T W E E

256 25 260
                                    

Pov. Verminoth

Ik zet mijn roze fiets met regenboogspaken in de fietsenstalling als ik de bel hoor gaan. Ik ben te laat, wat ook wel te verwachten was omdat ik ruim dertig minuten te laat van huis was vertrokken, oeps. Ik bekijk het oranje gebouw en loop rustig naar de deur toe. Als ik toch al te laat ben kan ik net zo goed niet haasten.

Als ik het gebouw binnenstap komt er een man op me aflopen, waarschijnlijk de congiërge.
"Je bent te laat!" Zegt hij met zijn kakelende stem.
"Goh." Nadat ik dat ene woordje heb gezegd probeer ik langs de man heen te lopen, maar hij gaat voor me staan. Zuchtend kijk hem aan, wachtend op vervolging van het gesprek.
"In het kantoortje bij de anderen die te laat waren." Met een worstenvinger wijst hij het kantoortje aan, waarna ik daar heenloop mezelf afvragend of de docenten net als normaal WattPad standaard antwoorden hebben.

Pov. Mvr. Kreupelhout

Boos kijk ik mijn lokaal rond, die verdomde kinderen zijn er nog niet allemaal, veel er van zijn er te laat. Een griezelige glimlach vormt zich op mijn gezicht, ik kan ze laten nablijven. Ik heb er nu al zin in. "Klas vandaag gaan we het hebben over alle onzingesprekken die jullie nu aan het voeren zijn, dit kan echt niet! Ik zal jullie zo hard laten werken dat jullie van stress jullie vrije tijd niet meer kunnen benutten!"

Pov. Iris

Okay, we hebben het dus niet erg getroffen qua docent, maar dat maakt niet uit. We maken er gewoon zelf een feestje van! Als de deur opengaat zie ik een aantal leerlingen de klas inkomen, waren zij allemaal te laat?
"Nu is iedereen er." Zegt de waarschijnlijke congiërge. Dan begint hij een heel verhaal te vertellen over de oorsprong van de school die me helemaal niet boeit dus ik ga achterstevoren op mijn stoel zitten, starend naar een jongen met blonde haren en zeeblauwe ogen. Ik weet niet wat het is, maar ik kan mijn ogen niet van hem afhouden. Hij lijkt te praten met een jongen die op de een of andere manier wel wat wegheeft van een muis, maar dan met blonde haren.
"Pssst, Ier, we gaan een voorstelrondje doen. Let op en stop naar alle jongens te staren." Verbaasd schrik ik op, iedereen zit op zijn plek en ze beginnen achteraan, bij het muisachtige jongetje.
"Ik ben Mees." Zegt de blonde jongen vrolijk. De hele klas kijkt hem verwachtingsvol aan maar verder zegt hij niks over zichzelf. Ik ben er blij om, lekker snel door naar de superknappe jongen die eigenlijk best wel wat weg heeft van Kuifje.
"Ik ben Vlorile, maar jullie mogen me ook wel Vlo of Vloerkleed noemen. Mijn hobby's zijn gillen, gamen en fitnessen." Verder laat ook deze jongen niks los. Dan is een rossig meisje met groene ogen en sproeten aan de beurt.
"Ik ben Lotte en ik zit op handbal."
Daarna is een blondharig, blauwoogig persoon aan de beurt.
"Ik ben Femke." Mijn gedachten dwalen al weer af als Marjolinde en Anne zich voorstellen. Vlorile. Vlo. Vlo en Iris. Iris en Vlo. Vliris. Oeh, zo'n mysterieuze naam, zo romantisch. Sira tikt me aan.
"Volgens mij is hier iemand verliefd." Verbaasd kijk ik om me heen, wie dan? Als ik die laatste vraag hardop, of eigenlijk fluisterend, stel dan rolt ze met haar ogen en zegt: "Jij duh."
"Ik? Nee joh, ik ben helemaal niet verliefd op Vlo. Ik bedoel ik vind hem wel leuk enzo, maar leuk leuk? Okay, misschien wel maar niet leuk leuk leuk.." ratel ik. Sira kijkt me aan en schudt lachend haar hoofd. Ik probeer mw te concentreren.
"Ik ben Zianne en ik houd van covers maken." Zegt een bruinharig meisje enthousiast. Dan zegt een meisje met donkerblonde haren en roze dipdye, haar haren uit haar gezicht door middel van 2 plukjes naar achteren steken.
"Ik ben Nienke en ik zit op trampolinespringen." Ik zie de blik op Mees' gezicht veranderen, maar ik kan het niet helemaal plaatsen.

