V E E R T I E N

108 20 91
                                    

Pov. Lotte

Ik sta bij de bar te kijken naar wat er gebeurd. Ik ben ook wel dronken, maar niet zo erg als de rest. De boze Nienke en Zianne die weg liepen nadat Vlo en Mees elkaar stonden af te lebberen. zigilburk die, ondanks dat hij met Sira danst, alleen maar naar Lieke kan kijken. Verminoth en Sanne die samen zijn verdwenen. Ik wil niet weten wat ze aan het doen zijn. Kath die als een klein meisje hyper naast Eline E staat door alle ships. Eline zelf lijkt het niet zo naar haar zin te hebben en kijkt boos naar Eline C, Marjoli, Anne en natuurlijk Iris die huilend in een hoekje staan. Vlo lijkt niks door te hebben en heeft een potje glitters in zijn handen. Hoe komt hij daar nou weer aan?! Ik zie dat hij wat strooit over Mees. Mees kijkt hem eerst boos aan maar begint dan vrolijk te dansen onder de regen aan glitters. Jup, die is sowieso dronken.

Ik neem nog een paar slokken van mijn cola omdat ik de drank even zat was. Als ik weer opkijk, zie ik dat Vlo alweer ergens anders staat en Mees spoorloos is verdwenen. Ik kijk zoekend rond om te kijken waar hij staat. Na vijf minuten staat hij opeens op de dansvloer met een klein meisje. Ik denk dat het Femke is. Ik knipper een paar keer met mijn ogen als ik zie dat hij dichterbij komt en zij dat toelaat. Dan staat opeens Femke voor mijn neus. Wacht wat?! Verward kijk ik naar de Femke voor me en de Femke bij Mees. Als ik zeker weet dat Femke geen waanbeeld is kijk ik haar vragend aan. "Maar wie is dat dan?!" Schreeuw ik over de muziek heen. Ze draait zich om, tuurt even in de verte, en schud dan ongelovig haar hoofd. "Dat is het meisje waar ik meestal op moet passen!" Vol medelijden kijken we naar het meisje die nu haar lippen op die van Mees heeft. Ze spartelt wat tegen, maar Mees lijkt het niet door te hebben. Dan komt er opeens een jongen aanlopen die enorm op Kipmeneer lijkt. Hij rukt haar van Mees af en neemt haar troostend mee. Verward kijk ik Femke aan. Ik zie dat ik niet de enige was die dat zag. Ach, we vragen later wel aan Mees wat dat was.

Ik kijk verder en als ik weer voor me kijk staat opeens Vlo daar. Hij giechelt, gilt dan hard en doet dan een raar dansje. Opeens kijkt hij weer serieus en leunt dichterbij. W T F DOET HIJ. Ik leun meer naar achteren maar aangezien ik bij de bar sta kan ik niet verder. Paniekerig kijk ik om me heen, opzoek naar Femke. Ze staat een paar meter verderop me keihard uit te lachen. Fijn, daar krijg ik dus geen hulp van.

Opeens geeft iemand Vlo een harde duw waardoor hij naar rechts valt. Ik zet snel een paar stappen van de bar af voordat nog iemand mij klem probeert te zetten om wat voor reden dan ook. Vlo is alweer opgestaan en kijkt verbaasd om zich heen. Iris kijkt woedend naar Vlo. "Nee, niet voor de tweede keer jij rotkind!" Boos draait ze haar hoofd naar mij. "En jij.... Jij probeerde hem te zoenen jij vreselijk kind!" Ze krijgt opeens een ruk aan haar haar waardoor ze naar achteren valt. "Je mag tegen iedereen schreeuwen van mij, ookal heb je geen goede reden, maar je blijft van Lotte af!" Een woedende Femke kijkt Iris boos aan. Ze ziet er erg nuchter uit voor de hoeveelheid drank die ze op heeft. Ze trekt Iris aan haar haar mee naar buiten en duwt haar neer. Ze kijkt Iris streng aan. "Jullie zijn een koppel dus doe lief tegen hem. Ga hier maar even nadenken over je zondes."

