17 ♛ YEŞİL VE LABRADORİT

1.4K 154 179
                                    

Kısa Özet ve Karakterler: Olaylar şu anda Gece Diyarı'nın başkenti Safir'de geçiyor. Dymentsia ve Rhadenis'i zaten tanıyorsunuz. Darranio ve Dareina kuzeyden gelen liderler. Auramos ve Rhdenya da Diyar'dan gelenler arasında.

Gece Diyarı biraz karışık gelebilir. Kral Diores, ölen kral. Kral Auris şu anki kral, Diores'in kardeşi. Prens Lyktos ve Prenses Lilaia onun çocukları. Gece Diyarı'nın veliahtı Prens Lyktos bu arada. Prens Rhyseion ise Kral Diores'in oğlu.

Bu arada Ejderha'nın Öfkesi 21, Ateş Kristalleri 18 bölüm sonunda 2. kısma geçmişti. Şu anki bölüm taslaklarıma göre ne 1 ne de 3 bölüm sonra 2. kısma geçeceğim. Tamı tamına 10 bölüm sonra, 27. bölümde ilk kısım sonlanacak. Şu anki hesaplarıma göre Karanlığın Şafağı serinin en uzunu olacak. (Ateş Kristalleri, Ejderha'nın Öfkesi'nden 15bin kelime daha uzundu)

Bu da tahmin edeceğiniz gibi benim açımdan uzun bir bölüm. (Yaklaşık 9-10 word sayfası)

 (Yaklaşık 9-10 word sayfası)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

17. Bölüm

YEŞİL VE LABRADORİT

Gece Diyarı, Safir

"Diyar'dan bir haber yok değil mi?" diye sordu Kara Kraliçe adımlarını hızlandırırken. Yağmur yağmaya başlamıştı ve Gece Diyarı'nın gökyüzünü ilk kez yıldızsız bir haldeyken görüyordu.

"Yakında gelecektir." dedi Rhadenis. Melez bir dev olması soğuktan neredeyse hiç etkilenmemesini sağlıyordu. Siyah ceketinin ona verdiği sıcaklığa ihtiyacı bile yoktu belki de. "Endişelenme, Dymen."

Dymentsia yağmur daha da hızlanırken pelerininin başlığıyla saçlarını örttü. İçindeki kalın kazağa rağmen üşümeye başlamıştı. Neredeyse tüm her şeye dayanıklıydı fakat soğuk onu tıpkı kardeşleri gibi etkiliyordu. Bu kez uzun süren kışla alıştığı kuzey iklimi bile daha kötüleşmişti. Etrafındaki kalabalık azalıyordu. Taş yolun bazı yerlerinde gölcükler oluşmaya başlamıştı. "Ne kadar kaldı?"

"Çok az." diye yanıt verdi Rhadenis. Kara Kraliçe'nin daha da hızlandığını görünce ona yetişmek için koşar adımlarla ilerlemeye başladı. Yağmur daha da hızlandı. İkisinin de deri çizmeleri ıslandı.

Dakikalar sonra büyük bir hana vardılar. Ahşap kapı saniyeler içinde açıldı ve onları gören kadının gözleri bir süre Dymentsia'dan ayrılmadı. Onu daha önce hiç görmemişti, büyük ihtimal tanımıyordu. Rhadenis'i gördüğünde ise bakışları değişti. "Temsilci Rhadenis."

Rhadenis bir saniye Kraliçe'ye baktıktan sonra kadına dönerek konuşmaya başladı. "Auramos'la konuşacağız." Bu hana birkaç gün önce de gelmişti. "Bu, Lider Reina." diye tanıttı Kraliçe'yi. Aklına gelen ilk ismi söylemişti.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now