~10~

1.2K 45 11
                                    

''Gadverdamme! De zomervakantie is  weer afgelopen en dan word ons leven weer zeur gemaakt door school.' zeg ik tegen Kyra terwijl ik met Kyra school in loop. 'Je hebt helemaal gelijk!' zegt ze en we lopen naar onze kluisjes.  We trekken onze jassen uit en lopen naar het geschiedenislokaal als de bel gaat. 'Wat ook niet bepaald fijn is, is  dat we het schooljaar beginnen met een saai blokuur geschiedenis.' zucht Kyra. 'Dat is waar.' Zeg ik en ik knik.

Na geschiedenis hebben we biologie. Daar hebben we niet veel gedaan. Een voorstel rondje gedaan maar meer niet echt. Dan gaat de bel en is het pauze. Ik en kyra lopen naar buiten en zoeken een plekje. Nou we zoeken het niet. We hebben namelijk een vast plek buiten. We zitten op een bankje waar we perfect kunnen kijken naar de voetballende jongens. En ja voor mij is het natuurlijk Lucas. 'Wat is hij toch knap!' zeg ik dromend tegen Kyra. 'Ja, dat weet ik nu wel. Je hebt dat wel honderden keren gezegd!' 'Sorry, ik kan het niet helpen.' zeg ik en ik bloos.

Na de pauze hebben ik en Kyra frans. Ik heb wel zin in frans, want in frans ben ik wel goed. En achter mij zitten Josh en Mick. Door hun worden alle lessen leuker. Zij zitten achter ons bij elke les. Dat komt, omdat we een vaste plattegrond hebben. In het begin vonden ik en Kyra het wel stom. We wilden graag achter ons vriendinnen groepje zitten zodat we veel konden gaan kletsen. Maar ik denk dat onze mentor dat misschien wel door had dus dat is de reden dat we niet in de buurt van onze vriendinnen zitten. Maar dat maakte niet uit, want ik en Kyra zaten wel naast elkaar en ook snel begonnen ik en Kyra om te gaan met Josh en Mick.
We hadden bijnamen voor elkaar. Ik word houten plak genoemd. Ik word niet zo genoemd omdat ik niet lenig ben. In tegendeel! Ik ben erg lenig. Maar mijn achternaam is Houten. Ally Houten.

Frans. Het is eindelijk afgelopen! Ik dacht dat het meeviel maar ik zat er dus helemaal naast. We hebben een nieuwe  leraar en hij is streng! En saai!  Dat zijn zijn lessen! Het is totaal niet interessant. Maar na frans hadden we een blokuur gym wat wel oké was. We hebben de zelfde leraar als vorig jaar dus we wisten wat we konden verwachten. Super zware bootcamps!

En dan is het weer eindelijk pauze! Ik en mijn vriendinnen gingen weer op ons bankje zitten en keken naar de voetballende jongens. 'Leek het maar zo? Of keek Lucas steeds naar jou? Tijdens het voetballen.' zei Lynn, een van mijn vriendinnen, tegen mij. 'Nee, dat zal wel niet.' antwoord ik en ik kijk naar de grond en droomde weg.
Toen werd ik gewekt uit mijn gedachten door een stoot van Kyra tegen mijn bovenarm. 'Wat?!' vroeg ik een beetje boos en ik keek haar aan. Het deed namelijk een beetje pijn. Ze seinde naar mij om voor me te kijken en daar stond Lucas.

'Ik moet je wat vertellen. Loop je even mee?' zei hij. 'Is goed.' Antwoord ik aarzelend en loop hem achterna. 'Ik zit er eigenlijk al een tijdje mee.' Begint hij. 'Vind je me leuk?' Vraagt hij. Ik weet niet wat ik moet zeggen. Wat nou als hij gaat zeggen dat ik te vaak naar hem kijk? En dat hij me niet meer ziet dan een vriend. 'Wat een mooi weertje vandaag hè?' vraag ik om op een ander onderwerp te komen. 'Ally?' zegt Lucas. 'Ja?' vraag ik zo onschuldig mogelijk. 'Je ontwijkt mijn vraag.' 'Echt?' 'Ja.' 'Oh' ik kijk Lucas aan. Het blijft stil. 'Ik vind je leuk.' Zeg ik iets te snel. 'Gelukkig!' Hij zuchtte. Ik keek hem raar aan. 'Ik was bang dat je me niet leuk zou vinden, omdat je eerst geen antwoord gaf.' Zei hij met een opluchting in zijn stem. 'Wil je mijn vriendin zijn?' vervolgde hij. 'Ja!' zei ik zonder twijfel en ik trok hem in een knuffel. 'Het is een wonder!' zeg ik met ongeloof,
Ik stapte langzaam uit onze knuffel en staarde hem aan. Er volgde kwam er een gênante stilte. We keken elkaar in de ogen aan. Hij kwam wat dichterbij met zijn hoofd. Hij gaat me zoenen! Voordat ik in paniek raak buig ik me ook voorover. Onze lippen zijn nog 2 cm van elkaar verwijdert. Ik voel zijn adem. En dan trekt Lucas zijn hoofd weg. Ik kijk hem niet begrijpend aan.'

'ALLY! JE BENT TE LAAT! WORD WAKKER!' hoor ik in mijn oor en ik schrik op. 'Rot op!' schreeuw ik als ik Daan langs mijn bed zie staan. Het was een droom! Het was potverdomme een droom!  'Ally! Je hebt je verslapen! Het is half 8! Het is de eerste schooldag!' zegt Daan. Het dringt me binnen dat ik inderdaad door de wekker door heb geslapen! Ik spring uit mijn bed en schiet naar de badkamer en ik spring zo snel mogelijk in de douche.

'Je mag me wel bedanken hoor!' hoor ik Daan uit de gang zeggen. 'Bedankt!' roep ik en ik ga weer verder waarmee ik bezig was. Balen over mijn droom over Lucas. Het was gewoon een droom! Ik moet toegeven sommige mensen kende ik niet maar het leek zo echt! Tijdens het  nadenken maak ik me zo snel mogelijk klaar voor school.

I'm in loveWhere stories live. Discover now