38 ♛ HÜKÜMRAN*

896 125 145
                                    

Bugün Ejderha'nın Öfkesi'nin yazılmaya ve yayınlanmaya başlama yıldönümü!

Tam 2 yıl oldu <3

18 Kasım 2015'de başlamıştım. Okuyan ve beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim.

 Okuyan ve beni yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

38. Bölüm

HÜKÜMRAN

Beyaz Salon'un tavanı bir kubbe şeklindeydi. Kubbenin en tepesi camdandı ve aynalar onun çevresine yerleştirilmişti. Sedef Saray'ın mimarları ışığın yansıması için her türlü hesaplamayı yapmışlardı. Gün battıktan sonra kristal avize, mumlarının yakılması için indiriliyordu ve geceleri aynalar sayesinde burası yine aydınlık oluyordu. Duvarları beyazdı ve odayı eşit parçalara bölen sütunlar vardı.

Kızıl Kraliçe, sütunların etrafının taşları mücevherlerden olan gümüş sarmaşıklarla sarılmasını izliyordu. Bugün sarayda bir görevi yoktu, Nmerysa çalışma odasında olmalıydı. Reihla ise şehrin kütüphanesine gitmişti. Buz Diyarı'nın yönetim sorununun bir çözümü yoktu ve her geçen gün saraya yeni bir isyan söylentisi yayılsa da ispatı yoktu.

"Kızıl Kraliçe." dedi bir adam. Mysania'nın dikkatini dağıttı. Onu fark etmemişti. Adama baktığında isminin Aaron olduğunu ve ablasının muhafızlarından biri olduğunu hatırladı. "Kraliçe Nmerysa çağırıyor."

"Önemli mi?" diye sordu Mysania. Nmerysa onu günde defalarca kez çağırıyordu ve hiçbir sonuca varamıyorlardı.

"Deniz Diyarı savaş ilan etmiş." diye açıkladı Aaron. 

Mysania koşar adımlarla salondan ayrıldı ve Bahar Kulesi'ne o kadar hızlı gitti ki kendi bile geçtiği koridorları unuttu. Ablasının dairesinin kapısını çalmadan hızla içeri girdi. Ak Kraliçe, Altın Kraliçe ile bir tartışma içerisindeydi.

"Hayır." dedi Aeralel. Mysania çalışma odasına gelmeden onun yüksek sesini duymuştu.

"Bir savaşı daha kaldıramayız." dedi Nmerysa. Bir çözümü vardı, Mysania odaya girdiği anda bunu anlamıştı. "Başka seçeneğimiz yok." Pencereden dışarıyı izliyordu. Gün batımı sarı saçlarına vuruyordu.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now