15 ♛ GÖK VE KARNEOL

1.1K 136 77
                                    

15

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

15. Bölüm

GÖK VE KARNEOL

Kızıl Ülke, Büyücü'nün Asası

Kahverengi saçları ve turkuaz rengi gözleriyle Reihla tam bir gök elf görünüme sahipti. Saçları bir zamanlar Mysania'nın saç rengine yakın olabilirdi, artık değildi, Mysania'nın saçları artık parlak ateş rengindeydi. Mor gözlerindeki büyü de kardeşinin gözlerindeki bilgeliğe hiç benzemiyordu.

Belki bir zamanlar, Turkuaz Saray yıkılmadan, Kar Kraliçesi'nin zindanlarında günler geçirmeden önce mesela, onunla tanışsa çok daha iyi olabilirlerdi. Turkuaz Saray'da yaşarken onu görmüştü fakat konuştuysa da hatırlamıyordu.

Reihla, ondan diğer ablaları kadar büyük değildi. Ayrıca Mysania bir zamanlar Reihla'ya daha çok benziyor olmalıydı. Şu an hükümdar olan kardeşlerine daha çok benziyordu.

Reihla'nın mavi-yeşil gözlerindeki bakış yumuşaktı, bilgeydi, düşünceliydi ve meraklıydı. Elf kulaklarının ucu dalgalı kızıl-kahve saçlarının arasından belli oluyordu. Boyu Mysania'dan kısaydı.

Mysania'nın artık mor olan gözleri de bir zamanlar onun gözleri gibiydi. Belki düşünceli, meraklı, biraz bilge, en çok da yumuşak ve masum. Şimdi çoğu zaman Kızıl Ejderha'nın Gücü'yle kırmızıya dönen gözlerindeki bakışlar hırslıydı, kesinlikle masum değildi, bilgelikle alakasız deli cesareti ve büyü. Artık ona hakim olan duygular bunlardı.

"Onun kardeşim olduğunu daha önce bilmeliydim." dedi yanında duran, dakikalardır tıpkı Mysania gibi konuşmayan ve Büyücü'nün Kaderi şehrini izleyen Kairos'a. "Çok daha önce hem de."

"Gök Kraliçe ve Arlenom bilmeni istemediler." dedi Kairos kahverengi gözlerini ona yönelterek. Eğer daha sonra temsilci olsaydı, Mysania onun gözlerinin de mor olacağından emindi. Mysania'yı yıllardır tanıyordu, aklındaki sorulara da o sormadan yanıt verdi. "Arlenom'a farklı gözle bakacağından korktu. Sonuçta senin amcandı ve Gök Kraliçe'nin isteğiyle de sana bakmakla yükümlüydü."

"Bunu istemiş miydi peki?" diye sordu Mysania, ses tonundaki karmaşık duygular yerlerini üzüntüye bıraktılar. Arlenom ve Lydiana'nın gözleri önünde Donmuş Boğaz'da öldürüldüğünü unutamıyordu. Ve... Kairos da oradaydı. Temsilci Zanen sayesinde Salirhenia onu öldürmemişti. Eğer ona bir şey olsaydı... Mysania Buz Diyarı'ndan sağ olarak çıkabilir miydi? "Bana bakmayı yani."

Kairos başını iki yana salladı. "Bilmiyorum, Mysia. Fakat sonuçta onun yeğeniydin ve Reihla'yı da temsilci olarak eğittiğini biliyorsun. Yeğenlerini seviyordu."

"Fakat Reihla'nın annesinin durumu farklıydı. Benim annem... Gök Kraliçe... ikisi arasında tercih yapmak zorunda kalmıştı." Kairos'un sessizliğinden diyecek bir şeyinin olmadığını anladı. "Temsilci Arlenka nasıl öldü?" diye sordu.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIDonde viven las historias. Descúbrelo ahora