72 ♛ GECEYARISI YILDIZI'NIN HÜKMÜ I

783 82 161
                                    


72

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

72. Bölüm

GECEYARISI YILDIZI'NIN HÜKMÜ

Gölge Diyar ve Gece Diyarı Sınırı, Geceyarısı Yıldızı

Geceyarısı Yıldızı, kuzeyin en önemli şehirlerinden biriydi. Gölge Kral Kallias döneminde kurulmuştu, kuzeyin merkezinde, dağların arasında, gölge ve gecenin hakimiyet güçlerinin birleştiği yerdeydi. Ticaret ve bilimde önde gelen bir şehirdi. Kütüphanesi, Dharassus'un ardından gelirdi. Gölge Kral Korint ve Gece Kraliçesi Lysandra döneminde en iyi dönemlerinden birini yaşamıştı. Korint öldüğünde ve Lysandra ülkesinde döndüğündeyse karışıklıklar başlamıştı. İki ülke tamamen ayrıldığında savaşlar bu sınır şehrinde sürmüştü.

Geceyarısı Yıldızı'nda olan en büyük savaş, Gölge Kral Zethos döneminde doruk noktasına ulaşmıştı. Zethos bu şehri almıştı almasına ama şehir savaşta yerle bir olmuştu. O savaşın izleri, geçen yüzyıllara rağmen tazeydi. Nüfus azalmıştı, o andaysa  insanlar yakınlardaki birçok kasaba ve köye gönderilmişti. Zerath onların ihtiyaçlarını karşılamış, ve ileride bu şehre döneceklerini söylemişti.

Zerath, savaşın ardından yıldızların adlarını taşıyan şehirleri onarmak istiyordu. Hepsinin farklı anlamları, tarihleri vardı. Geceyarısı Yıldızı adı sadece birkaç gölge hükümdara verilmişti. İki ülkenin kaderini elinde tutanlar, iki güce de yakın olanlar bu adı almıştı. Bunlardan biri aynı zamanda Gece Kralı unvanını taşıyan Gölge Kral Korint'ti.

Zerelia bu şehre gelmiş ve kütüphanesini yenilemişti. Zerath bu şehirde doğmuş, doğumuyla annesi ona kendiyle aynı adı vermişti. Zerath burada eğitim almış ve büyümüştü. Annesini en son burada görmüştü.

On beş yaşındaydı, Gece Ejderi'nin gücüne sahipti ve gölgeleri yönetmekte iyiydi. Son birkaç yıldır amcasının da isteğiyle Gece Diyarı'na gidiyordu. Yine gidecekti, farkı gücüydü.

"Auris'e ve kuzenin Lyktos'a dikkat et." demişti Zerelia ona sadece birkaç ay önce aldığı Karanlığın Şafağı'nı uzatırken. "Onlara ve saray halkına hiçbir zaman güvenme."

"Safir'de güvenebileceğim kimse var mı?" diye sormuştu Zerath kılıcı alırken.

"Gece Ordusu'nun Komutanı Rhaidestos. O olduğu sürece ordu ve muhafızlar ülkeyi korur. Bir de dareise ailesi var. Urathea ailesi. Her daim babana destek oldular. Ama sen yine de onları yeterince tanıyana kadar onlara güvenme."

Zerath ona başka ne diyeceğini bilememişti. Bu kez gidişinin bir amacı vardı. Bu amacı kendi bulmuştu. Annesi de onaylaşmıştı. "Ya başaramazsam?" diye sormuştu. "Ya saray ve konsey üyeleri beni dinlemezse? Amcamın hatalarını düzeltemezsem?"

Zerelia ona gülümsemişti. "Her daim çabalayacağını biliyorum. Önemli olan da bu değil mi? Ben hükmetmek için isyan ettim, düşman bir krala olan aşkım ve senin için savaştım. Sonucunda hükümdarlığımı ve Diores'i kaybettim."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now