~26~

1K 39 0
                                    

'Het spijt me dat ik bleef zeuren. Het spijt me dat ik Manouk steeds aan het afzeiken was. Het spijt me dat ik het niet zag. Het spijt me voor alles!' zeg ik. 'Het is al goed.' zegt Kyra. 'En ik moet je nog wat vertellen.' begin ik. 'Ik ga verhuizen.' zeg ik zachtjes. 'Wat?!' zegt ze. Er verschijnt een klein lachje op mijn gezicht. Zo reageerde Lucas ook. 'Ik ga verhuizen.' zeg ik weer. Kyra trekt me in een omhelsing. 'Het spijt me zo!' zeg ik. 'Weet ik! Laten we wat leuks doen!' zegt ze. Dat zei Lucas ook. 'Ik moet vanmiddag nablijven en dan ga ik het goed maken met Manouk.' zeg ik. 'Ander keertje dan maar.' 'Oh ja! Ik heb met Lucas!' roep ik enthousiast. 'E-I-N-D-E-L-I-J-K!' Roept Kyra blij.

Na de pauze hebben we nog een blokuur frans, wiskunde, economie en Nederlands. Daarna moest ik weer nablijven. Ik negeer Luna nu elke keer als ik haar zie. Ze is gemeen en daar heb ik me bij neergelegd. Na het nablijven fiets ik zenuwachtig naar Manouk. Lucas heeft me het adres gegeven en me ook nog succes gewenst wat me iets meer gerust heeft gesteld. Maar alsnog giert mijn lijf van de zenuwen. In de verte zie ik het huis. Nummer 21. Ik zet mijn fiets voor de voortuin neer. Ik sta voor de voordeur maar ik moet de moed nog verzamelen om aan te bellen. Je kan het, Ally! Wees niet bang! Ze gaat je niet opeten ofzo! Ik maak aanstalten om op de bel te drukken als ik mijn naam hoor. 'Ally?' hoor ik achter mij.

Ik draai me om en zie daar Manouk staan. 'Hey.' zeg ik een beetje ongemakkelijk. 'Kom maar naar binnen! Het is koud buiten!' zegt ze terwijl ze de voordeur open doet. Ik loop de deur binnen en doe mijn jas uit. 'Wil je wat drinken?' vraagt ze. 'Ja lekker! Doe maar gewoon water.' zeg ik. 'Doe maar alsof je thuis bent!' zegt ze voordat ze in de keuken verdwijnt. Ik kijk de woonkamer door. Het heeft een gezellige sfeer. Ik neem plaats op de bank en pak mijn mobiel erbij.

*Ik ben nu bij M thuis. Ik ben zenuwachtig! Help x me* stuur ik naar Lucas.
*Komt wel goed, liefje. Maak je maar geen zorgen x L* stuurt hij terug. Hij is echt het beste vriendje ooit!

'Waarom ben je hier?' vraagt ze terwijl ze mij een glas water overhandigt en een schaal met koekjes op tafel neerzet. 'Ik wil mijn excuses aanbieden.' begin ik. 'Het spijt me voor alles. Ik... ik was jaloers.' zeg ik zachtjes. 'Je wist niet dat ik het nichtje was van Lucas en dacht dat ik zijn vriendje was! Sorry, maar dat vind ik echt grappig!' zeg ze lachend. Mijn wangen worden rood van schaamte. Nu ik alles weet, is het ook wel grappig. 'Hoe weet je alles?' vraag ik zachtjes. 'Lucas heeft het mij verteld.' zegt ze. 'Het spijt me echt heel erg.' zeg ik nog een keer. 'Het is al goed! zegt ze blij. Wat ben ik opgelucht na die woorden. Het lijkt wel alsof er een grote last van schouders af valt. 'Maar ik moet je wel nog wat vertellen. Ik ga verhuizen.' zeg ik zachtjes. 'Wat erg!' zegt ze. 'Dan moeten we zeker nog wat doen!' zegt ze en begint weer te kletsen over een ander onderwerp. Verder die middag kijken we een film. Ik denk dat we nu gewoon vrienden zijn.

Op een gegeven moment moet ik weg, want Manouk moet naar hockey. Samen verlaten we haar huis en fiets ik nog een stukje met haar mee. We kletsen en lachen nog eventjes totdat ik een afslag moet nemen en zij rechtdoor moet. 'Doei!' zeg ik nog voordat ik de afslag in fiets. Dit ging beter dan verwacht! Er valt een hele last van mijn schouders na deze dag. Ik zet muziek op en fiets blij naar huis. Eigenlijk mag ik niet blij zijn, want ik ga verhuizen. Maar toch kan ik het niet helpen. Alle ruzies zijn nu weer goed. Ik moet het alleen nog aan Lynn en Ilse vertellen. Lynn vertel ik wel op school en Ilse na school dan valt toch het laatste twee uur uit dus dan kan ik ook nog makkelijk met Lucas afspreken.

Ik ben thuis aangekomen en ik start netflix op. Ik pak wat te eten en drinken en doe mijn dierenpak aan. Midden in de film wordt er aangebeld. Ik sta op en loop naar de voordeur. Ik doe de deur open en zie Lucas staan. 'Wat zie je er schattig uit!' zegt hij als hij mij in de deuropening staat. Er ontstaat een blos op mijn gezicht. 'Dankje.' zeg ik. 'Stoor ik je?' vraagt hij. 'Nee hoor. Kom binnen.' zeg ik. Hij komt binnen en gaat op de bank zitten en ik neem plaats naast hem. 'Hoe ging het?' vraagt hij aan mij. 'Goed! Het is ook goed met Kyra. Ik heb haar en Manouk ook verteld dat ik.. dat ik ga verhuizen.' zeg ik. 'Laten we het daar maar niet over hebben. Laten we een film kijken!' zegt hij. Ik knik en zoek een film uit. Ik zet de film op en pak nog wat eten. Ik neem weer plaats en leg mijn hoofd op zijn schouder. Dit moment kan niet meer stuk!

I'm in loveKde žijí příběhy. Začni objevovat