Z E S E N T W I N T I G

39 10 26
                                    

Pov. Zianne

Vrijdag ben ik niet naar school geweest. Ik was niet ziek. Zeker niet. Ik moest met Nienke samen een moordplan bedenken, en dat is zeker gelukt. "Mees gaat eraan MUAHAHAHAHAH-" midden in mijn duivelse lach word ik onderbroken. "Zianne? Gaat het wel goed met je? Neem anders even een keelsnoepje want dit klonk niet zo best lieverd." Dankjewel mam. Ik geef haar 1 van mijn moordende blikken. "Wat doe je nou? Je moet niet zo moeilijk kijken hoor, daar krijg je hoofdpijn van." Ik zucht. "Ga, mijn nederige dienaar. Ik ben even bezig." "Nou zeg! Wil je even normaal doen tegen je moeder?! Twee dagen huisarrest voor jou!" Boos gooit ze de deur dicht. Fijn, nu kan ik morgen niet meer met Nienke afspreken.

Pov. Nienke

"Adem in.... en weer uit..." ik blaas rustig mijn adem uit. Mijn moeder vond dat ik mee moest naar haar yoga les omdat ik te duivels bezig was. Ik liep dan ook de hele dag met een sadistische glimlach rond. Misschien was dat wel de reden... of het feit dat ik als een spast door het huis heen rende... ach ja, het zal wel. "Wis nu alle nare gedachtes uit je hoofd." Hoor ik de vrouw met een neon groene broek, glitterend shirt en witte schoenen met vieze bruine vlekken zeggen. Ik dwing de gedachte aan Mees mijn hoofd uit. Dat zijn zorgen voor later. Ik adem weer in en- wacht eens even... ik spring op. "Dankuwel rare mevrouw met goede kledingsmaak!" Schreeuw ik luid en ren de zaal uit op naar Zianne.

Pov. Monkytails

Morgen hebben we school. Ik heb er veel te veel zin in. Ik heb een stuk op 20 foto's. Allemaal ships, en die ga ik morgen door de school heen hangen. Ik heb er collages van gemaakt en die uitgeprint. Ook heb ik foldertjes gemaakt met Vliris erop. Vlo en Iris staan er samen erg schattig op, maar Vlo is wel hard vreemd gegaan. Denkend staar ik naar het stapeltje folders, pak dan een rode stift en begin rode kruizen op Vliris te tekenen. Vliris is dood.

Pov. Sanne

Ik lig op mijn bed met een doos bonbons op mijn buik. Ik heb een poster van Verminoth boven mijn hoofd gehangen. Ik zucht verliefd en duw nog een bonbon in mijn mond. Ik pak mijn dagboek en begin te schrijven.

Liefste dagboek,
Ik draag veel geheimen met me mee. Ik ben verliefd op Verminoth, daarvan heeft hij geen idee. Hij is een echte man, de beste die ik ken. En dat weet niemand, en niemand weet dat ik erg verliefd ben!

Ik schud mijn hoofd. Nee, dat is iets anders. Ik kras het door en begin opnieuw.

Hallo dagboek,
Het schoolfeest was geweldig. Ik en Verminoth hadden een geweldige tijd in een lokaal en niemand wist dat! Ons geheimpje dus. Ook had hij iets in mijn kontzak gedaan. Ik had het toen niet door en kwam erachter toen mijn moeder begon te roepen dat ik weer spullen in mijn zakken had gedaan en dat de wasmachine daar niet tegen kan. Hij heeft me een zelfgemaakt ring gegeven! Hij is gemaakt van gegeten kauwgom. Erg mooi gevormd en de tandafdrukken staan er nog in. Naar mijn mening erg origineel. Ik ben zo verliefd op hem....
Ik spreek je morgen weer!

