D R I E

158 23 67
                                    

Pov. Sira
Pauze. Eindelijk. Nadat Iris was weg gerend en iedereen zich had voorgesteld moesten we boeken lezen. Onze docente -waarvan ik de naam ondertussen allang vergeten ben- was ons zat dus toen moesten we lezen. Iris was ook niet meer terug gekomen en Vlo ook niet. Ik wil niet eens weten wat die twee hebben gedaan. Oké, eigenlijk wel. Ik wil alle kleffe, sappige details weten. We kennen elkaar maar een uur maar het klikt nu al goed tussen ons.

Na even zoeken naar Iris geef ik het op en ga in de aula zitten. Er komen twee meisjes naast me zitten die ik vaag herken als Marjolinde en Anne. "Hey, we zagen je hier zo alleen zitten dus leek het ons een goed idee om bij je te gaan zitten. Jij was Sira toch?'' Ratelt ze aan één stuk door. Ik grinnik zachtjes. ''Ja dat ben ik. En jullie zijn Marjolinde en Anne toch?" Ik kijk ze vragend aan en ze knikken allebei. "Waar is dat meisje dat heel random 'ik ben verliefd!' Riep en daarna de klas uit vluchtte? Ze heette Ievy toch?" Mompelt Anne. "Nee, nee, het was Lieva toch?" Vraagt Marjolinde met een moeilijk gezicht. "Het was Iris." Grinnik ik.

Pov. Eline E
Ik zit in de aula en denk met walging terug aan Iris. Het is echt een afschuwelijk kind. ''Hoe kan zij nou bij ons in de klas zitten?! Wedden dat ze niet eens geld heeft en haar ouders alles betalen? Ze is echt een ontzettende aansteller Ik kan haar echt niet uitstaan!" Ik zucht gefrustreerd en kijk Eline aan. Ze kijkt me twijfelend aan. "Weet je? Misschien moet je eerst even met haar gaan praten voordat je gaat vooroordelen." Zegt ze twijfelend. "Agh, jij vuile overloper! Ga toch lekker naar die aansteller joh! Veel plezier!" Schreeuw ik naar haar en ik loop stampvoetend weg.

Pov. Femke
Ik sta naast Lotte en kijk de aula rond. "Bij wie zullen we gaan zitten? Ik zelf mag het groepje van Iris niet echt maar die twee jongens lijken me wel aardig. Dus we kunnen daar gaan zitten?" Vraag ik Lotte. "Ja, is goed. Ik mag Iris ook niet echt." Samen lopen we naar Vlo. Mees staat er naast terwijl hij met een meisje aan het flirten is. "Hey jongens, kunnen we hier plaats nemen?" Vlo kijkt ons even aan en knikt dan. Mees gaat ongestoord verder met zwoele blikken geven aan Zianne. Nienke staat er naast en kijkt Zianne een beetje jaloers aan. Ik gniffel. Jup, hij word zoiezo een player. "Hé Vlo, wat is er nou gebeurd tussen jou en Iris?" We kijken hem beiden nieuwschierig aan. Hij haalt zijn schouders op. "Niet zo veel, ze rende alleen maar harder toen ik haar riep en rende het meisjestoilet in. Ammehoela dat ik daar naar binnen ga. Daarna had ik geen zin meer in de les en ben ik in de aula gaan zitten." Ik grinnik. De pauze verloopt rustig verder en het is erg gezellig met Vlo. Het is ook erg grappig om te zien hoe Mees twee meisjes om zich heen heeft hangen. Ik bedoel, hij is totaal niet knap. Als de bel is gegaan loop ik verder naar het volgende lesuur. Zucht.

Pov. Iris
Ik heb een tijdje op het toilet gezeten maar toen de bel ging ben ik eruit gegaan. Ik ben ergens op een plekje gaan zitten dat niet zo makkelijk te vinden was. Ik schaam me kapot. Als de bel gaat twijfel ik of ik naar de volgende les zal gaan of me ziek zal melden. Uiteindelijk ga ik toch maar naar het volgende lokaal. Langzaam slenter ik erheen. Nu ik een eerste indruk achter heb gelaten vind ik dat ik voortaan weer gewoon te laat kan komen. Ik klop op de deur en stap naar binnen. "En waar was jij, jongedame?" "Ik had vrolijke problemen, oké?" Zeg ik bot en ik loop traag naar mijn plek naast Sira terwijl ik de blikken op me voel branden.

Pov. Eline E
Gadver wat een trut!

Pov. Eline C
Ik vind het wel sneu voor haar. Misschien moet ik na de les even naar haar toe gaan.

Pov. Zigilburk
Wat heeft ze toch een prachtige lach.....

Pov. Lieke
Ugh, die creep staart me echt heel eng aan.

Pov. Sanne
Zouden er leuke Harry Potter fanficties of Wattpad staan?

Pov. Nienke en Zianne
Hij is echt zo hot...

Pov. Vlorile
Meiden. Lotte en Femke zijn wel aardig. Het was erg gezellig in de pauze. Misschien zijn niet alle meiden irritant. Oke, Iris is wel irritant met haar gestaar maar ze is niet heel lelijk.

Pov. Mees
Mhhh.... lastige keuze. Zianne of Nienke?

Pov. Tom
Ugh, die Mees en Vlorile zijn echt afschuwelijk. Stelletje eikels.

Pov. Sira
Na een ontzettende saaie lange les mogen we eindelijk naar huis. Gelukkig. Ik loop met Iris het lokaal uit. Ze verteld wat er gebeurde toen ze wegrende en Vlo achter haar aan ging. Niet zo veel uiteindelijk. Nogal saai dus. Ergens in haar ogen zag ik dat ze loog maar ik liet het er maar bij. Ik kwam er vanzelf wel achter.

Yayyy Eline en Eline hebben ruzie XD

Iris wees niet bang je bent niet lelijk :p

En verder..... veel plezier met jullie leven :)

Xoxo Femke

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now