WE ZIJN JE NOG NIET VERGETEN HOOR

76 16 56
                                    

Pov. Mees

Ik sta springend voor mijn wekker. Het is 2 voor 12 's nachts. Nog twee minuten en het is twaalf uur. Ik heb mijn telefoon al klaar liggen voor alle felicitaties die ik ga krijgen. Ik ben namelijk jarig over twee minuten.

Ik staar naar de klok op mijn telefoon

Op whatsapp zijn er veel van mijn vrienden online. Die zullen me vast straks allemaal gaan feliciteren. Bijna heel mijn klas is online dus ook de klassenapp zal worden volgespamt omdat ik zo enorm populair ben.

Nog 1 minuut

Ik staar.  Ongeduldig naar mijn wekker

Het duurt zo enorm lang....

Ik ga in een vreemde yogapose zitten en adem nog even een paar laatste keren de 15-jarige lucht in. Ik snuif nog wat beter. Wacht.... ik trek een vies gezicht. Ik moet morgen echt gaan douchen.

Ik schrik op door mijn wekker die gaat. Waarom had ik mijn wekker ookal weer gezet....? Oh ja! Ik ben jarig! 16 toch...? Ik denk even goed na en knik dan goed keurend. Wat heb ik toch een goed geheugen.

Ik doe een happy dance en zing luidkeels voor mezelf:
"HAPPY BIRTHDAY TO ME. HAPPY BIRTHDAY TO
HAPPY BIRTHDAY, HAPPY BIRTHDAY
HAPPY BIRTHDAY TO ME"

Opeens hoor ik mijn moeder schreeuwen. "Mees houd je bek dicht, ik probeer te slapen. Dat gezang van jou is verschrikkelijk!"

Oeps

Snel gris ik naar mijn telefoon om alle felicitaties in ontvangst te nemen. Ik doe hem aan en...... niks? Niks?! Hoezo niks?! Ik check mijn wifi, kijk of er mensen online zijn en start mijn telefoon nog even een keer opnieuw op, maar nog altijd, niks.... boos kijk ik naar mijn telefoon. Hij is vast kapot.

Ergens diep in mij weet ik dat het niet waar is...

Teleurgesteld ga ik slapen....

De volgende dag

Verdrietig fiets ik naar school. Iedereen is het vergeten. Zelfs mijn moeder. Ik kom op school aan en loop sloffend naar mijn kluisje waar ik een enthousiaste Vlo aantref. Hij verteld uitgebreid over een goed cijfer ofzo. Ik luister na de eerste zin al niet meer. Het interesseert me niet. Iedereen is mijn verjaardag vergeten.

Na een lange dag fiets ik teleurgesteld naar huis. Ik moest ook nog eens nablijven. Ik deed helemaal niks en het gekke is, die docent keek me heel duivels aan en knipoogde naar Vlo. Vreemd. Ach het zal wel.

Ik duw de sleutel in de deur, draai hem een paar keer rond en open hem. Ik gooi mijn jas op de grond en trap mijn schoenen uit. Normaal zou ik het huis netjes houden, maar daarvoor ben ik nu niet in de stemming. Ik loop de woonkamer binnen maar krijg opeens een klap tegen mijn hoofd. Het tolt en voor ik het weet val ik bewusteloos neer....

"Nee Fem, alweer?" Hoor ik Lotte tegen Femke zeggen.
"Ja sorry hoor, het ging per ongeluk." Antwoordt Femke zonder enige blijk van spijt. Langzaam open ik mijn ogen, maar sluit ze dan abrupt weer door het licht. Ik knipper twee keer voor ik weer enigzinds kan zien.
"Ben ik in de hemel?" Vraag ik aan de gestalte die voor me staat. Haar krullerige blonde haren die alle kanten op springen blaast ze geërgerd uit haar gezicht. gewoon Engel Femke dus.
"Nee idioot, maar je ziet er wel dood uit." Antwoordt Femke lachend, terwijl ze me speels een schopje geeft "Opstaan, luilak!"
"Waarom zijn jullie hier?" Vraag ik terwijl ik rechtop ga zitten om Femke haar zin te geven, die meid kan hard schoppen.
"Je bent jarig, suffie!" Lacht Vlo die achter me gaat staan "Kom cadeautjes!" Zegt hij terwijl hij me mee probeert te sleuren, maar door zijn kippenkracht lukt dat niet helemaal. Twijfelachtig blijf ik staan.
"Maar.. jullie waren me vergeten.." mompel ik, waardoor ik een verbaasde blik van Sanne krijg, waarna ik met mijn ogen naar beneden kijk, omdat ik niet wil dat iedereen me wil zien huilen.

