T W E E E N T W I N T I G

47 13 45
                                    

Pov. Iris

Ik wordt wakker in de trein. Geen idee waar ik ben. Een conducteur kijkt me boos aan. "Jongedame dit is de eindhalte. U moet uitstappen." Ik heb geen flauw idee wie die gast is voor de rest, maar hij kijkt zo boos dat ik heel snel weg wil lopen. In de haast om weg te komen struikel ik nog een keer over mijn eigen voeten. Waarschijnlijk ook omdat de alcohol nog werkende is.

Ik stap de trein uit waar ik bijna weer val over het afstapje en loop dan richting de uitgang van het station. Ik probeer een kaart te zoeken om te weten waar ik ben. Dan zie ik er een, maar als ik nader kom zie ik dat deze helemaal beklad is dus daar heb ik niks aan. Ik loop beteuterd het station uit. Ook daar nergens een kaart. Maar zo te zien zit ik ergens in een dorp. Omdat ik in één keer koppijn krijg loop ik naar een bankje toe. Ik wou eigenlijk hier val ik vervolgens als een echte zwerver op in slaap.

Dankjewel Sannevd5eijke voor je bijdrage :)

Pov. Femke

Ik schiet overeind als ik een wekker hoor afgaan. Ik laat me meteen weer kreunend neerzakken. Hoofdpijn, fijn. Ik kijk om me heen en zie Lotte, Vlo en mees liggen. Lotte word langzaam wakker en haar haar is lichtelijk ontploft, maar vast niet zo erg als dat van mij. "Hoofdpijn..." kreunt ze en ze gaat weer liggen. Vlo en Mees slapen gewoon door alsof er niks aan de hand is. Ondertussen is de wekker nog steeds aan het snerpen. Ik pak het rotding en gooi hem richting Vlo, in de hoop hem te raken. "Auuu" komt er vanuit Vlo zijn richting. Ik grinnik. Die is in ieder geval wakker.

"Lot kom op wordt wakker we moeten naar school." Ik sta op, trek snel mijn onesie aan die hier nog lag van de vorige keer logeren, loop naar Lotte toe en schudt haar zachtjes heen en weer. Lotte mompelt wat maar draait zich dan weer om. Ik haal mijn schouders op. Dan doen we het toch op mijn manier? Ik loop om het bed heen, ik grijns even gemeen en geef haar dan een harde duw. Ze rolt van het bed af en valt vol op Mees die op de grond lag te slapen. Mijn grijns groeit. Twee vliegen in één klap. Lotte begint te schelden en ook als Mees heeft beseft wat er is gebeurd, doet hij gezellig met Lotte mee. Ik haal mijn schouders op en loop richting de badkamer om een doosje aspirines te pakken en wat glazen water. Dit wordt een vermoeiende dag....

Pov. Kath

Vrolijk stuiter ik richting de ingang van de school. Ik heb gelukkig geen kater, maar de rest van de school waarschijnlijk wel. Ik ben ook erg benieuwd wat voor drama er vandaag wordt gecreëerd. Er is gisteren veel gebeurd en ik heb enorm veel foto's. Gelukkig maar want ik denk dat de meeste zich vrij weinig van de avond kunnen herinneren. Ik duw tegen de deur van de school maar er komt geen beweging in. Ik duw harder maar er gebeurd nog steeds niks. Ik trek eraan, maar er komt geen beweging in. Verbaasd kijk ik naar de deur. Zijn we vrij? Nee toch?

Ik kijk achterom als ik stemmen hoor. Daar lopen Mees, Vlo, Lotte en Femke. Ik zwaai vrolijk naar ze. Ik krijg geen reactie terug. Ze kijken allemaal sacherijnig voor zich uit en sloffen langzaam deze kant op. Ondertussen struikelt Femke over haar eigen voeten en trekt Lotte mee in haar val. Mees die voorop loopt draait zich verbaasd om als hij een klap hoort waardoor Vlo tegen hem aan loopt. Ook zij vallen neer op de harde grond door de botsing. Ik begin te gniffelen en maak wat foto's. Dat zag er geniaal uit. Kreunend komen ze overeind en leggen de laatste vijf meter af richting mij en de school.

"Jongens, welke dag is het vandaag eigenlijk?" Vragend kijk ik ze aan. Mees haalt zijn schouders op. "Weet ik veel. Wacht, ik kijk wel even." Hij haalt zijn telefoon tevoorschijn en zet hem aan. Zijn ogen worden groot als hij naar het scherm kijk. "Verdorie Femke! Het is zaterdag en jij hebt mij wakker gemaakt!" Boos kijkt hij Femke aan. Ook Lotte en Vlo beginnen dodelijke blikken naar Femke te sturen. "Eh..." stottert ze. Verbaasd kijk ik naar het tafereel dat zich voor mij afspeelt. Blijkbaar zijn deze mensen niet echt op een leuke manier wakker gemaakt. "Kijk daar een vliegende tosti!" Schreeuwt Femke opeens hard en wijst naar iets achter ons. We draaien ons om maar zien niks.

Als ik me weer terug draai zie ik Femke hard weg rennen. Lotte kijkt boos richting Femke. "Kom hier jij mormel je bent nog niet van me af na deze daad!" En ze begint achter Femke aan te rennen. Ik begin te lachen en loop naar mijn fiets. Ik ben stiekem toch wel blij dat ik hier was....

WAUW PRACHTIG HOOFDSTUK I KNOW RIGHT

Nogmaals dankjewel Sanne voor je bijdrage :)

Een fijne maandag allemaal hehehe

Doe de groeten aan de goudvissen in je vissenkom

Toedels
Femke :)

Vliris FanFictieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu