~27~

1K 32 10
                                    

'All, we gaan eten!' roept mijn vader vanuit de keuken. Ik schiet op en zet de film op pauze. 'Ander keertje maar verder kijken?' stel ik voor. 'Ja, leuk! Eetsmakelijk!' zegt Lucas en hij geeft mij een snelle kus en verdwijnt dan door de deur. Ik neem plaats aan tafel en begin te eten. 'Hoe was je dag?' vraagt mijn moeder. 'Prima.' zeg ik een beetje bot. Het eten was heerlijk op de gespannensfeer na dan. Misschien komt dat door mij maar I don't care! Na het eten ben ik gelijk naar mijn kamer gegaan. Ik kon niet nog langer in de gespannensfeer zijn dus ben ik maar gevlucht naar mijn kamer. Ik ga rechtstreeks naar mijn balkon waar ik plaats neem op de stoel op mijn balkon samen  met mijn huiswerk. En natuurlijk niet te vergeten, muziek!

'Yeah, is it too late now to say sorry?
'Cause I'm missing more than just your body
Oh, is it too late now to say sorry?
Yeah, I know that I let you down
Is it too late to say I'm sorry now?

Ooh, ooh
I'm sorry, yeah
Ooh, ooh
Sorry, yeah
Ooh, ooh
Sorry
Yeah, I know that I let you down
Is it too late to say I'm sorry now?
Ooh, ooh'

zing ik lekker mee met het liedje van Justin Bieber. Ik voel uit het niets getik op mijn schouders. Ik kijk op en zie Kyra staan. Ik zet mijn muziek uit. 'Hahah, jij kan goed zingen!' zegt ze lachend. 'Het klinkt hartstikke vals maar ja. I don't care!' zeg ik lachend. 'Wat doe je hier?' vraag ik. 'Ik moest vragen van mijn ouders of je stil wilde zijn. Julian kan niet slapen.' zegt ze lachend. Julian is het kleine broertje van Kyra. Ik begin te lachen. 'Sorry, ik zal stil zijn.' 'Zie ik je morgen op school?' vraagt ze. Ik knik en zie hoe Kyra van mijn balkon naar haar balkon klimt. Niet schrikken maar de afstand tussen onze balkon is echt 25 centimeter dus dat kan je makkelijk klimmen.

Na eventjes stil mijn huiswerk hebben gemaakt, maak ik me klaar voor bed. Waarom valt er bij mij nooit eens lesuren uit?! Ik haat dat. Na school ga ik dan naar Ilse en tijdens school kan ik tegen Lynn zeggen dat ik ga verhuizen. Ik lig nu in bed een boek te lezen. Dat heb ik lang niet gedaan! Ik lees een thriller. Daar hou ik van het geeft je een soort van kik. Alleen in de avond vind ik het minder fijn om te lezen dus ik leg het weg. Ik pak mijn mobiel en stuur Ilse een berichtje of ze morgen kan afspreken. Dan val ik in slaap.

De volgende ochtend word ik wakker gemaakt door mijn irritante wekker. Ik sta op, ga onder de douche, kleed me aan en eet mijn ontbijtje. Overmorgen is het mijn verjaardag! Ik heb er zin in! Mama gaat waarschijnlijk een chocolade taart maken. Dat doet ze elk jaar. Dit jaar wist ik niet wat ik voor mijn verjaardag moest vragen dus zei ik maar dat ze me moeten verrassen. Dus ik zie wel wat ik krijg. Er wordt op de deur geklopt. ik loop naar de deur en doe open. Ik zie Lucas staan. Wat ziet hij er weer knap uit vandaag. 'Waarom heb je rode wangentjes?' vraagt hij met zijn zwoele ochtendstem. 'Gewoon.' zeg ik zo neutraal mogelijk en loop naar beneden naar onze fietsen toe.

'Zullen we wat doen vandaag?' vraag ik aan hem als we al een tijdje aan het fietsen zijn. 'Ja, leuk!' zegt Lucas. 'Ik was van plan om na school gelijk naar Ilse te gaan. Ik moet ook aan haar vertellen dat ik ga verhuizen. Daarna kunnen we wat leuks doen.' zeg ik. 'Is goed. Dan haal ik je op zodra je een berichtje stuurt. Ik zorg wel voor alles.' zegt hij en hij geeft een knipoog. Wat is hij toch leuk!

Op school aangekomen zie ik Kyra bij haar kluisje staan. Ik loop naar mijn eigen kluisje toe. Die is naast die van Kyra. 'Heyy.' hoor ik Kyra zeggen. 'Haii.' zeg ik. 'Zullen we morgen afspreken?' vraag ik aan haar. 'Ja, leuk! Laten we dan gaan shoppen! Ik heb echt nieuwe kleding nodig!' zegt ze mega enthousiast! Ik lach en we lopen naar onze eerste vak, aardrijkskunde. Die leraar is erg aardig. Zijn lessen zijn tenminste niet saai. We doen soms een quiz en zijn manier van les geven is gewoon leuk! Ik en Kyra gaan naast elkaar zitten.

'Heb je al zin in je verjaardag?' vraagt ze. Ik knik enthousiast. 'Ik krijg waarschijnlijk weer zo'n verrukkelijke chocolade taart. Ik bewaar wel een stukje voor jou, hahah!' zeg ik lachend. 'Graag!' zeg ze smullend. 'Meiden, opletten graag!' Zegt meneer de Wit, mijn aardrijkskunde leraar. Ik en Kyra knikken beiden. De bel gaat en dan hebben we een enkel uur kunst! Daar heb ik zin in! Onze lerares voor kunst is echt aardig. We krijgen cijfers voor onze tekeningen. Die tekeningen hoeven niet perse heel mooi te zijn maar je krijgt een cijfer voor de techniek die je hebt gebruikt.

Dan gaat de bel en is het pauze. Ik loop... nou ren naar de kantine om er als eerste te zijn. Ik ga namelijk een appelflap voor mij en Kyra halen. Ik heb nog steeds spijt dat ik naar tegen haar deed dus vandaar. Ik loop naar buiten en zie Kyra al zitten op het bankje waar we altijd zitten. Ik heb haar gezegd dat ik naar mijn kluisje moet, omdat ik mijn Franse schrift was vergeten. Maar haha surprise! Ze ziet me aankomen en er verschijnt een lach op haar gezicht. 'Dat hoefde je echt niet te doen!' zegt ze maar ik zie aan haar dat ze het wel heerlijk vind. Hahah! Wat ken ik haar toch goed!

I'm in loveUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum