É É N E N D E R T I G

35 14 7
                                    

Pov. Mees

"Het is niet mijn schuld!" Roep ik Nienke en Zianne toe terwijl ik mijn handen in mijn zij zet. "Jullie hebben dit voorbereid!"
"Het is jouw schuld. Jij was te laat, waardoor zij nu helemaal onder zit. Het is jouw schuld." Kaatst Zianne toe. Het klinkt best logisch. Wacht eens even... Het klinkt helemaal niet logisch! Ik wil er net tegen ingaan als Lotte opeens begint te huilen.
"Dit is gemeen. Nu is mijn trui verpest!" Snikt ze. Ze kijkt me even aan en voegt er dan nog wat aan toe. "Het is allemaal jouw schuld! Ik haat je!" Ze rent weg. Ik wil haar wel achterna gaan, maar iets houdt me tegen. En die 'iets' is Femke, wie me boos aanstaart. Volgens mij houdt ze ervan om mensen te haten. En te slaan. Dat is in ieder geval wat ze doet. Mijn wang brandt en ik slof verdrietig naar mijn plek toe. Naast Vlorile. Maar dan zie ik opeens dat hij van plek is gewisseld, net zat hij nog alleen en nu zit hij naast Iris en Sira. Ze hebben hun tafels verschoven. Ik zit alleen.

Pov. Iris

Dromerig staar ik naar Vlorile. Zijn wallen, overgebleven eyeliner, beglitterde haren, afgebladderde nagellak en Mega Mindy schrift maken hem zo aantrekkelijk. Ik schuif wat dichterbij, maar als ik merk dat ik al tegen hem aan zit en Sira een meter verderop zit, schuif ik met een rood hoofd terug. Ik haal een hand door mijn haar, wat ik maar beter niet had kunnen doen. Mijn hele haar is binnen tien seconden verpest. Alweer. Ik laat mijn hoofd op mijn tafel vallen en heb meteen spijt. Tafels zijn hard.
Ondertussen hoor ik hoe Sanne me uit aan het lachen is. Of toe aan het lachen. Vast toelachen, Sanne is wel lief.

Pov. Sanne

Iris is zo'n idioot! De hele klas eigenlijk wel! Ik vind het zo leuk dat iedereen denkt dat ik zo lief ben, dat ik alles kan doen zonder dat ze mij verdenken! Ik heb wel een plannetje voor tijdens het kamp.
Over het kamp gesproken, was dat niet morgen? Verdikkeme, ik moet mijn tas nog pakken! Potverdorie, ik wilde een My Little Pony-marathon houden! Potverdriedubbeltjes, ik had me er nog wel zo erg op verheugd!
Direct stop ik met lachen en verberg mijn gezicht in de schouder van de dichtstbijzijnde persoon, wat Tom blijkt te zijn. Hij weet niet echt wat hij moet doen, maar dat maakt me eigenlijk helemaal niks uit.
"Je hebt een lekker luchtje op." Fluister ik hem zacht toe.

Pov. Tom

Help! Ik weet niet hoe ik met meiden om moet gaan! Weten ze niet dat ik op jongens val? Ik vind Verminoth leuk, niet Sanne! Over Verminoth gesproken, hij kijkt me op dit moment heel erg boos aan.
O. Nee. Geweldig dit.
Verminoth is op Sanne. Natuurlijk. Hoe kon ik dat vergeten? Nu heb ik alles verpest!
Om het nog beter te maken hoor ik Sanne wat mompelen. Ze is echt eng. Meiden zijn eng. Ik haat meiden. Ze zijn raar. En eng. Had ik al gezegd dat ik ze eng vind? Ze zijn enger dan Sneep in een oma-jurk. En die is heel erg eng, dus dat zegt wel wat.

Pov. Eline C

Vrolijk kras ik wat kleine tekeningetjes in mijn agenda. Zeggen dat ik vrolijk ben, is natuurlijk overbodig, want ik ben altijd vrolijk! Ik houd van het leven. Er is niks slechts aan het leven. Het leven heeft eten en eten is lekker.
Vrolijker dan ik al was kijk ik naar buiten, waar ik een schattig baby-vogeltje zie. Ik houd van baby-vogels! Ik houd ook van baby's! En vogels! En kippen! Kippen hebben lange poten als je ze optilt. Dat is standaard informatie. Dat had je moeten weten. Ik houd ook van dierenfilmpjes, maar in het echt is het natuurlijk nog leuker! Ik bekijk het vogeltje nog even goed, als er opeens een grotere vogel komt. Dat is vast de mama van het kleine diertje, denk ik. Maar ik heb het fout. De grote vogel eet de kleine vogel op. Einde.
Verdrietig begin ik te huilen. Het leven is zo oneerlijk!

SORRYSORRYSORRY VOOR DIT FLUTHOOFDSTUK EN DAT T 5 DAGEN TE LAAT IS

Ik heb eigenlijk geen goed excuus, alleen dat ik geen zin had om Vliris te schrijven😂

Maareh ja dat was eigenlijk wel een beetje wat ik wilde zeggen😂

Xx Lotte

Vliris FanFictieTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon