Z E S T I E N

67 18 27
                                    

Pov. Floor

Verward kijk ik naar de twee mensen voor mijn deur. Ik vind het al erg genoeg dat dit feest voor mijn heus word gehouden. Elk jaar staat er wel iemand voor de deur, maar meestal niet op deze manier. Apart dit. Het meisje kijkt zuchtend naar de telefoon en mompelt wat als er is opgehangen. Zij is duidelijk niet dronken. Misschien aangeschoten, maar niet dronken. "Eh.... ik moet weer verder met mensen redden. Het was en eh.... leuke ontmoeting ofzo.... doei!" Roept het meisje en ze rent weg, de jongen meetrekkend.

Pov. Sira

Een vermoeide Lotte komt mijn kant op lopen. Hijgend blijft ze voor mijn neus staan. "Waarom konden jullie niet gewoon bij de voordeur van de school staan in plaats van op de vijfde verdieping." Zucht ze vermoeiend. Ik kijk even verward naar Anna en Marjolinde. Sinds wanneer spreekt zij ons aan? Niet dat ik iets tegen haar heb ofzo, maar ik heb nog nooit met haar gepraat. Als Lotte uitgehijgt is kijk ik haar vragend aan. "Wat is er zo belangrijk?" "Iris staat op dit moment op het treinstation en is van plan de trein te nemen naar weet ik veel waar." Zegt ze voorzichtig. "Ze wil wat gaan doen?!" Roept Marjolinde. "Oh echt niet. Ze gaat niet weg zonder mij mee te nemen!" Op haar hakken rent ze de trappen af zonder op ons te wachten. Anna haalt haar schouders op en haast zich erachter aan. Ik zucht even maar strompel dan ook richting de trappen.

Pov. Marjolinde

Oh nee. Echt niet dat ik haar laat vertrekken. Vluchtig ren ik de trappen af. Als ik bijna op de derde verdieping ben, struikel ik door mijn hakken en rol de laatste zes treden naar beneden. Zuchtend trap ik mijn hakken uit en neem ze in de hand. Op mijn blote voeten ren ik verder naar beneden. Boven me hoor ik ook Sira en Anna hun hakken vervloeken. Ik gniffel. Ik ben blijkbaar niet de enige.

Pov. Sanne

Glimlachend loop ik samen met Verminoth 1 van de lokalen uit. Mijn haar zit in de war en mijn jurkje zit vol met kreukels, maar het maakt me niet uit. Verminoth en ik waren allebei niet echt fan van het feest, en zijn samen naar 1 van de lokalen gegaan. We vonden in de docentenkamer dekens en kussen en hebben die meegenomen. In het lokaal hebben we een film opgezet op de biemer en zijn samen Sneeuwwitje gaan kijken. Uiteindelijk hebben we ook een kussengevecht gedaan en het was enorm gezellig.

Dan bedenk ik me opeens dat ik Lieke aan haar lot heb over gelaten. Geschrokken zeg ik snel Verminoth gedag en ren terug naar het feest. Onderweg bots ik op tegen een gestresste Sira zonder hakken, een Vlorile die erg apart naast Kath staat te dansen die het wel grappig lijkt te vinden en  een zoekende Femke. Wacht..... Ik stop met rennen, draai me om en loop naar Femke. "Hey Fem, heb jij Lieke gezien? Ik heb haar eigenlijk nog helemaal niet gesproken." Roep ik beschaamd over de muziek heen. "Oh Hey Sanne, wat leuk je te zien! Mijn lieve zus heb ik niet gezien, maar ik denk dat ze in de gymzaal zit. Ze mompelde daar iets over toen we nog thuis waren. Hoe gaat het eigenlijk met jou?" Verward kijk ik naar de veel te lieve Femke. Ik ken haar nog niet lang, maar Lieke heeft al vaak genoeg uitgelegd dat Femke niet bepaalt 'lief' is, en de keren dat ik haar sprak straalde ze dat ook niet echt uit. "Eh..... het gaat prima. Ik ga maar even naar je zus. Doei!" Ik zwaai vluchtig naar de rare Femke en ren naar de gymzaal. Was dat eigenlijk wel Femke, of heeft ze nog een tweelingzus?

Pov. Lieke

Ik schrijf nog wat dingen op mijn blaadje en pak dan nog even de laatste spullen. Opeens hoor ik voetstappen mijn richting op komen. Ik kijk op en zie Sanne met warrig haar voor mij staan. "Oh hoi Sanne, fijn dat je er eindelijk bent!" "Sorry, sorry, sorry dat ik er niet was! Ik had het nogal gezellig met Verminoth." Mompel Sanne. Ik haal mijn schouders op. "Oh joh, maakt niet uit. Ik ben alvast begonnen en dan kan je me nu verder helpen met ons plan!"

Pov. Mees

Zuchtend van geluk staar ik naar mijn regenboog drankje. "Sorry, maar ik moet je nu toch echt opdrinken." Mompel ik triest. Ik trek een pruillipje wat er vast enorm sexy uitziet en gooi het drankje dan in 1 keer achterover. Tenminste, dat was de bedoeling. Jammer genoeg rukt iemand het drankje uit mijn hand. Femke, die er redelijk nuchter uitziet, kijk me pissig aan. "Een uur geleden ben ik je kwijt geraakt, en nou vind ik je wéér bij de drank!" Zegt ze verwijtend. Ik zucht. "Ja maar het is zo lekker!" Zeur ik als een klein kind. "Nee Mees, ik ben het helemaal zat. Om een of andere reden moet ik je in de gaten houden van Lotte en als je zo doorgaan beland je straks in de sloot en is het míjn schuld! Dus nu ga je %$#%#^#&*@$ mee of ik trek je mee aan je haar!" Roept ze geïrriteerd. Ik sla beschermend mijn handen over mijn haar heen. "Niet mijn haar...." jammer ik. "Meelopen dan!" Haar ogen spuwen ondertussen bijna vuur. Die is nuchter en wil denk ik naar huis. Zuchtend loop ik met haar mee naar weet ik veel waar.

Pov. Vlorile

Lotte is alweer verdwenen. Ik sta te dansen naast een meisje met bruin haar en volgens mij heet ze Kath. Ik stap dichter bij haar maar dat lijkt ze niet zo leuk te vinden. Ze zet snel weer een paar stappen naar achteren. "Hey, ik ship mensen en weet hoe dat zit. Wij hebben géén chemie dus ga weg jij!. Chop chop naar Iris!" Ze kijkt me streng aan. Drie secondes later stuitert ze weer vrolijk door de ruimte. Ik haal mijn schouders op en ga opzoek naar Iris.

YAY NIEUW HOOFDSTUK

YAY IK HEB NAAR JE GELUISTERD KATH

LOTTE, IK HAAT JE ECHT OMDAT IK MEZELF NU AARDIG MOEST LATEN ZIJN

DAT WAS IK DUS ZAT

KUSSEN GEVECHTEN ZIJN LEUK

Toedels
Femke

Vliris FanFictieOnde histórias criam vida. Descubra agora