EK ♛ DİYAR HAKKINDA

785 70 10
                                    

DİYAR HAKKINDA

Serinin geçtiği evrende Evare adını verdiğim Diyar, 5 bölgeden oluşuyor. Bu bölgeler birbirinden kesin sınırlarla ayrılmıyor, bu bölümde bu bölgeler hakkında bilgi vereceğim.

Harita medyada ve linki bu paragrafın altındaki yorumda:


Kuzey/Kara

Dhara

Karanlık Diyar

Zümrüt(Dione'nin Gücü), Gece'nin Yükselişi, Dhrania'nın Kaderi, Prenses'in Gözyaşları, Kara Liman, Rhodios'un Yıldızı, Oniks, Herinos başta olmak üzere kuzey şehirlerinden, Rüzgar Adası, Güz Koyu,Kara Orman, Dev Ormanı ve Cüce Dağları'ndan oluşur. Kuzgun Tepesi en yüksek yerlerinden biridir ve bu tepede yer alan Kara Kale kuzeyin bir zamanlar merkezidir. Kara Ülke var olunca ülkenin başkenti Zümrüt'e taşınmış ve Kara Kale'nin kuzey merkezliği de daha kuzeyde yer alan Gece'nin Yükselişi şehrine verilmiştir. Siren Adaları da bu bölgededir.

Kuzey Denizi bu bölgede yer alır. Bölgede Dione Nehri(Zümrüt Nehir) en büyük nehirdir.

Gece Dağları, Gölge Diyar ve Gece Diyarı'yla aralarındaki sınırdır. Ayrıca Kuzey Denizi'nin kuzeyinde de Gölge Diyar yer alır. Doğusunda Doğu Denizi vardır.


Batı/Ak

Nyves

Aydınlık Diyar

Kalsedon(Ariadne Nyven), Kuvars, İnci, Altıntaç Limanı gibi şehirlerden oluşur. Umut Adaları da bu bölgede yer alır. Batı Denizi, Okyanus'un Gölgesi, Bahar Koyu, Buz Diyarı, Ay Dağları, Donmuş Boğaz, Kış Koyu, Donmuş Nehir, Gümüş Nehir ve kolları Beyaz Nehir ve Soğuk Nehir de buradadır. Gümüş Göl en büyük göldür.

Kalsedon şehri bir zamanlar batının merkezidir. Ak Ülke kurulunca da başkent olmuştur. 

Batı Denizi'nin ötesinde Diyar'dan bağımsız, şehir devletlerinin olduğu adalar yer alır. Adaların ardından Diyar tarafından pek bilinmeyen büyük bir kıta vardır.


Güney/Kızıl

Rhegona

Kızıl Diyar(Ateş Diyarı)

Ametist(Büyücü'nün Asası), Ejderha'nın Hiddeti, Kızıl Liman gibi şehirlerden oluşur. Güneş Dağları, Kızıl Orman  ve Yaz Koyu buradadır. Kızıl Nehir ve kolları Sarı Nehir ve Turuncu Nehir de burada yer alır. Batı Denizi'ne sınırı vardır. Safir Dağı en yüksek noktasıdır.

Ametist(Büyücü'nün Asası) güneyin merkezidir. Kızıl Ülke kurulunca da başkent olmuş ve ismi Ametist olmuştur.

Güneş Dağları'nın ötesinde Çöl Diyarı yer alır. Güneş Dağları, Diyar'ın güney sınırıdır.


Doğu/Gök

Ateraile

Gök Diyar

Elf Şehirleri(Sarin'in Adaleti, Kharin'in Umudu, Elearine Krase)'nden ve Orman Şehirleri'nden oluşur. Doğu Ormanı buradadır. Gök Nehir ve kolları Mavi Nehir ve Yeşil Nehir burada yer alır.

Doğu Ormanı'nın ardındaki Büyük Göl(Gökdeniz, Doğu Denizi) Diyar'ın doğu sınırıdır. Bu evrendeki en büyük iç denizdir. Diyar Halkı tıpkı batıdaki kıta gibi bu iç denizin ardındakileri pek bilmezler. Ayrıca Doğu Ormanı'nın bir kısmı da bilinmez ancak Diyar sınırları içerisinde yer alır.


Merkez/Altın

Elaire

Altın Diyar

Altın(Elearine'nin Mirası), Opal(Atyrheia'nın Bilgeliği), Savaşçı'nın Kılıcı gibi şehirlerden oluşur. Diyar'ın bir zamanlar merkezi ve yönetildiği yerdir. Altın şehrinde şehrin ve Sitrin Saray'ın harabeleri, Opal şehrinde Turkuaz Saray yer alır.

Diyar'ın ortasındadır.


Bu bölgelerin merkez şehirlerinde hükümdarların ve onların elçilerinin kalacağı yerler vardır. Kara Kale ve Ateş Sarayı bunlardandır. Hükümdarlar bir bölgeyi ziyaret ettiklerinde genelde bu şehirlerde ve kalelerde kalırlardı. Ancak Kara Ülke'nin hükümdarı Kara Kraliçe Dymentsia bu geleneği bozdu ve kuzeyde yer alan şehirlerin neredeyse hepsine gitti, hepsinde Dymentsia'nın gittiğinde kalacağı evler vardır. Bu evlerin bazıları ayrıca o şehrin yönetildiği binalardır.

Kara Kraliçe ve Ak Kraliçe başkentlerindeki sarayları baştan yaptırmışlardır. Kızıl Kraliçe ise hükümdarların kaldığı Ateş Sarayı'nda kalmaktadır.


KUZEY

Kuzey hakkında bilgi ilerleyen bölümlerde verilecektir.

Gölge ve Gece burada yer alacaktır.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now