~9~

1.2K 45 2
                                    

'Wie is dat?' hoor ik de stem van Daan vragen. 'Dat is mijn vriendin.' 'Ik ken haar.' hoor ik Daan zeggen. 'ik heb haar ergens gezien maar ik weet niet meer waar.' Ik kijk om en zie Daan blozen volgens mij. Zou hij haar leuk vinden?

'Maar wat kom je hier doen?' vraag ik. 'Ehh...' zegt Daan 'ik weet het eigenlijk niet meer. Maar nu ik je zo zie tekenen zeg ik dat je er iets mee moet gaan doen! Maak een strip of een verhaal met allemaal mooie tekeningen!' stelt Daan voor. 'Ja dat kan' zeg ik. 'Na ja kijk maar wat je ermee gaat doen maar ik geef je advies je moet er echt wat mee doen!' 'Oké weet jij...' begin ik. 'Weet ik?' Vraagt Daan. 'Weet jij waarom Lucas die chocolade hartjes heeft gekocht?' 'Nee hij wou het niet zeggen waarom weet ik niet.' 'Oh, oké ik was gewoon nieuwsgierig. Maar ik zou vroeg gaan slapen als ik jou was want morgen word het laat hoor!' Zegt Daan en hij loopt mijn kamer uit.

Hij heeft gelijk. Ik pak het papiertje op en stop het in de la. Ik ga nog even op mijn balkon zitten met muziek in mijn oren en dan maak ik me klaar voor bed. Ik loop naar de badkamer. Ik pak een make-up watje en doe er wat remover op en haal het make-up van mijn gezicht af. Daarna poets ik mijn tanden. En als laatste kam ik mijn haren nog door en maak een losse vlecht. Als ik klaar ben in de badkamer ga ik naar mijn kamer en doe mijn pyjama aan en ga ik in bed liggen.

De volgende ochtend word ik wakker door Daan. Hij moet een voetbalwedstrijd spelen. En hij moet al om 10 uur op het veld staan. Ik hoor hem rennen door de hal ik denk dat hij zich verslapen heeft. Ik probeer me om te draaien maar als ik eenmaal wakker ben kan ik echt niet meer slapen. Dus ik loop uit mijn bed en trek mijn dierenpak aan en loop naar de keuken. Ik pak een kom, doe er wat yoghurt, pak en banaan,  snij het in kleine stukjes en stop het in de kom. Als laatste voeg ik er nog wat muesli bij en klaar. Ik pak de kom en loop naar de bank en zet de tv aan. Ik begin te eten.

'Heb je misschien mijn voetbalschoenen gezien?' vroeg Daan haastig. Ik reageerde niet hij heeft me al wakker gemaakt kan hij me dan niet met rust laten! 'Hallooo, ik vroeg je wat!' ging hij verder. Hij ging voor de tv staan zodat ik niets meer kon zien. 'Nee ik heb je vies ruikende voetbalschoenen niet gezien en ga weg ik kan niets zien!' riep ik. 'Iemand heeft een ochtend humeur zeg.' Hoorde ik hem nog zeggen toen hij de woonkamer uit liep. Komt waarschijnlijk doordat ik Lucas zag met zijn vriendin. Ik wordt verdrietig als ik daaraan denk. Ik neem nog snel een hap. Als ik mijn laatste hap van mijn yoghurt op had stond ik op en liep naar de keuken. Ik zette het kommetje neer en liep naar mijn kamer.

Ik pakte de half afgetekende Ilse en begon hem af te tekenen. Ik had nog steeds zin om te tekenen en pakte papiertje en mijn potlood en begon te bedenken wat ik wil gaan tekenen. Laat ik de tekening van Lucas afmaken! Ik dacht tijdens het tekenen aan mijn droom die ik had. Lucas kwam erin voor dus het was en is een geweldige droom. Alleen toen werd ik wakker door Daan. Ik haal Lucas weer voor mijn geest en probeer hem zo goed mogelijk na te tekenen. Ik zie hem vanavond weer. Daar heb ik zin in!

