39 ♛ KARANLIK GÖLGELER

1K 120 68
                                    

Bilgilendirme: Bu ve bundan sonraki birkaç bölüm tamamıyla Gölge Diyar'da geçecek.

Çoğunuzun önceki bölümde Ak Kraliçe'yi suçladığını biliyorum, bunda haklısınız. Sadece sizden olaylara onun gözüyle de bakmanızı isteyeceğim. Ülkesi için elinden gelen her şeyi yaptı, insanlarını savunmak için öldü. Diyar Hükümdarlarının bazen halkları için -savaş olmaması için- kötü kararlar verdikleri oluyor. Ak Kraliçe bunu onlara danışmayabilirdi ve onların düşünceleri onun için hiçbir anlam ifade etmeyebilirdi.

Aiolis'in sizin için değerli biri olması da etkilidir tabii. Onun yerine başka biri olsa -Faelenis falan- bu kadar kötü bir etki bırakmazdı.

 Onun yerine başka biri olsa -Faelenis falan- bu kadar kötü bir etki bırakmazdı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

39. Bölüm

KARANLIK GÖLGELER

Karanlık Diyar, binlerce yıldır Diyar'a bağlıydı. Bu insanlar, karanlıktan uzaklaşmamışlardı, dilleri ve gelenekleri aynıydı sadece bir özelliklerini bırakmak zorunda kalmışlardı. Kara Ejderha ve ardından Diyar'ı bir bütün haline getiren Kara Kraliçe Deisenria, karanlığın kötülüğü savunmaması gerektiğini ve merhametin değerini anlatmışlardı. Diyar'ın karanlık halkı onları dinlemişti. Gece Dağları'nın kuzeyi ikisini de kabul etmeyip karanlığın her şey için kuralsız ve zalim olabileceğine inanmıştı.

Gece Dağları'nın ötesinde yaşayanların asıl Kara Ejderha'nın halkından tek farkı merhametti. Öte yandan gölge insanlar, gece insanlarından daha fazla karanlığa bağlılardı ve Gece Diyarı, halkının kendi ırkından bir hanedanla yönetilirken Gölge Diyar tıpkı Diyar gibi rhona ırkından tek bir kişi tarafından yönetilirdi. Gölge Diyar tıpkı Diyar gibi ister kendilerinden ister dışarıdan olsun herkesin önünde diz çökmezdi ve her ikisinin diz çökeceği insanların rhona ırkına menup olasının dışında belli bir güce ulaşmış ve kendilerini belli etmiş olmaları gerekirdi.

Rhona ırkı, büyük kanatları olan doğuştan güçlü fakat birçok şeye yasaklı olan ırk, bundan yaklaşık iki bin yıl önce başlayan ve tüm dünyayı yerle bir eden Ejderhaların Savaşı sırasında yeryüzünde yaşayan herkesi gökyüzünde yaşayanlara karşı savunmuş ve korumuştu. Ejderhaların Savaşı sırasında karanlık halkın ve yaratıklarının ikinci büyük savaşı olmuştu. Kara Ejderha ve kendine bağlı güçler, Gölge Ejderha ve güçlerine karşı savaşmıştı. Gece Ejderi ve insanları çoktan onlarla olan bağını koparmıştı. Kuzey sınırının ötesindeki karanlık topraklar ise ejderhaların hükmünden bin yıllar önce, Ruhlar Çağı'nda, onlardan ayrılmıştı ve bu karanlık halkın ilk büyük savaşı ve ayrılmasıydı. İkinci Karanlık Savaş'ın sonunda Gölge Ejderha, yedi ejderhanın kurduğu birliği bozup Gece Dağları'nın ötesine çekilmişti. İkinci büyük ayrılma yaşanmıştı ve iki taraftan çok daha güçsüz olan Gece Diyarı onların zayıflaması ile tüm bağlarını hepsinden koparmıştı.

Yine de Gölge Diyar ve Diyar'ın kuzey bölgesi birbirleriyle olan bağlantılarını Gece Diyarı'nın aksine hiç kesmemişlerdi. Hatta ittifakları, Hükümdarlar Çağı'nın dördüncü ve beşinci yüzyılları sırasında olan Gölge ve Altın Savaşları'na adını vermişti. Kraliçe Vinedria'ya karşı isyan eden Dhrania ve kuzey halkı, Gölge Diyar'dan yardım alarak Kuzey Denizi'ndeki gölge yaratıkları uyandırmış ve savaşa katmıştı. Bu büyük savaşın sonucu Sitrin Saray ile Diyar'ın başkenti harabe haline getirilmiş ancak iki taraf da kesin bir zafere ulaşamamış ve Kara Altın anlaşması imzalanmıştı. Dhrania kuzeydeki hükümdarlığından feragat edip kuzey halkıyla birlikte Kraliçe Eleiana'ya bağlanmıştı. Sitrin Saray aradan geçen bin yıla rağmen hala gölge yaratıklarıyla çevriliydi.

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now