen als Daan binnen komt. 'Ik heb er over na gedacht,' begint hij. 'En mij lijkt het beste om nog niets tegen vrienden enzo te zeggen. Laten we wachten tot pap en mam het tegen ons zeggen. Dan pas kunnen we het aan de rest vertellen.' 'Ik dacht hetzelfde.' Zeg ik en ik ga weer verder met tekenen. 'Dat is je vriendin toch?' Vraagt hij. 'Ja, Ilse.' Zeg ik en ik kijk hem aan. 'Ze is erg aardig. We waren gezellig aan het kletsen op de filmavond.' Zegt hij. 'Ja, dat heb ik gezien.' Zeg ik.

'Denk je dat ik een kans bij haar maak? Vraagt hij uit het niets. Daar moet ik even over nadenken. Ehmm Ilse zei dat ze iemand leuk vond met bruin haar en blauwe ogen. Verder heeft ze niet echt in detail verteld hoe haar crush eruit ziet. Ik kijk naar Daan. Hij kijkt afwachtend naar mij met zijn blauwe ogen en zijn donkerblonde haren. O wacht! Donkerblond en bruin is niet hetzelfde. Toch? 'Ik weet het niet.' Zeg ik gemeend. 'Oh, oké,' zegt hij nog voordat hij mijn kamer verlaat.

Hij vind haar leuk. Daan vindt Ilse leuk! Maar vind Ilse Daan leuk? Dat moet ik de volgende keer vragen als ik haar tegen kom. Zoiets vraag je niet op WhatsApp. Maar door het gedoe van Daan moet ik nu aan Lucas denken. Moet ik het hem vertellen? Vertellen dat ik hem leuk vind.
Ik kan het doen voordat ik weg ga?
Of niet.
Dan zit ik er niet mee als ik weg bent.
Straks sta ik compleet voor paal aangezien hij een vriendinnetje heeft.

Ugghhh ik heb een heftige tweestrijd gaande in mijn hoofd. Maar gelukkig heb ik nog de tijd om er over na te denken. Toch? Ugghhh mijn leven is echt onvoorspelbaar!

I'm in loveDove le storie prendono vita. Scoprilo ora