4 ♛ KARANLIK VE HÜKMEDEN

1.5K 169 99
                                    

4

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

4. Bölüm

KARANLIK VE HÜKMEDEN

Kara Ülke, Rhodios'un Yıldızı

Kraliçe, Gece Dağları'na daha önce gelmese de burası ona fazlasıyla tanıdık geliyordu.

Yükselen karanlık ve parıldayan yıldızlar. Gökyüzünün rengi safirse, yıldızlar gümüşlerdi.

Gece Dağları'nda iki gün yolculuklarına ara verdiler. Grubun bir kısmı en yakın şehir olan, Gece Dağları'nın eteklerinde yer alan Rhodios'un Yıldızı'na yöneldi. Kara Kraliçe ise bir gününü o şehirde geçirdikten sonra sınıra en yakın yerde konaklayan savaşçılarının yanına gitti.

Onun için kurulan çadırda sadece birkaç dakika geçirdi. O sırada siyah pelerinini çıkardı, kılıçlarından birini kemerine taktı.

Dymentsia kamptan yeterince uzaklaştıktan sonra en az gece kadar karanlık kanatlarını iki yana açtı. Ve dakikalar içinde Sabah Yıldızı'na vardı. Bu dağ duyduğuna göre gün doğumunun en güzel izlendiği noktalardan biriydi. Gün doğumuna daha çok vardı. Gece bir süre daha kuzeye hakim olacaktı.

Soğuk ve sert esen rüzgar ona fazlasıyla tanıdıktı. Belki buraya gelme nedeni buydu. Bir şeyleri hatırlamak içindi. Hatırlayamadı. Yine de bir süre burada durmaya karar verdi.

Ayın ve yıldızların ışığında parıldayan Kuzey Denizi'ni izlemek için yere oturdu. Siyah kanatlarını sırtına gizlemedi. Kanatlarında rüzgarı hissetti.

Diyar'ı düşündü, annesini, kardeşlerini, geride kalan ülkesini.

Kuzeyi düşündü. Ne yapacağını, kimlerle karşılaşacağını tekrar tekrar kendine hatırlattı. Kolay olmayacaktı. Zaten o da zoru severdi. Ayrıca heyecanlıydı.

Karanlığının ve Kara Ejderha'nın Gücü'nün bu kadar hakim olduğu topraklara doğru ilerlemek onu heyecanlandırdığı kadar onu korkutuyordu aslında. Kara Ejderha'ya ihanet eden ve Diyar'dan ayrılan Gölge Ejderha'nın Gücü'ne sahip olan hükümdarlar kadar müttefik olarak gördüğü Gece Ejderi'nin Gücü'nün var olduğu diyar da onu korkutuyordu.

Gölge Ejderha bir zamanlar Diyar'a bağlıydı.

Fakat Gece Ejderi hiçbir zaman tamamen Diyar'a ait olmamıştı. Gece Dağları'nın kuzeyi ona aitti.

Hikayelerde adı geçen lacivert renkli ejdere aitti. Onun varisi olan hanedana aitti. Yıldız gümüşü renginde gözleri olduğu anlatılırdı. Ejder adeta gökyüzünü andırırdı. Geceyi, yıldızları ve ay ışığını.

Ve elbette karanlığı.

Gece karası saçları dağılan, zümrüt gözlü kraliçe karanlığa aitti. Kara Ejderha'nın varisi, Karanlığın Hükümdarı, ayrıca bir Diyar Hükümdarı'ydı.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now