3 ♛ KIZIL KRALİÇE

1.3K 193 87
                                    

3

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

3. Bölüm

KIZIL KRALİÇE

Kızıl Ülke, Büyücü'nün Asası

Kızıl Kraliçe'nin mor gözleri Ateş Sarayı'na gelen insanlardaydı. Güneş Dağları'nın ve Büyücü'nün Asası'nın en büyük tapınağı bu saraydaydı. 

Batan güneşin rengiyle bütünleşen kızıl surların ardındaydı.

Bir tapınak.

Kızıl Kraliçe hiçbir zaman inançlı biri olmamıştı. Zaten Güneş Dağları'nın insanlarının inancı da onun büyüdüğü Turkuaz Saray'ın halkının inancından farklıydı. Güneyin ve güneşin etkisiyle değişikliğe uğramıştı Diyar Ruhu inancı. Doğa Ana.

Zaten, başına tacını takan da bir rahibe olmayacaktı. Güneş Dağları'nın Koruyucusu ve Lideri Verona tacı takacaktı ona. Şu an tapınağa gitmek üzere hazırlanıyor olmalıydı. Verona, Kairos'un kuzeniydi. Mysania, tacını takanın Kairos olmasını isterdi. Bir Temsilci'nin bir Diyar Kraliçesi'ne taç takması ilk olmazdı, son da olmazdı.

Ak Kraliçe'nin onu onaylayan mektubu o sabah ellerine ulaşmıştı. Kızıl Kraliçe diğer kardeşi Kara Kraliçe'nin mektubunu kendisi getirmişti.

Taç giyme töreni az sonra başlayacaktı. Mysania bunun için fiziksel olarak hazırdı, ancak zihinsel olarak hazır olduğu söylenemezdi. Yıllar önce tahta çıkmak aklının ucundan bile geçmezdi, tek isteği ablalarının onu eğitim için gönderdiği Turkuaz Saray'dan kurtulmaktı. Kızıl Ejderha'nın Gücü'nün hakim olduğu Güneş Dağları'na ulaşmak ve orada yaşamaktı. Fakat o dönemin liderleri, annesinin konsey üyeleri, her şeyi mahvetmişlerdi.

Kızıl Kraliçe başına ilk kez taç giymiyordu.

Kızıl ve sarı tonlarında kıyafetleriyle Güneş Tapınağı'na doğru yol alan insanları izlerken aklına ilk kez bir hükümdar olduğu zaman geldi.

Henüz 8 yaşındaydı. Kara Kraliçe ve Ak Kraliçe ise 18 yaşındaydılar. Bundan ikisinin de haberi yoktu. Turkuaz Saray'da küçük kardeşlerinin hükümdar olduğunu öğrendiklerinde ikisi de çıldırmış olmalıydılar. Mysania 8 yaşındayken Diyar'ı yönetemezdi ve onu başa geçiren saray halkının tek isteği de Gök Kraliçe zamanındaki rütbelerine geri kavuşmaktı.

Kara Kraliçe bu sırada Güneş Dağları'nda henüz yeni temsilci olan Kairos'u bulmuştu. Kairos yıllardır temsilci olmak için hazırlanıyordu ve 14 yaşındayken de temsilci olmuştu. Dymentsia ve Nmerysa onunla ve diğer kızıl büyücülerle konuşmuşlar, Turkuaz Saray'a gitmelerini istemişlerdi. 

Dymentsia, Nmerysa ve Kairos, kızıl büyücülerin desteğini de alarak Kızıl Kraliçe'yi kurtarmışlardı. Yönetilmekten, güç için her şeyi yapan gök elflerin isteklerini yapmaktan kurtarmışlardı. 

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now