V I J F

125 20 55
                                    

Pov. Nienke

De bel gaat, eindelijk weer pauze. De eerste pauze was naar mijn mening veel te snel voorbij gegaan en ik heb niet tot nauwelijks met Mees kunnen praten. Zianne en ik lopen naar een tafel waar Vlo, Femke, Lotte en last but not least, Mees zitten. Er zijn nog precies genoeg plekken over dus ik ga zitten aan de ene kant van Mees terwijl Zianne aan de andere kant plaatsneemt.

Terwijl Lotte en Femke met Vlo die niks wil zeggen in gesprek zijn en Zianne eten aan het kopen is trek ik Mees weg van de groep. Zianne probeert hem te krijgen, maar ik zag hem eerst. En hij wil mij het liefst, dat ziet iedereen met meer dan drie hersencellen meteen. Toen we tijdens de les moesten lezen vertelde Zianne het me, ze is verliefd op Mees. Maar ik zag hem eerst dus ik heb meer recht op hem. En zij hoeft niks te weten over het feit dat ik hem nu door de school sleur.
O ja, ik sleur hem door de school. Nu moet ik zeker wat zeggen hè?
"Ik ging.. ik dacht misschien kunnen we samen de school doorkijken?" Mees kijkt me zwoel en intens aan in mijn ogen. Vlinders fladderen in mijn buik als zijn hand mijn hand pakt en mij meetrekt achter een paal.
"Ik wil me liever op jou focussen." Antwoordt hij hees waarna hij zijn lippen op de mijne plant en me tegen de paal aandrukt. Opeens horen we een klik, maar ik besteed er niet veel aandacht aan. Het enige waar ik aandacht aan besteed zijn zijn lippen op de mijne en zijn mooie blauwe ogen.

Pov. Kath

Als ik uit de meiden-wc loop hoor ik het geluid van twee elkaar aflebberende personen. Blij besluit ik een foto te maken van de twee mensen die al op de eerste dag besloten een reputatie op te bouwen. Ik richt mijn mobiel op Nienke en Mees en krijg eerst selfie stand. Ik schrik en laat mijn mobiel bijna vallen. Als ik er achter kom dat ik het maar ben met mijn bruine lange haar en groene ogen die zich verschuilen achter een bril draai ik de camera om en maak een foto van stelletje nummer één. Tevreden loop ik verder naar de aula.

Pov. Vlo

Femke en Lotte zijn twee aardige meiden, maar ze zijn wel erg nieuwsgierig. Het zou mijn nog niet bestaande reputatie beschadigen om te vertellen dat ik Iris heb getroosd, mijn laatste chocolade heb gegeven en daarna achter heb gelaten om rustig te worden dus ik blijf er best geheimzinnig over. Maar ik weet het nu al: deze meiden worden twee hele goede vriendinnen van me. Met een grijns vraag ik ze wat ze eigenlijk van Iris vinden, het meisje waar ik nu eigenlijk best wel een zwak voor heb gekregen. Hun antwoorden waren alleen niet echt waar ik op gehoopt had.
"Ze zoekt alleen maar aandacht, echt ze lijkt me zo ugh" en
"Ze is echt een aansteller, Eline had totaal gelijk over haar." Waarmee mijn intresse was gewekt.
"Welke Eline? Wat zei ze dan? Hoe weten jullie dat nu al?" Vroeg ik daarom, waarna de meiden me vol ongeloof aanstaarden.
"Heb je het nog niet gehoord? Eline mag Iris nu al niet.." legt Femke me uit.
"Wat ze zei zal ik maar niet herhalen, het was echt gruwelijk onaardig." Lacht Lotte.
"En hoe we het nu al weten is meidengeheim." Zeggen de meiden in koor. Hier word ik ook niet zo heel veel wijzer op. Zianne komt aanlopen en ze kijkt verbaasd als ze drie lege plekken ziet in plaats van 1.
"Waar zijn Mees en Nienke?" Vraagt ze terwijl ze haar eten zo rustig mogelijk op tafel neerzet, maar ik zie haar armen alsnog trillen.
"Gewoon, ze zochten jou denk ik." Zianne zucht opgelucht, al kan ik niet helemaal plaatsen waarom.

Pov. Sanne

Ik ben druk met Lieke in gesprek over de kwestie van Zigilburk, die erg aardig lijkt maar toch echt wel wat weg heeft van een stalker, Harry Potter, we zijn beide fan, hoe cool is dat, Tom, Lieke heeft nu al een oogje op hem en niet te vergeten die van Iris, ze lijkt ons wel aardig, ze was vast alleen geschrokken van de reactie van de klas toen ze haar dare had gedaan. We praten, of eigenlijk meer fluisteren, de aula is druk en afluisteren is makkelijk, over van alles en nog wat en we hebben nu al een klik. We zijn het er beide over eens dat mevrouw Kreupelhout zo snel mogelijk weg mag, en dat deze school best wel meevalt. De scholen op aarde zijn sowieso veel erger dan die hier op Donut Earth, dus we zijn blij dat we hier wonen.

Pov. Nienke

Met vlinders in mijn buik die wel op een hele dierentuin lijken lopen Mees en ik terug naar ons tafeltje. Mees en ik waren het er beiden over eens dat we onze "relatie", ik weet eigenlijk niet zo zeker of we wat hebben, beter geheim konden houden, dat was spannender. We liepen zo vriendschappelijk mogelijk naast elkaar en begroetten de rest.
"Hey Zi." Zeg ik zo normaal mogelijk, ook al heb ik haar verraden. Dan schiet me opeens iets te binnen.
"Shoot, ik moet naar de tandarts! Zie jullie later!" Ik zwaai mijn tas over mijn schouder en geef bij het weggaan Mees nog een mislukte knipoog, naar de rest zwaai ik nog als ik de school uit haast.

Pov. Mees

Mmm, wel leuk zo veel meiden in de klas, dan heb ik er ook meer voor mezelf. Vandaag heb ik nummer één al aan de haak geslagen, maar ik zou me niet verbazen als die Zianne zich ook meteen op me stort, net als die Nienke. Ik leun een beetje achterover op mijn stoel, ik heb het goed voor elkaar. Ik besluit dat voor het einde van deze dag ik ook Zianne om mijn vinger heb gewikkeld en gezoend. Tevreden laat ik mijn ogen langs de hele klas, qua meiden, glijden. Ze zijn allemaal wel lekker, dus dat voorspelt voor in de toekomst veel goeds. Voor nu neem ik genoegen met alleen Zianne en Nienke..

Wanneer de bel gaat gooi ik mijn tas over één schouder, nooit twee, en check mijn mobiel nog even en open wattpad.

Nienke en 16 anderen volgen je nu.
Je hebt 27 berichten in 7 chats.

Grijnzend zie ik dat de jongens, Zianne en Nienke me hebben gechat. Ik beantwoord de spam van de jongens, maar de berichten van Zianne en Nienke boeien me niet zo, ik beantwoord ze wel een andere keer. Bovendien begint de les zo en stiekem houd ik wel van leren, dat mag alleen nooit uitkomen, ik zie mijn imago nu al stuklopen door dat kleine detail..

Dit hoofdstuk is geschreven door Mees :)

Vliris FanFictieDonde viven las historias. Descúbrelo ahora