~32~

809 31 4
                                    

Zingende stemmen maken mij wakker. 'fijne verjaardag voor jou,  fijne verjaardag voor jouuuu, fijne verjaardag, fijne verjaardag, fijne verjaardag voor jou!' Hoor ik mijn moeder, vader  en Daan zingen. Er verschijnt een glimlach op mijn gezicht. Ik ga rechtop zitten op mijn bed en zie de oh zo lekkere chocoladecake in mijn moeders handen. 'Dankje!' zeg ik enthousiast. 'Kleed jij je aan? Dan kunnen we ontbijten en dan kan jij je cadeau openen!' zegt mijn vader terwijl hij en de rest mijn kamer verlaten. Ik sta op en spring onder de douche. Ik doe mijn nieuwe broek en shirt aan. Ik krul mijn haar en doe wat mascara op. Ik ben klaar voor vandaag! Zeg ik tegen mezelf.

Ik verlaat mijn kamer en zie dat de woonkamer helemaal versiert is. Er hangen vlaggetjes en ballonnen en sliertjes. Wat is jarig zijn toch magisch! Ik zie mama,papa en Daan al aan tafel zitten. Ik neem plaats naast Daan en zie dan een héél klein cadeautje voor mij liggen. Eerlijk gezegd valt het me tegen. Ik krijg meestal grote cadeau's maar misschien is het erg duur? Ik maak het open. Als het pakpapier eraf is, zie ik een doosje. Huh? Ik maak het doosje open en zie het schattigste van de wereld erin zitten! Het is geen ring of ketting maar een lief klein dikke hamster erin zitten!!!

'Wat liefff!' Roep ik als ik het kleine beestje op mijn hand heb zitten. Ik begin de hamster... mijn hamster te aaien. Wat is het beestje zacht! 'Het is een meisje. Dus... wat wordt haar naam?' Vraagt Daan. 'Ehmmm Ilvy!' Roep ik enthousiast. Ik heb die naam uit een boek gehaald die ik ooit heb gelezen. Het is mijn lievelingsboek! 'We hebben nog een cadeau maar dat is meer een cadeau voor Ilvy.' Zegt mijn moeder. Ik kijk haar niet-begrijpend aan. Ze loopt weg.

Eventjes later komt ze met een enorm cadeautje binnen! Daarop liggen nog wat kleinere cadeautjes. Ze zet het voor mijn neus neer. Ik leg de kleine cadeautjes van het grote cadeau af zodat ik het grote cadeau als eerste kan openen. Ik bevrijd het cadeau van het pakpapier en zie dan een hok. Natuurlijk! Een hok voor Ilvy! Het hok is erg groot. Het heeft een tweede verdieping. Je moet dan door een buis heen gaan ok boven of beneden te komen. Er hangt ook nog een huisje uit. Het heeft nog een radje en een drinkfles.

Verder heb ik nog een huisje voor Ilvy gekregen

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Verder heb ik nog een huisje voor Ilvy gekregen. Spul voor de bodem, voer, een bak waar ze in rond kan rennen, iets voor in haar huisje en chinchilla zand. (daar kunnen hamster zich mee wassen :) ) 'Dankje, dankje, dankje ,dankje!' zeg ik tegen ze allemaal. Dit is echt een super verjaardagscadeau. Ik zet Ilvy weer voor eventjes terug in haar doosje. Ik maak haar hok woonbaar voor haar. Als ik dat gedaan heb zet ik haar in het hok. Ze gaat op avontuur door het hele hok.

Dan beginnen we aan het ontbijt. Heerlijk! Ze hebben echt hun best gedaan zo te zien. Er zijn croissantjes, eieren, verse jus d'orange en nog veel meer. Na het ontbijt gaan mijn ouders koken voor het avondeten voor vanavond op het feestje. Hun zijn druk bezig in de keuken. Dus het kan vast geen kwaad om een stukje van de chocoladecake te nemen. Ik sluip er naartoe met een mes. Als ik de cake heb bereikt, ga ik met mijn mes naar de cake. 'Ally! Niet doen! Je moet wachten tot het feestje begint!' hoor ik Daan roepen. Sh*t! Dat duurt nog zo lang! 

