14 ♛ LİLA VE AMETRİN

1.1K 137 76
                                    

14

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

14. Bölüm

LİLA VE AMETRİN

Ak Ülke, Kalsedon

Altın kanatlı Kraliçe, Doreana Sarin adıyla Sedef Saray'a varmıştı. Sarayın girişinde onu bekleyen Khalrane ve Aryandria'yı görmüştü. İkisi de onun kim olduğunu biliyordu. Aeralel'in yanındaki Euros ise sanki hala varislik teklifini kabul edebilirmiş gibi Aryandria'ya bakıyordu. Aeralel, kendisi yeğeniyle konuşurken onun da Aryandria ile konuşacağına emindi.

"Kararını verdin mi, Doreana?" diye sordu Aryandria, muhafızlar büyük kapıyı kapatırken.

"Altın halkın mensupları olarak, Arya. Ne yapmamız gerektiğini ikimiz de biliyoruz. Dengeyi korumalıyız." dedi Aeralel gülümseyerek. "Nmery nerede bekliyor?" Altın renkli pelerinin tokasını düzeltti. Soğuk, Ak Kraliçe'nin tüm çabalarına rağmen hala etkisini sürdürüyordu. Sarayın koridorlarında yer yer buzlar vardı. Sedef Saray'ın zemininin çoğu mermerdendi ve duvarları beyazdı.

"Beyaz Salon'da." diye yanıt verdi Khalrane.

"Ak Kraliçe'yle konuştuktan sonra seninle de konuşacağım, Khalrane." Khalrane'in yüz ifadesinde beliren hüznü fark ettiğinde sesini yumuşattı. "Elfleri bilirsin ayrıca, soyluları severler." Yürümeye devam ettiler. Aeralel etrafta eskisinden daha az insan gördü. Eskilerin çoğu ölmüş olmalıydı.

Kehaneti yıllardır araştıran Kraliçe Aeralel, yeğeninin öleceğini anlayamamıştı. Bilseydi belki de durdurabilirdi.

"Ak Kraliçe'nin temsilci seçtiğini duydum. Kim olacağı hakkında bir tahmininiz var mı?" diye sordu Euros merakla.

"Kimseye söylemiyor, belki de Doreana ile paylaşacaktır." dedi Khalrane hızla. Beyaz Salon'a vardıklarında konuşmayı kesti.

"Olabilir." dedi Aryandria. Aeralel onun Buz Diyarı'ndan yeni döndüğünü tahmin etti.

Aeralel ve Khalrane'i beklemeyen Aryandria merakla beyaz kapıyı açtı. Kapıya yakın masalardan birinde yanında birkaç konsey üyesiyle Nmerysa'yı gördü. Nmerysa onlarla tartışmayı kesti ve ayağa kalktı. Konsey üyeleri de onun ardından ayağa kalktılar. Başlarıyla Doreana ve Euros'a kısa bir selam verip salondan ayrıldılar.

Ak Kraliçe koşar adımlarla Aeralel'in yanına geldi ve ona sarıldı. Geri çekildiğinde neredeyse Aeralel'in gözleriyle aynı tonda olan mavi gözleri parıldıyordu. "Daha önce geleceğini sanmıştım, teyze."

"Altın Konsey'in son toplantısının ardından geldim, Nmery." diye açıkladı Aeralel. "Hangi hükümdara bağlanacağımızı tartışıyorduk."

"Peki ya kararınız ne oldu?" diye sordu Nmerysa merakla.

"Henüz karar vermedik." dedi Aeralel aklındakini söyleyerek.

Ak Kraliçe onun ardından Euros'a döndü. Euros ona başıyla selam verirken o da gülümsedi. "Temsilci Euros. Yıllardır seni görmemiştim." Aryandria'nın temkinli yüz ifadesini de fark etti. Gözleri kısıldı. "Sana yardım ederim, Euros. Ondan daha iyi bir varis de zor bulunur."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now