K E R S T S P E C I A L

73 15 55
                                    

Pov. Iris

Ik zit op de grond en staar voor me uit. De takken van de kerstboom prikken zachtjes in mijn rug maar het maakt mij niet uit. Gisteren vertelde mijn ouders dat ze niet thuis zouden zijn met kerst door hun werk. Nu is het kerstavond en zit ik alleen hier. Ik hoor de open haard zachtjes knisperen. Ik heb het vuur maar aangezet om me iets minder alleen te voelen. Het werkt niet.

Ik draai me om en kijk naar de kerstboom. De kerstboom die ik samen met mijn ouders heb versiert. De lichtjes schijnen vrolijk en de kerstballen glinsteren leuk. Ik zucht nog een eens. Misschien moet ik maar eens iets eten, maar alleen al door het idee word ik misselijk. Ik heb nu echt even geen behoefte aan eten.

Ik bedenk me dat ik maar beter naar bed kan gaan. Er zal niemand online zijn want iedereen is kerst aan het vieren met hun familie. De klok geeft half negen aan. Ik sta op, doof de open haard met water en strompel naar boven. Ik plof neer op mijn bed zonder mijn pyjama aan te doen en val na lang woelen in slaap.
-
-
-
Ik schrik wakker van een geluid. Het komt van beneden. Ik wrijf in mijn ogen en kijk op mijn wekker. Hij geeft half 1 aan. Ik hoor weer een raar geluid en besluit te gaan kijken wie of wat het is. Ik wil mijn telefoon pakken maar bedenk me dan dat die nog beneden ligt. Ik zucht, sta op en loop zachtjes de trap af naar beneden. De zenuwen gieren door mijn lichaam. Ik weet zeker dat ik de deur op slot heb gedaan. Misschien is het wel gewoon de kat van de buren die weer eens mee naar binnen is geslopen. Opgelucht door dat idee loop ik verder naar beneden.

Ik ben beneden aan gekomen en kijk zoekend om me heen.

"Minoes? Minoes, kom maar ik breng je wel thuis."

Zuchtend kijk ik verder. Opeens hoor ik weer gerommel. Wacht eens even..... komt dat nou.... uit de schoorsteen?! Ik wil niet het licht aan zetten als ik een plof hoor.

"Merry Christmas Iris!" Hoor ik iemand hard schreeuwen. Ik doe het licht aan en zie Vlorile in een kerstmanpak met roet op zijn gezicht in de open haard zitten. Lachend loop ik naar hem toe.

"Wat doe jij hier? Ik schrok me een ongeluk, ik sliep al!" Giechel ik.

Hij staat op en loopt mijn naar mij toe. "Ik kreeg te horen van Eline dat je alleen thuis was omdat je ouders er niet zullen zijn en besloot naar je toe te gaan." Lacht hij. "Oh ja." Hij grabbelt in zijn zak en haalt er een klein doosje uit. "Ik wist niet zeker of je wel cadeaus had gekregen dus ik heb nog wat geregeld." Hij geeft me een klein doosje met een rode strik erop. Ik open het en zie een gouden kettinkje met een klavertje vier. Ik krijg tranen in mijn ogen en geef Vlo een knuffel. "Dankje! Dankje! Dankje!"

Dit was een kerst om nooit meer te vergeten....

MERRY CHRISTMAS BISHES

YAYY KERSTSPECIAL *juicht*

Hij was kort maar dat boeit niet want hij is er wel *juicht weer*

Ik wilde niet iedereen erin doen omdat ik daar geen zin in had sorry *kijkt boos*

Voor alle mensjes die echt alleen thuis zijn met kerst, vergeet dat je niet alleen bent en er vast wel iemand is waarbij je langs kan, en des noods kan je ook nog een pot Nutella opeten en een huilfilm gaan kijken :)

Dit is trouwens nog voor het schoolfeest ofzo want anders had Vlo allang een mep gekregen van Iris XD

Fijne feestdagen (^3^)
Lotte & Femke :)

Vliris FanFictieOnde histórias criam vida. Descubra agora