34 ♛ SAFKAN VE MELEZ

936 121 59
                                    

34. Bölüm

SAFKAN VE MELEZ

Diyar, Kharin'in Umudu

Koruyucu Rivera'nın davranışları tuhaftı. Artık ülkesine, nehirlerine, dönmüştü ama gülümsemesi bile hüzünle doluydu. Hyrelia'nın resmi olarak nehir varisi ilan edildiği törenin ardından nehir insanları Ak Kraliçe'ye bağlılıklarını bildirmişti. Sonra, Hyrelia hala Faelenis'e güvenmediği için nehirlerden uzaklaşmıştı.

Faelenis, nehirleri kaybetmişti ve bunun için savaşacağı belliydi. Xaren ile, Kharin'in Umudu'nun liderleri tarafından ağırlanan Hyrelia, çok geçmeden kardeşinden bir haber almıştı.

Mavi, gri ve beyazın hakim olduğu elf şehrini yöneten Mavi Konsey'in üç lideri vardı. Şehri kuran ak elfin soyundan gelen Helys Kharis, aslen Diyar'ın batısındaki ada devletlerinden olan Kharis'in eşi Anyra ve Helys'in kardeşi Kardia. Kharin'in Umudu'nun Yüksek Lideri Helys Kharis'ti. Safkan bir ak elf olan Helys'in eşi Anyra, adalarda yaşadığı için sahip olduğu ticaret bilgisiyle şehri yükseltmişti. Onların çocukları Laria ve Limyros'un şehrin yönetimine geçeceği söyleniyordu. Ancak Kharin'in Umudu'nun liderliği ailenin en büyük çocuğuna geçiyordu. Ve bu, Kardia'nın kızı Khalrane'di. Elf muhafız Khalrane, Kraliçe Nmerysa'nın en yakın arkadaşıydı ve yaptığı fedakarlıklarla Sedef Saray'ın daha kötü bir hale düşmesine engel olmuştu.

Khalrane, bir zamanlar şehirden ayrıldığı için Helys onun şehre dönmesini engellemişti. Kardeşiyle aralarında büyük bir tartışma yaşanmıştı ancak Helys bir muhafızın tüm haklarından vazgeçtiği üzerinde durmuştu. Khalrane, babasına zaten lider olmak istemediğini söyleyip Helys'in yasağını kabul edince Kardia sessizliğini korumaya başlamıştı.

Fakat Kharin halkı yaptığı fedakarlıklardan ve artık bir temsilci olmasından ötürü Khalrane'i liderleri olarak istiyordu.

Hyrelia, bu karışıklığın farkındaydı. O gün, Khalrane'in şehre dönmesiyle ortaya çıkacak kargaşanın da farkındaydı. Bu yüzden, ablasından gelen haberi Khalrane döndüğünde söylemeye karar vermişti.

Beyaz evin kapısı açıldığında ve gelişi Hyrelia dahil evdeki herkesi endişelendirdiğinde Khalrane mutluydu. Şehir halkı, varislerinin yaptıklarından mutluydu. İlk birkaç dakika sakin geçeceğe benziyordu.

Ak Ejderha'nın Temsilcisi, yıllardır ilk kez, muhafız giysileri haricinde bir elbise giymişti. Beyaz ve mavi elbisesinin etekleri yolculuğu yüzünden kirlenmişti. Elbisesine uyum sağlamayacak çizmeleri ve kılıcı vardı. Khalrane, bunu önemsemiyor gibiydi. Sarı saçlarını örerek başının üzerinde topuz yapmıştı, alnında kalsedon taşı bulunan gümüşten bir elf tacı vardı. Gök rengi gözleri Kardia'yı gördüğü anda parıldadı. Beyaz atından indiği an ona doğru koştu ve ona sarıldı.

Kharin'in soyundan gelen ailenin yanında bekleyen Hyrelia, Khalrane'i gördüğünde şaşırmıştı, kadın neredeyse bir elf kraliçesi gibiydi. Khalrane, ardından Helys ve ailesinin yanına geldi. Şehrine yıllar sonra döndüğünden oluşan gülümsemesi bir an için solar gibi oldu ancak daha sonra farklı bir hale büründü. Helys başını öne eğerek ona selam verdi. "Temsilci."

Khalrane onun selamını tekrarladı. "Lider." Ardından Anyra'ya ve kuzenlerine döndü. Henüz on üç yaşında olan Limyros onu gördüğünde sevindi ve ona sarıldı. Khalrane, daha önce onlarla birkaç kez sarayda karşılaşmıştı.

"İçeri geçelim, Khalrane." dedi Lider Anyra. "Uzun yoldan geldin, yorulmuşsundur. Eski odan hazır."

Khalrane bakışlarını ondan Kardia'ya çevirdi. "Burada kalmayacağım." Ardından Helys'e baktı. "Şehrimi özledim ve gezmek istiyorum."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now