Sjalu?

99 13 2
                                    

Egil reiser seg, og det samme jeg gjør. Han begynner å gå opp trappene med meg hakk i hælene. Jeg kan kjenne blikket til alle sammen i nakken min. Hva er det han vil snakke med meg om? 

Når jeg har kommet meg inn på rommet hans, lukker han døren. Jeg ser på han. "Går det bra med deg?" Han tar et par skritt nærmere meg. "Ehm, ja?" Jeg ser litt uforståelig på han. "For noen dager siden ble du angrepet av foreldrene dine og nesten drept, og du er forvirret over at jeg spør om det går bra med deg?" Denne gangen er det han som ser uforståelig på meg. Jeg begynner å le litt av kommentaren hans. "Joda, alt går bra med meg, takk. Hvordan går det med deg?" Jeg ser på han. Han begynner å smile og sier at alt går bra med han. 

Det blir en liten stillhet. Klein stillhet. Jeg fikler litt med hendene mine. Et tydelig tegn på at jeg er nervøs og ukomfortabel, men jeg kan ikke noe for det. Jeg ser meg litt rundt på rommet. Egil har forandret det på de få dagene jeg var vekke. Jeg ser bort på en hylle som står inntil veggen. En liten bamse sitter mitt på hyllen og holder et lite rødt hjerte. Jeg går bort til det og uten at jeg tenker over det, smiler jeg av det. Øynene til bamsen ser rett på meg. Lurer på hvor han har fått den fra. 

Jeg kan høre skrittene til Egil komme bak meg. "Ja, ehm, jeg fikk den av Majvor," sier han som om han har hørt tankene mine, men han kan ikke det. En av kreftene mine er skjold. Så ingen kan bruke kreftene sine på meg.

Jeg ser på bamsen. Hvem andre skulle han fått bamsen av? Selvfølgelig har han fått den av kjæresten sin. Jeg snur hodet mot han og smiler. Smilet er ikke ekte, men det ser ikke ut som han legger merke til det. "Så koselig," klarer jeg å presse fram. "Ehm, det var det jeg skulle spør deg om". Han stopper og ser på meg. Jeg snur meg helt rundt slik at hele kroppen er mot han. "Hva synes du om Majvor?" Han ser på meg med et håpefullt ansiktsuttrykk. Jeg trekker litt på skuldrene før jeg sier: "Hun virker snill". 

Hva mer skal jeg si? Jeg kan jo ikke si at jeg føler hun er litt, jeg vet ikke. Irriterende? Nei, hun er ikke irriterende. Jeg bare liker henne ikke, men jeg kan jo ikke si det 'Hvorfor kan ikke jeg ha krefter?' Jeg ser vekk og blunker et par ganger. Tanker, men hvem sine er det? Jeg puster dypt inn og prøver å høre stemmen, men den er borte. Hvem sin stemme er det? Det er ikke Egil, ikke Emre, ikke Miranda, ikke Morten, ingen jeg kjenner. Majvor? Nei, stemmen er for lys. Det kan ikke være hennes stemme. 

"Maria? Verden kaller!" Egil knipser foran øynene mine. Jeg blunker og ser opp på han. Han har litt høyere enn meg, et halvt hode. "Maria!" "Hæ? Hva skjer?" Jeg fokuserer på han. "Går det bra med deg eller? Du virker litt, ehm, vekke". Egil ser på meg med et bekymret blikk. Hele han viser at han er bekymret. Øyenbrynene er trukket sammen. Munnen er en rett strek. Armene er litt ut med håndflatene opp. Beina er litt fra hverandre, klare for å ta et skritt. "Maria? Er det noe? Det ser ut som du er kommet til en annen planet". Jeg nikker på hodet. "Ehm, joda, det går," jeg stopper og legger merke til at jeg snakker alt for raskt. "Det går bra med meg," sier jeg til slutt med en så rolig stemme som jeg klarer.    

Egil studerer meg en liten stund før han sier: "Ok, men hvis du har noe i mot Majvor, så må du bare si det". Jeg gir han et lite smil og nikker. Hva annet skal jeg gjøre? Jeg kan ikke bare si at jeg egentlig ikke liker henne. De har vært venner så lenge, og jeg vil ikke ødelegge forholdet deres. 

Egil smiler og drar meg inn i en klem. Jeg klemmer tilbake. Et lite utpust kommer fra han. Et pust som skriker at han er lettet ut over at jeg "liker" henne. 



Nytt kapittel på en torsdag? 😝

Jeg prøvde å få det ut i går, men jeg kom hjem fra en hytte og hadde ikke fått kapittelet helt ferdig.😅

Håper dere liker det 💕

Den sterkesteWhere stories live. Discover now