32 ♛ KIZIL GECE (Kesit)

763 117 41
                                    

Başında kesit yazıyor fakat bu sonraki bölümün yarısı da olabilir, tüm bölüm de olabilir. Hala kafam tam yerinde olmadığı için bölümde en ufak bir değişiklik yapmadım. Bölümü daha önce bitirmediğim için de pişmanım, ne zaman yazarım bilmiyorum.

Sizi bekletmemek için bugün yayımlıyorum.

Yazmaya ne zaman dönebilirim bilmiyorum. Haftaya vizelerim başlıyor ve onlara nasıl çalışırım onu da bilmiyorum. Hiçbir şey bilmiyorum ve bomboş hissediyorum. Hala dedemin öldüğüne inanamıyorum ve bunu kabullenmem uzun sürecek.

-Bu bölüm 21 ekimde yazılmıştır. Cuma yayımlamayı düşünüyordum ancak bir şey eklemeyeceğim için hazır kendime gelmişken yayımlayayım dedim.


32. Bölüm

KIZIL GECE

- Kesit -

"Söylentiler..." dedi kadın obsidiyen masanın etrafında oturan insanlara bakarak. "Gerçekten bu konseyin konusunun söylentiler olduğunu söylemeyin bana."

"Dymentsia henüz şehirden bile çıkmadı." dedi Zona sıkıntıyla. "Kardeşleri onu çağırmadı ve bu gidişle çağırmayacaklar."

Karanlık Diyar'daki Darranio'nun kardeşi Aradion konuştu. "Prens Zerath'la ilişkisine dair söylentiler kulağına ulaşmış olmalı."

"Söylentiler önemsiz." dedi Lider Rhesos. Konsey üyeleri arasında Kraliçe'nin en çok dinlediği kişi oydu. Ve Rhesos bunu biliyordu. "İkisi de kendilerinden başka kimseye değer vermez. Aralarında olan şey her neyse önemsiz, onlar Zerelia ve Diores ya da Athyrania ve Rhigmos değiller. Dymentsia'nın tek düşündüğü şey ülkesi ve daha fazla yere hakim olmak. Yanında birinin olması kendinden öncekiler gibi işine gelmez, her şeyin kendi kontrolünde olmasını ister. Ayrıca tıpkı bizim gibi Gece Diyarı'na hakim olmak isteyeceğine şüphe yok."

"Sevgili Rhesos." dedi Zinaida kahverengi gözleri ona dönerken. "Kesinlikle haklısın ve eğer sana soracağım iki soruyu yanıtlarsan seni başkomutan ilan ederim."

"Sorularını sor, kraliçem."

Zinaida'nın çevresinde karartılar oluşmaya başladı. Gölgelere hakim olma konusunda ustaydı. "Dymentsia'ya zarar vermeye çalıştım." diye itiraf etti. "Hem de tam üç kez. Diores ondan çok daha yaşlı ve tecrübeliydi, buna rağmen gücüm ona yetti. Bana gücümün neden Dymentsia'ya yetmediğini açıkla. Bir savaşçısın biliyorum, ama zaten büyücülerim de buna yanıt veremiyor."

"Onu öldürmeye mi çalıştın?" diye sordu Lider Rhesos şaşkınlıkla. "Orduyu hazırlatma nedeninin savaş isteği olduğunu sanıyordum. Meydan muharebesi için hazırız, şehir kuşatması için de yeterli kaynağa sahibiz."

"Diores döneminde Gece Diyarı'nın sınırları çok daha güçlüydü ve buna rağmen gölgelerim sınırı geçmeyi başardılar. Şu anda Gece Diyarı çok daha güçsüz." diye ekledi Zinaida.

Rhesos yanıtı anında bulmuştu. "Zerelia oğluna gölgelerle nasıl başa çıkacağını öğretmiş olmalı. Senin aklını asıl kurcalayan şey Dymentsia'ya bunu söylememiş olması, eğer söyleseydi şu an savaşıyor olurduk."

"Yeğenim neyin peşinde?" diye sordu Zinaida yıllardır aklına takılan şeyi sorarak. "Hepinize soruyorum, gerçekten ne istiyor?"

"Şu an bir kraliçe istiyormuş gibi duruyor." dedi Pherai, Zinaida dahil herkesin gülümsemesine neden olarak. "Başa geçmek isteseydi her türlü geçerdi, kraliçem. Ben de bunu düşünüyordum. Gece Kralı olduktan sonra ülkeyi toparlayabilirdi."

"Toparlayamazdı." dedi Aradion ona karşı çıkarak. "Ona izin vermezdik. Zaten Auris'in de bizim iznimizle yönetmesine izin veriyoruz."

Zona, Zerath hakkında bildiklerini söyledi. "Zerath'ın ilk zamanlarda tahta geçmeme nedeni buydu ve o zaman tahta geçerse onunla savaşır ve kesinlikle yenerdik. Kraliçe Zerelia onu iyi yetiştirdi. Sadece kendi de değil, Diyar'dan bile eğitmenler getirdi, hiçbir zaman yalnız değildi. Zerath'ın şu anda bile birçok destekçisi olmalı."

Kraliçe Zinaida onun dediklerini düşündü. "Zerath şu an istediği her şeye sahip. Güçsüz bir krala, kendiyle baş edemeyecek veliahtlara. En son olarak, müttefik bir kraliçeye. Dymentsia'nın onu destekleyeceği kesin. Tabii eğer..." Sonraki düşüncelerini insanlarla paylaşmadı, siyah gözleri yeni kurduğu planlardan hoşnut olduğunu açıklıyordu. "Bana yeğenimin son yıllarda yaptıklarıyla ilgili bir rapor hazırlayın, eğer haklıysam tahta çıkmaya hazırlanıyor demektir. Auris'ten çok daha büyük bir düşmana sahibiz, dostlarım. Bir zamanlar burada, yanımızda oturan Zerelia'nın oğlu şu an en büyük düşmanımız."

"Peki ya Kara Kraliçe hakkında ne yapacağız?" diye sordu Rhesos.

"Ona destek vermeyecek biri işime gelir." diye planlarından ipucu verdi Kraliçe. "Zamanı geldiğinde açıklayacağım." Ayağa kalktı ve yürümeye başladı. Başka bir şey demeden odadan çıktı.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin