9 ♛ GECE VE SAFİR

1.3K 160 76
                                    

9

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

9. Bölüm

GECE VE SAFİR

Gece Diyarı, Safir

Prenses Lilaia fazla konuşkan biri değildi. Yanındaki yaklaşık bir düzine gece insanından oluşan grup da ondan farksızdı. Ayrıca yanında sadece on iki kişinin olması iki şeyin habercisi olabilirdi. Ya Kraliçe'nin yanlış bir hareket yapmayacağından emindi ya da yanına aldığı on iki kişi, yüz yirmi kişiye bedeldi. Dymentsia bu ikisinin de gerçek olduğuna emindi.

Başka düşünceleri de vardı elbet. Fakat en mantıklı bulduğu bunlardı.

Ormanlık alanda önlerinde yürüyerek ilerleyen Lilaia'yı parmağıyla gösterdi. "Çok konuşkan sayılmaz ama hakkında birkaç şey öğrendim sayılır. Onunla iyi anlaşacağız, Rhadenis."

Kara Ejderha'nın Temsilcisi güldü. Fakat Dymentsia'nın adımlarını hızlandırdığını fark edince gülmeyi kesti. "Onun yanına gitmiyorsun, değil mi?"

Dymentsia başını birkaç adım gerisinde kalan Rhadenis'e çevirdi. Gülümsemesi hala yüzündeydi. "Deneyeceğim."

Rhadenis onun şaka yapmadığını anladı.

Dymentsia, Lilaia'ya yaklaştı. Prenses onu beklemiyor olmalıydı ki irkildi. Birkaç saniye içinde başıyla selam verdi. "Kara Kraliçe."

"Gece Diyarı'nın Prensesi." diye karşılık verdi Dymentsia. Ses tonundaki samimiyeti fark eden Lilaia şaşkınlığını gizleyemedi. Gece askerlerine hızlanmalarını işaret etti. Ardından birkaç saniye Dymentsia'nın yeşil gözlerine baktı.

"Bir şey mi istemiştiniz?" diye sordu başka ne diyeceğini bilemeyerek.

"Birkaç şey aslında." dedi Dymentsia. Başıyla dar patikada önlerinde ilerleyen gece insanlarını işaret etti. "Neden yanınızda atlarınız yok? Safir'den Gece Dağları çok uzak değil mi?"

Dymentsia atına nehri geçince binmeyi planlıyordu. Lilaia birkaç saat önce şehre varmalarına az kaldığını söylemişti.

"Babamdan haber geldiğinde Şafak Yıldızı'ndaydık. Birkaç yüzyıl önce harabe haline dönen şehir, duymuş olmalısınız. Saraydan gelmedik. Bu yüzden gerek duymadık." diye açıkladı Lilaia hızla. Kelimeleri, adımları ve bakışları Dymentsia'nın aksine dikkatliydi. Sanki Dymentsia'nın aklındakileri duymuş gibi konuşmaya devam etti. "Mola vermezsek gün batımından önce Safir'e varırız."

Birkaç dakika sessizliğin ardından bu kez sessizliği bozan Lilaia oldu. "Benim de merak ettiğim birkaç şey var aslında. Duyduklarıma şahit olan sizsiniz."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now