Pov. Zigilburk

Ik ben erg benieuwd naar het meisje naast mij. Ik heb al even met haar gepraat, en ze is erg leuk. Ik zit haar net aan te staren als ze fluistert:
"Jij bent." Wat zou dat betekenen? Ben ik er voor haar? Maar ik word al snel uit mijn gedaches getrokken doordat ik aan de beurt ben. Oeps.
"Ik ben Zigilburk." Ik knikte naar het meisje en ze vatte de hint en begon ook.
"Ik ben Lieke." Lieke.. wat een mooie naam voor een mooi meisje. Met een kriebelig gevoel in mijn buik probeer ik op te letten, maar ik word steeds afgeleid. Haar blonde haren die haar gezicht zo mooi omlijsten. Haar blauwe ogen waar je in kan verdwalen.

Pov. Lieke

Die Zigilburk loopt me de hele tijd aan te staren, best wel creepy. Ik heb nu al spijt dat ik niet naast Femke ben gaan zitten. En dit zijn de vaste plaatsen. Zuchtend concentreer ik me op een meisje dat de hele tijd naar Vlorile aan het staren is, want zij is aan de beurt. Naast haar tikt iemand haar aan en ze schrikt op uit haar gedachtes. Ik gniffel, sowieso krijgen zij en Vlo wat.
"Ik ben Iris en ik ben verliefd."

Pov. Iris

Met een rood hoofd kijk ik de klas rond. Zei ik dat nou écht? Serieus Iris, hoe dom kun je zijn? Sira probeert me nog te redden door te zeggen:
"Je hebt de dare dus echt uitgevoerd, ik doe truth." Met een gemaakte glimlach loop ik t lokaal uit en ga naar de wc. Ik hoor voetstappen achter me en als ik achter me kijk zie ik de gekuifde jongen, Vlo. Mijn hart slaat over en ik kan niks meer uitstamelen.
"Hey, ik moest je halen van die docente." Gilt een stem, Vlo's stem.

Pov. Eline C

"Hallo, ik ben Sira." Zegt het meisje, die blijkbaar Sira heet met een brede lach. Nu zijn wij aan de beurt.
"Hoi wij zijn de Elines." Zeggen we in koor. En dan gaan we weer zitten. Zo, hebben we dat ook weer gehad. Eline begint tegen me te ratelen over hoe erg "dat wijf van een Iris" een aansteller is enzo. Iets in mij zegt dat ze haar niet mag, en dat zegt Eline ook met de woorden die ik hier niet mag opschrijven, omdat jullie nog tere onschuldige zieltjes hebben.

Het meisje dat na ons kwam zegt met een zucht:
"Sanne." Als mevrouw Kreupelhout haar twijfelend aanstaart vervolgt ze met: "Zijn leraren nou echt zó dom? Dat is mijn naam, duh." Mevrouw Kreupelhout lijkt even van haar stuk gebracht en kijkt dan verwachtingsvol naar één van de laatste mensen die zich moet voorstellen.
"Ik ben Kath en ik ship. Ik ship Vliris ook." Mvr. K snapt er helemaal niks meer van dus ze vraagt door:
"Je vaart op een boot genaamd Vliris?" Zegt ze trots, nadat ze de zin denkt te hebben ontcijferd. Kath rolt alleen maar met haar ogen en de volgende is al aan de beurt.
"Ik ben Tom"
En daarna komt er ook nog als allerlaatste:
"Ik ben Verminoth, noem me maar Moth."

Ik ben het volkomen met jullie eens, dit was een saai hoofdstuk. Maar ik moest iedereen ff voorstellen. Ik zal bovenaan wel even de plattegrond toevoegen.

O en ik vind het erg onorgineel van jullie dat bijna iedereen blond haar, blauwe ogen heeft XD

O, het was trouwens heel awkward om al die verliefde stukjes te schrijven XD

Zijn jullie voor
#TEAMVLIRIS
#TEAMZIGILIEKE
#TEAMNIES
#TEAMZAMEESA
#TEAMERKOMENNOGMEERSHIPSYAYY

Xx Lotte ♡

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now