1 ♛ KARA KRALİÇE

2.1K 195 122
                                    

♛ 1

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

♛ 1. Bölüm 

KARA KRALİÇE

Kara Ülke, Kuzgun Tepesi

Kara Kraliçe, Kale'nin toplantı odasının kapısını gürültüyle açtı. Kuzeye gidecek olan gruba önderlik edecek insanların yüzleri ona çevrildi. 

Kuzgun Tepesi'nde dört gündür Ak Ülke'den gelecek haberleri bekliyordu. Oniks Saray'dan ayrılalı bir haftayı geçmişti. Diyar sınırını geçmek için hazırdı. Onunla gelecek maiyeti hazırdı.

Altın şamdanlarla aydınlatılan karanlık oda onun gelişiyle daha da karardı. Gri taş duvarlardaki gölgeler çoğaldı. Siyah saçlı, uzun boylu kadın masaya yöneldi ve elindeki mektubu masanın üzerine koydu. Yüzünde etrafındakilerin onda görmeye alışkın olduğu türden bir gülümseme belirdi. Keskin yüz hatları, beyaz teni, sürmeli yeşil gözleriyle her şeyiyle bir kuzeyliydi. Her şeyiyle karanlığa aitti.

Kara Ejderha'nın Temsilcisi olan melez adam kahverengi gözlerini Dymentsia'nın masaya bıraktığı mektuptan alamıyordu.

Toplantıları bölünmüştü. Ancak o anda konuştukları kararlaştırılmamış bir mesele değildi. Kara Konsey bir haftadır aynı şeyi tartışıyordu, kuzeye gidişlerini, kuzeyi, kuzey halkını.

Lider Artemisia merakına yenik düştü. "Beklediğimiz haber mi, kraliçem?"

Dymentsia ahşap sandalyelerden birine geçti. "Ak Ülke artık kardeşime ait. Kar Kraliçesi ölmüş."

Darranio endişeli bakışlarını Kraliçe'ye yöneltti. "Ak Kraliçe yaşıyor mu?"

Dymentsia omuz silkti. "Görülerinde fark etmişsindir diye düşünüyordum." Siyah kaşları çatıldı. Temsilci Rhadenis kendi önündeki kağıtları onun önüne doğru iterken Lider Darraino açıklama yaptı.

"Belirli işaretler fark ettim, kraliçem. Ancak kesin bir kanıya varamadım. Kehanette bile belli değildi bu."

"Öldüğü sanılanın yaşamasıydı vaat edilmeyen." Kraliçe Dymentsia önündeki kağıtlara hızla göz gezdirirken masanın üzerindeki tüy kalemlerden birini aldı. "Yeterince açık gibi sanki."

"Peki ya kim onu geri getirdi?" diye sordu Xain. Darranio'nun çırağı ve varisi ilan ettiği kişi. Ayrıca yeniden doğanlardan biri daha. Genç büyücü o anda yanında oturan elf Lorenna'nın sayesinde dirilmişti. Lorenna kuzeyden biriyle iletişime geçmişti ancak kim olduğunu bilmiyordu.

Kara Kraliçe'nin anıları da adeta karanlığa ve gölgelere karışmıştı. Hiçbir şey hatırlamıyordu. Fakat bu büyücüyü dirilten kişiyi tanıdığını biliyordu. En azından bir zamanlar tanıyordu.

"Ben." diye yanıt verdi Kraliçe. "Biz. Temsilci Rhadenis ile birlikte, Kara Ejderha'nın Gücü'yle yaptık bunu. Kara Ejderha'nın ve Ak Ejderha'nın birliğinden, Nmerysa'nın benim ikizim olmasından faydalandık. Lider Aryandria da bize yardım etti." Yeşil gözleri masanın üzerinde yanan mumlara baktı. "Ak Kraliçe çok kısa bir süre önce bu kaledeydi."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now