Z E V E N E N D E R T I G

35 12 8
                                    

Pov. Vlorile

Ik eet rustig van mijn leverworst. Ik bied Mees een stukje aan maar hij trekt een vies gezicht. Ik haal mijn schouders op. Ach, als hij niet wil meegenieten van mijn leverworst die al vijf jaar in mijn jaszak zat, is dat zijn keus, niet de mijne. Rustig eet ik verder.

Opeens hoor ik een harde bonk tegen de lokaal deur. Hysterisch gegil komt er vandaan. Het lijkt wel een soort... lokroep? Ik wil net beginnen te huilen omdat het me doet denken aan Toy Story, geen idee waarom, als er opeens van in het lokaal ook een hysterische gil klinkt. Ik draai me met een ruk om en zie daar Mees staan. Hij doet een raar dansje en schreeuwt terug richting de deur. Ik begin na te denken en kom tot de conclusie dat dit maar 1 ding betekend; ze gaan me offeren.

In paniek begin ik rond te rennen. Ook begin ik hoog te gillen en zwaai wild met mijn leverworst in het rond, in de hoop Mees van me af te slaan.

Pov. Iris

Ik zit thuis op de bank naast Sira. We kijken samen de film Brave. Hierdoor durf ik nooit meer taart te eten. Straks verander ik in een beer! Bang kruip ik dichter tegen Sira aan die me geïrriteerd weer weg duwt. Dat doet ze zo ongeveer elke drie minuten. We hebben beide een lepel vast en een eigen bak ijs. Eerst was de bedoeling dat we zouden delen maar dat ging al snel mis. Sira probeerde duidelijk mijn hap te pakken die speciaal voor mij klaar lag. Omdat ze dat deed sloeg ik haar met mijn lepel tegen haar wang. Dus toen kreeg ik een eigen bak. Ik lach duivels in mezelf.

Opeens zoemt mijn telefoon. Ik heb een ontzettend ouderwetse mail. Ik zucht overdreven. Wie stuurt er nou nog mails?! Hij komt van school.

Beste leerlingen,
Hierbij willen wij mededelen dat het kamp niet door gaat. Door bepaalde omstandigheden zijn er te weinig motivatie vanuit de docenten en te weinig inspiratie voor de activiteiten. Hierdoor hebben jullie eerder vakantie.
Met vriendelijke groet,
Meneer Bubbel

"Sira!" Gillend ren ik op haar af en spring op haar. "We hebben eerder vakantie!" Ik pak de afstandsbediening van de tv en zet hem uit. Verdrietig kijkt ze naar het zwarte scherm. "Rapunzel ging net de prins wakker kussen." Ze zucht teleurgesteld. Ik kijk haar vreemd aan. "Niet! De heks stikte net in een glazen muiltje!" Boos kijkt ze me aan. "Daar waren we helemaal niet je moet beter opletten!" Schreeuwt ze boos. Beledigd kijk ik haar aan. "Mijn ogen wekker prima."

Ik keer haar de rug toe en loop boos het huis uit. Als ik buiten sta besef ik me dat het mijn huis is, en niet dat van Sira. Mokkend loop ik terug naar binnen, waar ik Sira de slappe lach zie hebben. "Niet grappig." Mok ik sacherijnig. Ze blijft doorlachen en ik geef haar een duw. Ze tuimelt de bank af en ook ik begin te lachen. ik wil naar haar toe lopen maar struikel over een kussen en val boven op Sira. Ik begin te schaterlachen en ook Sira begint hard te lachen.

Kort hoofdstukje, maar ik wilde toch iets schrijven. Hoe lang heb ik nu wel niet geschreven? Iets met maanden in ieder geval. Sorry, ik had het verschrikkelijk druk met school en nog wat privé redenen. Nee, er komen nog altijd geen regelmatige updates, maar ik hoop dat ik vaker kan schrijven. Waarschijnlijk worden het dan wel korte hoofdstukjes, maar dat zorgt ervoor dat ik minder druk voel en meer plezier heb in het schrijven.

EN HOE IS JULLIE DAG VERDER :3

JA OKAY HELEMAAL TOP

TOEDELS
FEMKE

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now