Pov. Lotte

Femke heeft me vandaag uitgenodigd om naar haar toe te komen. Ze zei dat het enorm belangrijk was. Ik ben meteen op de fiets gesprongen om daarna heel soepel naar Femke te fietsen. Niet dus. Ik reed vol een kleuter omver. Ze begon te gillen en te janken waar ik dus echt geen zin in had. Haar prinsessenjurkje was kapot wat ik dan wel weer een beetje sneu vond. Ik wilde haar net gaan helpen maar toen kwam er een woeste volwassenen aan, waarschijnlijk de vader of moeder, het was lastig te zien, en jaagde me weg. Toen ben ik maar verder gefietst naar Femke. Onderweg nog wel even tegen een paal aangereden, maar dat was niet zo erg. De paal heeft niks.

"Ik ben er!" Gil ik door Femke's huis heen. Ik weet dat haar ouders niet thuis zouden zijn vandaag en de sleutel zit aan Femke haar fietssleutel die nog in haar fiets zat. Femke komt gillend naar beneden rennen. "Het is bijna zover Lotte, bijna!" Gilt ze in mijn oor. "Wat is er bijna?!" Gil ik net zo hard terug. "Gil is niet zo hard, mijn oren doen er pijn van." Ze doet haar handen over haar oren. Ik zucht. "Jij begon." "NIETUS" "WELLUS" "NIETUS" "WELLUS" "NIETUS" ik wil net weer hard wellus gillen als er opeens een wekker af gaat. Femke haar ogen worden groot. "Nog vijf minuten Lot, kom mee!"

Ze sleurt me mee de trap op naar haar kamer, gaat aan haar bureau zitten, pakt haar ipad en begint YouTube te refreshen. "Waarvoor moest ik nou eigenlijk komen?" Vraag ik voorzichtig. Ze zend me een dodelijke blik. "Dat hoor je te weten maar oké, ik zal het even snel uitleggen." Zucht ze dramatisch. "5 Seconds of Summer gaat vandaag misschien een nieuw album plaatsen en dat is belangrijk. Code rood dus." Ik zucht vermoeid en wil net met mijn ogen rollen als Femke me weer dodelijk aankijkt. Ik glimlach liefjes. "Wat leuk zeg. Hoe laat precies?" "Zeven uur. Nog een minuut dus!" Gilt ze.

Na een zoals Femke het noemde, tergend langzame minuut is het dan eindelijk zeven uur. Femke begint nog agressiever te refreshen maar er komt niks. "Wat is dit?!" Schreeuwt ze gefrustreerd. Ze sluit YouTube en gaat naar Instagram. Ze refresht een keer, kijkt naar een of ander vaag plaatje en begint dan te gillen. "Een aankondiging voor een aankondiging? Serieus?!" Schreeuwt ze boos. Ze gooit agressief een schaar naar de muur die daar blijft hangen. Ik kijk naar de muur en zie meerdere gaatjes zitten. Waarschijnlijk van de schaar dus. "Ik moet nog vier dagen wachten..." jammert ze teleurgesteld. "Aww, over vier dagen is hij er in ieder geval dus dan kan je het dan luisteren." Ze knikt en begint door de reacties te scrollen. Na vijf minuten zit ze alweer te lachen om de reacties. Zachtjes loop ik naar de deur, ik gooi hem open, ren de trap af, spring op mijn fiets en fiets zo hard mogelijk weg. Ik hoor Femke nog agressief wat scheldwoorden schreeuwen. 5 Seconds of Summer, gadversanne...

LATER DAN NORMAAL, IK WEET T

NORMAAL SCHRIJF IK HET OP ZONDAG AVOND NACHT MAAR IK WAS TOEN HALF ZIEK DUS JAAAA...

Liefde naar de mensen die de tekst van Sanne haar dagboek begrepen hehehe

Fijne maandagavond nog verder

(WAT IS DIT VOOR TRIESTHEID NU MOET IK NOG VIER DAGEN WACHTEN OP DAT ALBUM WAAAHHH)

Toedels
Femke :)

Vliris FanFictieTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon