Z E S

123 22 79
                                    

Pov. Iris
De pauze is net afgelopen en we moeten nog twee lesuren. Normaal vind ik school echt vreselijk en kom ik dan ook echt altijd te laat maar Vlorile trekt me aan en nu wil ik als eerste in de klas zitten. Dan kan ik zien hoe hij de klas binnen loopt met zijn slonzige maar leuke manier van lopen. Dan kan ik zien hoe hij een haar door zijn vast enorm zachte haar haalt en dan kan ik kijken in die prachtige blauwe verveelde ogen die ik niet meer kan zien als hij voor me staat. Als iedereen zit zucht ik verliefd en drijf ik weg in een rozekleurige wolk van verliefdheid.

Pov. Marjolinde
Ik zit naast Iris. De docent let niet op de plekken en het leek ons een goed idee om elkaar wat beter te leren kennen door te wisselen van plek zodat wij elkaar ook wat beter zouden leren kennen. Ik zie dat ze langzaam wegzakt in een dagdroom. Ze mompelt zachte woordjes. Ik probeer te horen wat ze zegt. "Vlorile....... knap..... slonzig.... oceaan....." oké, apart dit. Ik poor met mijn elleboog in haar zij als ze steeds harder begint te praten. Jammer genoeg is deze docent niet doof en heeft hij het door. "Meisje met het blonde verprutste haar, zou je als je zo graag mijn lessen verstoort ook willen vertellen waarvoor?" Iris schirikt op uit haar dagdroom en kijkt de docent schaapachtig aan. "Wat is er?" Zijn hoofd word eerst rood, dan blauw, dan paars en eindigt weer met rood. "Ze vertelde over de aarderijkskunde-toets! Dat ging over slonzige oceanen en knappe fluoride." Lach ik bescheiden naar de docent. Hij kijk ons nog wat wantrouwig aan maar gaat dan weer verder met zijn les. "Ier, je moet echt beter opletten. Ik kan je niet blijven redden." Grinnik ik zachtjes maar ik zie dat Iris alweer is weg gezakt in haar eigen fantasie over Vlorile.

Onze docent begint ondertussen over een project. Nieuwsgierig naar wat voor project het is luister ik mee. "Dit jaar hebben we lootjes getrokken met de docenten om te beslissen welke klas dit project gaat doen en jullie zijn de gelukkige." Hij spreekt het uit met een enge grijns waar ik een beetje bang van word. "We gaan een liefdes-project doen. De bedoeling is dat iedereen een stel gaat spelen voor twee maanden lang. De andere klassen weten niks en nu moeten jullie ervoor zorgen dat ze gaan denken dat jullie allemaal verkering hebben." Ik zie wat mensen om ons heen zuchtend naar de docent kijken wanneer hij het woord 'verkering' uitspreekt. De halve klas begint te mopperen dat je dat geen 'verkering' meer noemt maar je noemt het nu 'een relatie.' Zuchtend kijk ik naar alle klasgenoten. "De bedoeling is dus dat jullie nu tweetallen gaan maken met iemand waarmee jij graag een stel zou willen zijn." Ergens schrik ik toch wel een beetje van zijn woorden. We moeten een stel spelen voor wel twee maanden! En wat nou als je gewoon single wil blijven? Zuchtend leg ik me er maar bij neer dat het gewoon zo is. Iris heeft blijkbaar geluisterd naar de docent want ze begint zenuwachtig te ratelen over dat zeg met Vlo een stel wil spelen maar het niet durf te vragen. Ik zucht. De docent geeft een teken dat we mogen beginnen met tweetallen maken. Dat gaat nog wel even duren....

Pov. Mees
Lastig dit. Nou moeten we dus dit project doen maar ik wil me helemaal niet binden aan een meisje. Ik wil vrij zijn. Ze gaan aan je kleven enzo. Iew. Zianne staat al bij me te smeken om samen te gaan maar ik negeer het even. Ik tuur de klas rond om te kijken met wie ik zou kunnen. Lotte of Femke? Nee, ze is wel aardig maar meer als een gewone vriendin. Lieke of Sanne? Laten we het er op houden dat dat een slecht idee is. Ik kijk verder.

