Z E V E N T I E N

85 19 53
                                    

Pov. Vlo

Ik staak mijn zoektocht naar Iris al meteen als ik Femke daar heel knap zie zijn aan de bar. Ze kijkt vermoeid, maar ze is nog steeds prachtig. O, Lotte is dr ook bij, zij zit chagrijnig meer drank te bestellen. Nou ja maakt niet uit, die skip ik wel gewoon.
In een helemaal rechte lijn loop ik naar Femke toe en ik beuk Lotte van haar barkruk af, die chagrijnig op een andere kruk gaat zitten en wodka naar binnen schuift. Ook Femke is bezig met zuipen.
"Hey, jij daar." Zeg ik zwoel met een knipoog. "Deed het pijn toen je uit de hemel viel?"

Pov. Femke

Ik kijk de jongen die net de meest onoriginele openingszin ooit zei slechts aan. Vlo is als hij dronken is echt... anders.
"Nee, dat niet. Maar het deed vast wel pijn toen ik jou vol sloeg en een drankje in je gezicht gooide." Zeg ik chagrijnig. Ik heb meer drank nodig, de koppijn is ondragelijk.
"Dat heb je helemaal niet gedaan slimpie." Lacht hij terwijl hij naar voren leunt. Zijn gezicht vertrekt wanneer mijn hand zijn hoofd knuffelt. Oké heel misschien was het slaan, maar dat doet er niet toe. Voor de vorm gooi ik mijn drankje ook nog in zijn gezicht, waar ik meteen al spijt van heb want het is zonde van de wisky of wodka of wat ik ook aan het drinken was.
"Nu wel." Zeg ik droog, terwijl Lotte helemaal stuk aan het gaan is en bijna van haar kruk af valt. Je zou denken dat dat door de drank komt, maar dat gebeurt wel vaker.

Pov. Diede

Ik heb haar het hele stuk naar huis gedragen omdat ze huilend in mijn armen in slaap is gevallen en ik haar te schattig vond om te wekken. Met het meisje nog steeds in mijn armen doe ik de deur van mijn huis open en maak ik een mooi plekje dat als bed gaat dienen. Ik leg haar er zachtjes in en dek haar toe, alleen het meisje opent haar oogjes. Vermoeid wrijft ze met haar vuistje in haar kleurrijke ogen.
"Wie ben jij?", Fluistert ze, mijn hoofd bestuderend. "Ik mag niet met vreemden naar huis gaan van mijn bwoer"
"Ik ben Diede. En dat snap ik, maar dit was een noodgeval. En nu ken je me toch?" Zeg ik zo overtuigend mogelijk. Het meisje denkt even na, maar laat het dan varen.
"Ik ben Cayleigh. Wil jij mijn beste vriendin zijn?" Vraagt ze, haar oogjes oplichtend.
"Natuurlijk wil ik je beste vriendin zijn! Wil jij chocolademelk met slagroom drinken en Rapunzel kijken?" Vraag ik, terwijl het eigenlijk overbodig was.
"Ja natuurlijk!" Giechelt ze blij.

Pov. Anne

"Sira! Marjolinde! Kom we nemen een taxi!" Roep ik de meiden achterna. Ik ben volgens mij het meest nuchter en dus maak ik de keuzes. Lopen naar het station duurt een kwartier, dan is Iris al lang en breed weg.
Mokkend komt Sira op blote voeten door het koude, natte gras teruglopen.
"Gadver!", Schreeuwt ze plots. "Ik stond bijna in hondenpoep!" Ik rol met mijn ogen.
"Inderdaad, bijna, dus opschieten! Marjo en ik wachten niet langer hoor!" Schreeuw ik geïrriteerd, we hebben niet veel tijd.
"Jaha!" Schreeuwt ze terwijl ze naar ons toe komt rennen.
"Anne?" Fluistert Marjolinde.
"Ja?" Fluister ik terug terwijl ik de taxi aan zie komen.
"Ik ben mijn hakken kwijt." Zegt ze met een pruillipje.
"Ik ben omgeven door idioten." Citeer ik Scar terwijl ik in de taxi stap. "Naar het station graag."

Pov. Nienke

Nog steeds boos op Mees zit ik mokkend op het dak van de school als ik plots een gedaante op me af zie komen.
"Hey! Wat doe jij nou bij mijn huis?" Roept hij me toe.
"Hallo meneer, sorry ik wist niet dat u hier woonde, het sp- wacht is even... U woont op het dak van een school?" Vraag ik achterdochtig.
"Correct." Zegt de jongen van ongeveer mijn leeftijd simpel.
"Heb je geen huis dan?" Vraag ik vol medelijden.
"Wat? Waar heb je het nou weer over? Ik zei net dat ik hier woon.", Zegt hij fronsend. "Wil je trouwens een kopje thee? Gestolen uit de lerarenkamer." Voegt hij er met een knipoog aan toe.
"Ja lekker! Dat is weer is wat anders dan al die drank." Zeg ik enthousiast. Ik mag dit persoon wel.
"Nou volg mij naar mijn nederige stulpje." Zegt hij lachend terwijl hij mij aan mijn hand meetrekt. Hij maakt een klein vuurtje, waarboven hij water opwarmt. Daarna doet hij het water in 'beste leraar'-mokken en doet hij er de theezakjes in. Dan maakt hij plaats waar ik kan gaan zitten, wat ik dan ook doe. We zitten wel erg dicht op elkaar, maar dat is ook wel gezellig.
"Wil je mijn jas? Je hebt kippenvel." Vraagt hij bezorgd terwijl hij hem al uit trekt. Zonder op antwoord te wachten slaat hij hem om mijn schouders heen. Hij is zo zacht en warm. Ik moet moeite doen er niet aan te ruiken.
"Dankje." Fluister ik zacht, bang om dit mooie moment te verbreken.

Omdat het zo gezellig is neem ik een besluit. Ik buig dichter naar hem toe en probeer mijn lippen op de zijne te plaatsen, alleen hij trekt zijn hoofd weg.
"Dit lijkt me niet zo slim...", zegt hij "je bent dronken..."
"Dus? Soms moet je dingen in je leven doen die je niet zou doen als je nuchter bent." Giechel ik terwijl ik weer een poging waag en dichter bij kom, wat weer een tevergeefse poging blijkt aangezien hij me zachtjes weg duwt.
"Ik vind je echt heel aardig hoor.. maar je weet mijn naam niet eens. Dit lijkt me echt niet handig.." zegt hij en voor de tweede keer deze avond is mijn hart gebroken. Afgewezen trek ik me terug.
"Sorry.", Mompel ik, mijn tranen binnen houdend. Niemand wil me. "Ik kan maar beter gaan.." is het laatste wat ik zeg voor ik terug de school in ga, het raam achter me sluitend. Ik moet even alleen zijn.

Assepoester is veranderd in Rapunzel omdat Cay Assepoester haat😂

Wie denken jullie dat de mysterieuze jongen is?

Ik hoop dat jullie dit hoofdstuk een beetje leuk vonden :)

Xx Lotte

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now