Iets later ligt er een half afgetekende Lucas voor mijn neus. Ik ben er wel tevreden mee. Ik heb alleen geen zin meer om verder te tekenen  dus ik ruim mijn potlood op. Pak de krultang uit de onderste la van mijn bureau en stop hem in de verlengsnoer die naast mijn bureau ligt. En nu nog even wachten tot de krultang warm genoeg is. Ondertussen haal ik de vlecht uit mijn haar en borstel het door. Ik verdeel mijn haar in twee lagen. De bovenste laag steek ik op.

De krultang is bijna warm. Ik pak mijn mobiel erbij en maak via snapchat een foto van mij in de spiegel en zet er een tekstje onder. Als ik klaar ben met typen stuur ik hem door naar Kyra. Ik voel aan de krultang of hij warm genoeg is en hij is warm genoeg. Dus ik pak een dunne pluk haar en wikkel mijn haar om de krultang heen. Ik wacht heel even en haal dan de krultang uit het plukje haar. Er ontstaat een mooie golvende krul. Ik spuit er wat haarlak op en knijp erin. Ik pak het volgende plukje en wikkel weer mijn haar om de krultang heen. Zo ga ik de onderste laag af. Ik maak de bovenste laag los en pak weer een plukje en wikkel het weer om de krultang heen.

'Weet je echt niet waar mijn voetbalschoenen zijn?' vroeg Daan. Ik draaide op mijn stoel richting de spiegel. 'Nee! Dat heb ik al gezegd!' antwoordde ik een beetje geïrriteerd. 'Oké!' riep hij terug. Hij verdween uit de deuropening en ik draaide me weer naar mijn spiegel toe. 'Wat zie je er mooi uit in die dierenpak, ga je dat ook aandoen vanavond?' vroeg een stem vanuit de deuropening.

Ik bloosde het is Lucas. En ik heb mijn dierenpak aan! Ik legde de krultang neer en draaide op mijn stoel naar de deuropening. 'Misschien, ik weet het niet.' Antwoordde ik. 'Staat je wel leuk' zei Lucas. 'Doe jij er dan ook eentje aan dan?' vroeg ik en ik grijnsde. 'Als jij dat wilt!' grapte hij terug. Ik keek hem aan. Wat is hij toch knap.

'Wat ruik ik?' vroeg hij. Ik bedacht wat een sterke geur heeft. Misschien stink ik. Oehhhh! 'Ehmm ik weet het niet' lieg ik. 'Ally, je krultang! Er komt rook vanaf!' riep hij en hij rende mijn kamer in. Hij boog over mijn heen en pakte de krultang van mijn bureau af. 'Dankje' zei ik opgelucht. Hij keek mij in mijn ogen aan. Wat ben je toch knap denk ik. En oh ja hij heeft een vriendinnetje. Ik verbrak de oogcontact en keek naar mijn bureau.

Oh nee! De tekening waarop ik Lucas na had getekend! Ik pakte mijn Engels boeken en leg die zo snel mogelijk op de tekening. Hopelijk heeft hij die niet gezien. 'Nogmaals dankje.' Zei ik. Ik pakte de krultang uit zijn handen en ging verder met mijn haar krullen. 'Lucassss, kom je we moeten echt gaan!' riep Daan vanuit zijn kamer. Hij heeft vast zijn voetbalschoenen aangedaan. 'Tot vanavond' zei Lucas en hij liep mijn kamer uit. Oh jeetje dat was gênant. Maar ik kan hem niet blijven ontlopen. Hij komt vanavond. Hij komt elke week als er een voetbalwedstrijd is.  En de vakantie is ook al bijna voor bij dus zie ik hem elke dag weer op school. Oh jeetje, hoe ga ik dit doen?

I'm in loveWhere stories live. Discover now