Eline? Nee.

Andere Eline? Nee.

Sira, Anna of Marjolinde? Nee, dat zou raar zijn. Dat voelt gewoon.... vreemd ofzo.

Iris? Nee, ik zie echt wel hoe Vlo naar haar kijkt. Die gaan sowieso samen.

In principe zouden ze allemaal wel goed zijn voor 1 keer maar niet vaker.

Uiteindelijk blijft er 1 iemand over. Zianne. Nienke is naar de tandarts dus daar heb ik even geen last van. Ik twijfel of ik dit wel wil doen met Zianne. Straks denkt ze dat we hierna ook nog een stel zijn?! Nee, dankje.

Pov. Vlorile
Zal ik Iris vragen? Die vraag is niet zo moeilijk. Ja tuurlijk zal ik Iris vragen maar ik moet gewoon even wat moed verzamelen. Ik adem een paar keer diep in en uit en stap dan op haar af. Jammer genoeg ligt daar mijn regenboog-kleurige glitter potje voor noodgevallen die vast uit mijn tas is gerold. Ik struikel er overheen en val hard op de grond. Op de een of andere manier heb ik het ook voor elkaar gekregen om het glitter potje in de lucht te gooien en die land nu met een harde knal op de grond waarna hij uit elkaar spat. De glitters vliegen overal heen en voor ik het weet zit mijn hele gezicht onder de glitters. Wow, dat was.... geniaal! Vol zelfvertrouwen -omdat ik nu ook onder de mooie glitters zit- stap ik op haar af. Wie kan er nou een glitterende jongen weerstaan? Inderdaad, helemaal niemand.

Pov. Iris
Vlo komt op me afstappen. Hij zit onder de regenboogglitters wat hem juist nog aantrekkelijker maakt. Als hij voor me staat kijkt hij me zelfverzekerd in de ogen. "Iris...." ik wacht op het moment dat hij vraagt of ik met hem een 'koppeltje' wil zijn. "Zou je met me mee naar het toilet willen? Ik vind het eng om alleen op het toilet te zitten." Zegt hij zelfverzekerd. Verward kijk ik hem aan. Was dit wat hij ging vragen? Teleurgesteld knik ik en loop met hem mee naar het jongenstoilet. Aan de buitenkant blijf ik staan terwijl Vlo een hokje binnen loopt. Gelukkig kiest hij voor een hokje. "Iris? Nu we toch samen zijn wil ik je nog wat vragen." Gespannen wacht ik weer af. "Heb je wel is gehad dat je geen toiletpapier had op het toilet? Daar heb ik nu last van dus kan je even een rol over de deur gooien?" Hoor ik hem gillen vanuit het hokje. Zuchtend gooi ik een wc-rol over de deur. Ik hoor een kleine Aww en verder niks. Dan na veel te lang hoor ik het toilet dat door word gespoeld. Vlo komt fluitend het toilet uit. "Oh ja Iris een simpele vraag voor je.wil jij met mij een nep koppel zijn? Ik vind de shipnaam Vliris namelijk wel leuk klinken." Ik moet me inhouden om niet te gillen. Ik knik uiteindelijk enthousiast en ren snel terug naar het lokaal.

Late update ik weet het. Ik ben ziek dus ik sliep en ik ben net een kwartier wakker :p

Ik vind het persoonlijk echt verschrikkelijk om glitters op me te hebben want het duurt altijd een half jaar voordat ze weg zijn XD

Kutkutkutkuthoofdstukjeeeeee ik weet het jongens maar mn school doet kut dus ik heb dit nogal snel moeten typen :p

Vinden jullie jongens ook aantrekkelijk met glitters? Ja ook een vraag voor de jongens het boeit me niet of je homo bent of niet, iemand kan best wel aantrekkelijk zijn terwijl je niet op zijn 'soort' valt

Ja ik noem het soort dont judge me

Ik wens jullie verder allemaal een fijne maandag XD

Xoxo Femke : )

P.s. Spelvouten zijn er nog niet uit gehaald ga ik later doen

Vliris FanFictieWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu