~24~

1K 36 6
                                    

'ALLY!!!!!' hoor ik door de gang galmen. De deur gaat te snel open dat ik en Lucas niet eens de kans hebben om onze lippen van elkaar af te halen. Daan komt mijn kamer binnen stormen. Als hij ons ziet zakt zijn mond open. 'Sorry, ik ga wel weg.' zegt hij beschamend. Daan verlaat mijn kamer en ik kijk Lucas beschaamd aan. 'Wil je mijn vriendin zijn?' vraagt hij aan mij. Ik geef hem een kus op zijn mond. 'Dat neem ik als een ja aan.' zegt hij lachend. Hij geeft me nog een kus en dan gaan we naar de woonkamer.

'Ally, praten nu!' roept Daan wanneer hij mij ziet. 'Okéé?' zeg ik en we lopen naar mijn kamer. 'Hebben jij en Lucas?' Mijn wangen worden rood bij het idee dat ik nu echt met Lucas heb! Ik heb met de super knappe aardige Lucas. 'Geef maar geen antwoord! Je rode wangen zeggen genoeg!' zegt hij terwijl hij wijst naar mijn wangen. 'Waarom wou je me spreken?' vraag ik aan hem om op een ander onderwerp te komen. 'Ilse heeft mijn nummer! En we sturen elkaar steeds berichten! Moet ik haar op een afspraakje vragen?' zegt hij snel. 'Jaaa duhh!' zeg ik blij.

'Doei!' zeg ik nog tegen Lucas en zijn familie voordat ik mijn voordeur dicht doe. Wat was vanavond toch perfect! Ik en Lucas hebben het tegen onze ouders verteld en zij werden ook blij voor ons. Lucas is niet mijn eerste liefde. Mijn eerste liefde was op de basisschool. Ik kende daar een jongen genaamd Lars. Ik zat al bij hem in de klas sinds groep 5 maar ik groep 7 begon ik hem pas leuk te vinden. Het leek ook of hij mij leuk vond. Maar we durfden beide geen actie te ondernemen. Alleen op kamp kwam er wat van. Toen was er kampi. Dat betekent dat je alleen verkering hebt op kamp. Verder was er niet veel voor gekomen. Maar kijk me nu! Ik heb nu gewoon verkering met Lucas.

'Ik ga naar mijn kamer.' zeg ik tegen niemand in het bijzonder. Ik loop naar mijn kamer en doe mijn pyjama aan. Ik poets mijn tanden en maak een knot in mijn haar. Ik pak mijn dagboek uit mijn geheime verstopplek. Verder pak ik nog een pen en begin ik erin te schrijven.

Lief dagboek,
Vanavond kan niet stuk! Ik heb er lang niet in mijn dagboek geschreven dus hier even een opsomming:
- Ik heb paar keer met Ilse afgesproken. Ze heeft toegegeven dat ze Daan leuk vind!
- Daan vind Ilse ook leuk!
- We hebben een filmavondje gehouden dat super leuk was!
- Ik heb pap en mam horen praten over verhuizen! Dat wil ik niet!!!
- Ik had ruzie met Kyra. Toen was het weer goed en nu heb ik weer ruzie! Fijn!
- Luna is zo een trut! Ze heeft een foto van mij gemaakt toen ik onder de cola zat. Je zag mijn bh doorschijnen! Mijn mascara was uitgelopen en ik had een rood hoofd. Ze heeft een foto gemaakt en zowat de hele school heeft gezien.
- Door die stomme actie van die trut, ben ik een gevecht met haar begonnen! We hadden allebei wondjes en onze kleding was gescheurd. Als straf moeten we 2 weken nablijven en het schoolplein schoonmaken!
- We hebben nieuwe buren gekregen wat Lucas en zijn familie was!
- IK HEB VERKERING MET LUCAS!

Oh jeetje, wat nu pas bij me doordringt is dat ik ga verhuizen en dat ik Lucas niet meer elke dag kan zien. Neee! Heb ik eindelijk met hem, moet ik hem verlaten! Wat moet ik doen? Ik moet het hem sowieso vertellen! Ik doe het morgen wel, denk ik.

Ik moet sorry zeggen tegen Manouk. Ik deed alleen zo gemeen tegen haar uit jaloezie. Ik dacht dat zij het vriendinnetje van Lucas was. En die gedachte maakte me een snauwende trut. En Manouk heeft gelijk! Ik keek ook niet uit  waar ik liep, want ik was aan het praten met Kyra over de film die we net hadden gezien. Ik kan geen ruzie met haar hebben als ze het nichtje is van Lucas. Ik denk ook dat we best vriendinnen kunnen worden. Dan moet ik alleen wel uitleggen.

Kyra! Haar ben ik het meeste schuldig!  Ik ben een slechte egoïstische vriendin geweest! Ik hoop dat ze mijn excuses accepteert! Nu snap ik pas haar raadseltje. Manouk was geen vriendjes pikker. Ze is er nooit één geweest zover ik weet dan. En ik wist het niet! Ik was verblind door jaloezie!

Morgen wil ik het liefst alles goed maken met iedereen. Op school kan ik het goed maken met Kyra en als school af is gelopen en als ik klaar ben met nablijven dan kan ik na school naar Manouk gaan. Dan vraag ik aan Lucas wel gewoon haar adres. Als laatste wil ik dan nog even iets met Lucas doen. Een drankje drinken? Of zoiets.

Maar ik ga slapen. Morgen heb ik veel te doen en ik moet morgen naar school. Jeeeh! Sarcasme!

groetjes,
me

'

I'm in loveWhere stories live. Discover now