Even later loopt Eline C ook naar buiten terwijl ze Vlo meetrekt. Ze duwt hem naast Iris op de grond. "En jij moet ook even nuchter worden idioot." Boos kijkt ze hem aan en geeft hem nog een trap. Ze kijken allebei een beetje verdwaasd om zich heen.

"Zullen we maar weer naar binnen gaan?" Zucht Lotte. "Ja, hier is niks meer te doen." Antwoord Eline. Met z'n drieën lopen we naar binnen.

Pov. Nienke

Ik zag hem staan. Naast Femke. En hij flirtte met haar. Ik bedoel, met háár?! Van al die meiden koos hij Femke?! Wat vreselijk. Gelukkig sloeg zij hem af. Tenminste, gelukkig? Daarna zag ik hem zoenen met Vlo en toen ik met hem ging dansen keek Zianne me aan alsof ik met haar vriendje stond te dansen. Wat een absurd idee!

Zuchtend steun ik tegen Zianne aan. Ja, ondanks dat ze me zo aan keek zijn we wel vriendinnen. We zijn even naar de kluisjes gegaan omdat we moe werden van de herrie en we elkaar hier tenminste normaal kunnen verstaan. "Weet jij waar Mees is?" Zianne kijkt me vragend aan. "Nee, geen idee. Ik zoek hem ook al de hele tijd." Antwoord ik zuchtend.. "huh.... waarom zoek jij hem?" "Nou eigenlijk was het geheim maar...." twijfelend kijk ik haar aan. "Ja, zeg maar!" Zegt Zianne opdringerig. Ik buig dichterbij. "Ik heb een geheime relatie met hem." Fluister ik zacht. "Wat?!" Schreeuwt Zianne door de gang heen. Ze kijkt boos voor zich uit. Vast vanuit jaloezie. Jammer genoeg zegt ze dan iets anders. "Ik heb ook een geheime relatie met hem!" Schreeuwt Zianne nog steeds. "Wat?!" Schreeuw ik nu ook. Ik kijk in haar ogen en zie dat zij het zelfde denkt als ik. Dit is zijn schuld we hadden hem nooit moeten vertrouwen. "We gaan hem zoeken." Zeg ik boos. Zianne stemt in met een knikje.

Pov. Mees

Vaag zie ik twee meiden op me af lopen. Tenminste, zijn het meiden. Ik knijp mijn ogen tot spleetjes. Jup, dat zijn twee meiden. Sterker nog, dat zijn Zar- nee, nee, zira- nee,, wat was het nou?! De ander komt me vaag bekend voor maar door de drank is mijn geheugen niet zo goed.

"Mees, jij- jij-" Begint de ene woest.

"Jij klootzak!" Maat de andere het af.

En toen zei ik iets wat misschien niet zo slim was: "eh.... hoe heten jullie ook al weer?" Vragend kijk ik ze aan. Jammer genoeg vonden ze de vraag niet zo leuk. Voor ik het weet vliegt er een hand op me af en voel ik een brandende pijn in mijn wang en drie secondes later ook in mijn andere wang. "Zianne en Nienke, klootzak. Veel plezier met je zielige leventje verder." Sist de ene die, denk ik, Zianne heet. Samen lopen ze met opgeheven hoofd weg. Ik haal mijn schouders op. Het zal wel. Ik loop de dansvloer op en begin de kabouterdans te dansen. Wat een ontzettend leuke avond is dit toch!

Sorry aan iedereen die ons nu haat door deze fanfictie XD

Trouwens, we hebben de duizend reads lollll

Ik ben half ziek #prayforFemke

Maar heb wel weer inspiratie voor dit boek #juichforFemke

Zet hier neer wat JIJ lekker vind aan tosti's:

Okay....

Toedels!
Femke

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now