Balend ga ik naar mijn kamer. Maar ik word al wat blijer als ik Ilvy rond zie rennen in haar rad. Wat is ze een schatje! De bel gaat. Ik sta op en loop naar de deur. Wie zou dat zijn? het feestje begint pas over 4 uur! Ik open de deur en zie Lucas staan. 'Gefeliciteerd!' zegt hij als hij mij ziet staan. Hij geeft me een kus op mijn wang en overhandigt mij een klein cadeautje. 'Dat hoefde je echt niet te doen!' zeg ik als we op de bank zitten. 'Ik hoefde het niet te doen maar ik wil het!' zegt hij lief. Ik ga er spontaan van blozen! Ik open het cadeautje en zie een klein mooi kettinkje. 'Wat mooi!' roep ik enthousiast! Hij gebaart me om om te draaien. Hij pakt het kettinkje en doet hem om mijn hals. Ik kijk naar het mooie hangertje. Het is een hartje met de letters L&A erin gegrafeerd. Ik vlieg hem om de hals en druk mijn lippen op de zijne. 

kuch kuch kuch hoor ik. Ik haal me lippen van Lucas af en zie dat het Daan was. 'Heyy.' zegt Daan tegen hem. 'Hoii.' antwoordt Lucas een beetje ongemakkelijk. 'Kom!' zeg ik om de stilte te breken. 'Je moet mijn cadeau zien die ik van papa, mama en Daan heb gekregen!' zeg ik enthousiast. Ik trek hem mee naar mijn kamer. 'Ogen dicht en hou je handen in een kommetje voor je!' beveel ik hem. Hij luistert naar mij en doet precies wat ik hem vraag. Ik haal Ilvy uit haar hokje. 'Niet schrikken!' zeg ik nog voor de zekerheid. Straks laat hij haar vallen. Ik leg Ilvy in zijn handen. 'Open nu maar je ogen!' roep ik. Hij opent zijn ogen en kijkt naar Ilvy. Hij begint haar te aaien. 'Wat lief!' zegt hij. Ik pak Ilvy uit zijn handen en doe haar in haar bal zodat ze zelf rond kan rennen. 

We gaan op mijn bed zitten en kijken de film af, die we nog niet af hadden gezien. Ik ga tegen hem aan zitten en leun op zijn schouder. Hij slaat zijn arm om mij heen. Ik krijg een warm gevoel van binnen. Als de film af gelopen is helpen we mijn ouders met alles klaar te zetten voor het feestje die elk moment kan beginnen. De eerste gasten arriveren, vrienden van mijn ouders. Niet veel later komen mijn opa, oma, tante, oom, neef, nichtjes en nog meer vrienden van mijn ouders. Het is erg gezellig! We kletsen lekker! Met mijn neef, nichtjes en kinderen van vrienden van mijn ouders hebben we balletje trap gespeeld en nog meer spelletjes. Natuurlijk deden Daan en Lucas ook mee!

Daarna zijn we weer naar binnen gegaan om wat te eten en te drinken. Ik heb eindelijk een stuk overheerlijke chocoladecake in mijn mond zitten. Ik heb sowieso twee plakjes gepakt en verstopt in mijn kamer. Waarom? Eentje is voor Kyra, want zij kon niet komen vandaag jammer genoeg. En ja, de andere is ook voor mij :). Die cake is namelijk binnen no-time op! Ik verlaat mijn kamer en loop weer naar de woonkamer waar ik tegen iemand aan bots! Het zal wel weer niet! 'Sorry!' zeg ik. Ik kijk om hoog en kijk in de ogen van ...



I'm in loveWhere stories live. Discover now