71 ♛ AMETİST, KUM VE BRONZ

739 99 192
                                    

Üst Medya: Elizabethstark1


71

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

71. Bölüm

AMETİST, KUM VE BRONZ

Kızıl Ülke'nin Güneydoğu Sınırı

Çölün kumları üzerine doğru gelirken Kızıl Kraliçe menekşe moru gözlerini bir grup insanın üzerinden alamıyordu. Kumların ve rüzgarın yüzüne doğru esmesini umursamadı. Ateş rengi saç örgüsü çözülür ve savrulurken atının dizginini tuttu. Günlerdir çöldeydi.

Dört mevsimin yaşandığı Opal'de büyümüştü. Buz Diyarı'nda esir edilmişti. Kristal ağaçların olduğu, karın hiç erimediği topraklarda günlerini ve gecelerini geçirmişti. Ateşin zıttı buzun her şey olduğu diyarda sevdiklerini kaybetmiş, savaşmış ve en sonunda hükmetmişti.

Ve sonunda Güneş Dağları'na, asıl hükmetmesi gereken yere varmıştı. Var olma amacı buydu. Ateşin hükümdarı olmaktı. Büyü ve savaştı.

Boynunu saran keten kumaşı çekiştirdi. Çenesini kaldırdı ve fısıldadı. "Burada olduklarına emin misin, Kairos? Onlar olduğuna emin misin?"

Kızıl Ejderha'nın Temsilcisi onu onayladı. "Onları duydum, Mysia. Babam Güneş Dağları'nın güneyinden geliyor, bana her şeyi anlattı. Oradaki güç dengesinden haberdarım. Ve şimdi her şey değişmek üzere. Çöl kabileleri onun peşinde." Eliyle ileriyi gösterdi.

Mysania kum tepelerinin arasında üç atlı gördü. Koyu renkli atlarını ve açık renkli giysilerini görebiliyordu. Gözlerini kıstı ve büyü gücünü hissetmeye çalıştı. Büyücü değillerdi.

Büyüye ihtiyaçları bile yoktu.

"Ortadaki Jahrani en-Saher."

"Akrep Kraliçe." dedi Mysania tıslar gibi. "Akrep kabilesinin en güçlü lideri Sura en-Raisi'nin kızı. Çöldeki en güçlü iki kabile liderinin eşi."

"Yanındalar." dedi Kairos. "Yılan Kral ve Şahin Kral."

"Onlar hakkında ne biliyorsun?" diye sordu Mysania merakla. Duydukları Akrep Kraliçe'yle ilgiliydi. Çölün en büyük üç kabilesini yanındaki krallarla birlikte yönetiyordu.

"Şahin Kral onun ilk eşi. Büyük kızı Amarna'nın babası. Evlendiklerinde kabileleri birleşti ve büyüdü. Yıllar önce ayrıldılar ama kabileleri hala birleşik. Amarna da iki kabilenin ilk varisi. Yılan Kral'ın kabilesi daha büyük, fakat kendisi Jahrani'nin ilk eşi kadar güçlü değil. Soldaki o. Jahrani'nin diğer çocukları Ximen ve Shanna. Üçü birlikte birçok kabileyi kendilerine kattılar. Jahrani'nin kızları ve oğlu onların yokluğunda kabilelerini yönetiyorlar. Ülkeleri mi desem emin değilim, sınırları çok geniş."

KARANLIĞIN ŞAFAĞI ♛ Kraliçelerin Savaşı IIIWhere stories live. Discover now