Op dat moment hoor ik iets knallen en van schrik klamp ik me aan Vlo vast.
"Wat was dat?" Fluister ik bang.
"O, geen zorgen, dat was gewoon Line die op het verkeerde moment een confetticanon afschoot. Cadeautjes. Komen jij." Zegt hij terwijl ik me laat meesleuren.

Eli geeft me als eerste een cadeau aan, van Iris en haar. Het is mooi roze ingepakt, dus ik besluit het niet open te maken.
Ook Sanne geeft me een pakje, die saai bruin is. Maar de inhoud maakt het goed.
"Omg! Sanne, je hebt me de volledige my little pony serie gegeven! Ik kan je wel zoenen!" Reageer ik vrolijk, waarna Sanne een vies gezicht trekt.
"Doe maar niet, dan wordt Moth jaloers." Fluistert ze samenzweerderig.
Geduldig wacht ik op nog een cadeau als Lotte met tegenzin een pakje aangeeft. Als ik hem open zitten er een paar vieze sokken in. Mijn sokken. Ik kijk haar vragend aan.
"De gedichten, de echte Mees zou hem moeten snappen." Reageert ze schouderophalend.
Ook Femke geeft me een cadeau, een barbiepop, of eigenlijk dé barbiepop! Die maakt mijn collectie compleet! Blij knuffel ik hem, maar barbies zijn hard en ik prik mezelf.
Ook Line geeft een cadeau, omdat het van Sanne moet.
"Maar ik wil het zelf houden!" zeurt ze, maar ik gris het snel uit haar handen. Toen ik het uitpakte bleek het veel groter te zijn dan het ingepakt was. Het was namelijk eerst het formaat van een mok, maar er bleek één olifant, een k3 karaokeset en drie baby's in te zitten. De baby's heb ik maar aan Sanne gegeven, die is toch oud. Zonder alles open te maken roep ik:
"Kom we gaan karaoke doen, het wordt leuk!"

Edit: Het was niet leuk, Vlo gilde zo hoog, Moth zo laag, Eli zo zacht, Tom zo raar, Femke zo spastisch, Line zo uit de maat, mijn moeder wel mooi, Sinterklaas sloeg iedereen in elkaar, Zigilburk zo verliefd, Lotte zo mega pijnlijk, Sam zo stalkerig, Kath zo hypocriet, Zianne de tekst niet wetend, Nienke zo irritant, enz en ikzelf zo wonderschoon dat mijn oren er pijn van deden!
We zouden een band moeten beginnen.

GEFELICIFLAPSTAART MEES, NATUURLIJK WAREN WE JE NIET VERGETEN!

FEM EN IK HEBBEN ALLEBEI DE HELFT VAN DIT HOOFDSTUK GESCHREVEN EN DAT IS SPECIAAL DUS WEES BLIJ

NU MOET IK OVER 3 MIN SLAPEN EN IK MOET ALLES NOG DOEN DUS DOEI

JA HOI HIER HEB JE MIJ -FEMKE- OOK NOG

VEEL PLEZIER VANDAAG EN IK HOOP DAT IEMAND JE NOG EEN DUW GAAT GEVEN EN DAT JE DAN VOL IN DE BOSJES FLIKKERT GEWOON OMDAT HET KAN

En voor onze lieve lezers, zie dit maar gewoon als een extra ofzo weet ik veel. Lot en ik wilde iets doen want wij zijn leuke mensjes

myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002 myvs002

Xx Lotte
Toedels Femke :)

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now