A C H T E N T W I N T I G

35 14 9
                                    

Pov. Iris

Ik sta bij mijn kluisje met Sira te praten. "Ja die nieuwe glitterspray wil ik echt hebben. In de reclame stond het die meiden zo goed he! Waarschijnlijk zou het jongens alleen maar beter staan. Ik zou meteen smoorverliefd worden!" Zwijmel ik over de nieuwe glitterspray. Al kletsend lopen we verder door de gang als ik opeens bijna over iets val. Ik kijk naar beneden en zie dat het niet een iets is, maar een iemand. Voor mijn neus ligt de geweldige Vlorile. Verliefd kijk ik naar hem en ontdek dat hij de nieuwe glitterspray in zijn haar heeft. Het staat hem fantastisch moet ik eerlijk toe geven.

Ik wil hem net een knuffel geven, wat heel ongemakkelijk zou gaan omdat hij op de grond ligt, als Sira me weg trekt. "Meid waar zit je met je gedachtes?! Blijf onthouden wat hij op het schoolfeest deed. Je kan hem niet zomaar vergeven hoor!" Ik kijk haar verward aan. Schoolfeest? Volgens mij word ik net zo dement als Sanne. Opeens krijg ik een mep in mijn gezegd. Ik kijk Sira verward aan. "Waarvoor was dat nou weer nodig?" "Schoolfeest." Antwoord Sira en ze kijkt me vermoeid aan. Opeens weet ik het weer. Vlo is vreemd gegaan tijdens het schoolfeest! "Sira, had dat dan eerder gezegd jij flapdrol!" Tranen wellen op in mijn ogen als ik naar Vlo kijk die net is opgestaan en me nu creepy aanstaart alsof ik een stuk taart ben.

Mijn tranen rollen snel over mijn wangen naar beneden en ik stort me in iemands armen. Geen flauw idee wie het is, maar dat doet er even niet toe. Ik begin alleen maar harden te huilen als het persoon me ook nog eens weg duwt. "Ieuw Iris ga weg! Wat denk jij wel niet? Dat je me zomaar kan aanraken?!" Hoor ik Eline E vaag gillen. Ik zak in op de grond en verberg mijn hoofd in mijn armen. Wat een verschrikkelijke dag is het.

Pov. Mees

Vrolijk loop ik de school binnen. Voor een keer ben ik waarschijnlijk op tijd. Alle leerlingen staan namelijk nog bij hun kluisje of in de aula. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een aliëninvasie is, maar daar gaan we even niet van uit. Vrolijk huppel ik door de gang richting mijn kluisje. Mijn kluisje zit naast die van Iris. Eerst was het irritant, maar ondertussen is het wel handig. Als ik Vlo niet kan vinden, loop ik gewoon naar mijn kluisje en dan staat hij daar!

Ik ben bijna bij mijn kluisje als ik merk dat er allemaal mensen om mijn kluisje heen staan. Ik wist dat ik populair was, maar zo populair? "Mensen maak jullie niet druk, jullie redder is er al! Ik kom jullie verlossen. En nu, buig!" Een paar mensen kijken me vreemd aan maar niemand buigt. "Ik zei, buig!" Schreeuw ik harder. Nu draaien meer mensen zich naar mij toe. Mooizo, ik heb hun aandacht.

Ik wil het net nog een keer roepen als er een hand op mijn mond wordt gedrukt. "Houd je kop nou is dicht man." Sist Zianne agressief in mijn oor. Teleurgesteld knik ik. Ik worstel me los uit haar greep, tenminste, dat is de bedoeling. Jammer genoeg is haar greep iets sterker dan ik dacht. Gelukkig heeft ze ondertussen wel haar hand van mijn mond afgehaald. Ik zucht luid. "Zianne laat me los, ik vind dit niet leuk." Zeg ik zeurderig. Ze kijkt me even aan, maar dan laat ze me snel los. Voor ik ook maar iets kan zeggen rent ze weg. Vreemd.

Ik wil weer naar mijn kluisje lopen en merk dat iedereen al weer weg is. En staan nog een paar mensen, maar die staan er altijd. Boos kijk ik naar de grond. Waarom moest Zianne mijn fans nou weer wegjagen? Ik zucht verdrietig en strompel naar mijn kluisje.

Pov. Sanne

Van een afstandje hadden Lieke en ik staan kijken. Iris had huilend op de grond gelegen terwijl haar vriendinnen haar probeerde te trosten en haar daar weg te halen. Vlo zelf snapte er waarschijnlijk niks van. Hij blijf maar roepen dat hij er niks van snapte en uiteindelijk was ook hij huilend weg gerend. Waarschijnlijk zit hij nu op het meidentoilet zijn Mega Mindy stickers op de toiletdeur te plakken zoals hij altijd doet. Erg vervelend als je het aan mij vraagt, want Mega Mindy heeft van die enge ogen die je dan aanstaren. Niet heel fijn als iemand je aanstaart als je je behoefte aan het doen bent.

De bel gaat en Lieke en ik lopen naar onze les. We ploffen op onze stoelen neer. "Wedden dat er straks nog meer drama komt." Grinnikt Lieke. Ik grinnik zachtjes mee. "Sowieso. Nienke en Zianne laten Mees niet zomaar zonder kleerscheuren gaan hoor. Die liepen net al pissig door de gangen heen." Fluister ik terug naar Lieke. Dit wordt een leuke dag....

Hi mensjes, fijne maandag allemaal :)

Lot en ik hebben een plan bedacht voor wat er nog gaat gebeuren in dit boek omdat zoals jullie waarschijnlijk wel merken wij beide een beetje inspiratieloos zijn

We hopen dat ons plan dit probleem gaat oplossen

Trouwens mensen, ik ben niet dement. Ik weet wanneer ik Vliris moet updaten. Niet zeuren dus XD

Toedels
Femke :D

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now