V I J F T I E N

79 19 58
                                    

Pov. Iris

Ik haal diep adem en probeer de tranenstroom binnen te houden. Het lukt niet en daar baal ik best wel van, nu ziet iedereen hoe zwak ik ben. Hartstikke lief dat mijn vriendinnen mij willen troosten, maar ik wil gewoon even alleen zijn. Vlorile wil me niet, wat is het dan nog waard om hier te blijven? Dat is wat ik me al de hele tijd af vraag, alleen een antwoord hierop krijg ik niet.

Ik excuseer me tegen mijn vriendinnen en zeg dat ik naar het toilet ga, alleen ik lieg. Ik ga niet naar de wc en als het goed gaat kom ik hier ook niet meer terug.

Pov. Lotte

Ik ben met een aangeschoten Femke in gesprek en probeer haar te overtuigen dat we Mees en Vlo moeten helpen en zorgen dat ze geen domme keuzes maken. Niet dat het lukt, de sadist die ze is vindt het super leuk dat iedereen zo dronken is.
"Fehem, serieus! Het zijn onze vrienden, je zou mij toch ook helpen?" Vraag ik met een zielig gezichtje.
"Dat gezicht werkt niet bij mij, ook niet als ik een biertje op heb." Zegt ze zuchtend. Ik haal mijn schouders op.
"Het was het proberen waard. Maar even serieus, jij bent verantwoordelijk voor Mees. Ik zorg wel dat Vlo niet sterft.", Zeg ik terwijl ik een slok van het drankje dat Nienke zo lekker vind neem "Waar zijn die idioten eigenlijk?" Vraag ik. Femke kijkt rond, maar ook zij ziet ze niet.
"Misschien heb je toch gelijk, ik ben bang dat ze zonder ons sterven of erger.." zegt ze serieus "expelled." Zegt ze Hermelienerig.
"Je hebt het wel gekeken!" Roep ik enthousiast.
"Alleen het eerste deel." Zegt de best wel lieve, aangeschoten Femke. Ze moet vaker drinken.
"Maar zoek jij Mees dan? Ik zoek Vlo wel." Zeg ik terwijl ik met het zoeken begin.

Pov. Iris

Ik sta hier, op het treinstation. Ik snap er alleen helemaal niets van. Na een goede acht minuten heb ik de poortjes eindelijk gevonden. Zonder er bij na te denken haal ik mijn ov-kaart langs de scanner, net zoals altijd. Ik kijk op het bord welke treinen er allemaal gaan. Mijn zicht is een beetje wazig, maar wat ik wel kan zien is dat op perron twee over vier minuten een trein gaat. Slenterend loop ik er heen. Mijn benen doen net als mijn hoofd pijn. Ik neem een slok uit een flesje water, geen idee hoe ik er aan kom, als ik merk dat er helemaal geen water in zit. Niet dat als dat ook maar gezien kan worden als een probleem, ik vind het wel lekker.
Als ik eindelijk een leuk bankje heb gevonden waarop ik kan wachten zie ik dat de trein niet gaat, om welke reden dan ook. Ik besluit dat ik dan wel een kwartiertje wacht op de volgende trein die wel gaat, ook van dit perron. Ik pak mijn mobiel uit mijn zak en bel iemand, geen idee wie, maar het maakt ook allemaal niet meer uit..

Pov. Femke

Ik tuur het schoolplein af als ik opeens een persoon zie die op de ping pong tafel staat te twerken. Ik besluit om even te kijken hoe het met het meisje gaat, waarschijnlijk niet zo goed aangezien ze in haar eigen kots staat, als ik merk dat het een jongen is. En niet zo maar een jongen, het is Mees. Hoe komt hij nou weer aan die te kleine coctailjurk? En bijpassende hakken! Je kan veel zeggen, maar deze jongen heeft wel stijl.
Ik klim op de tafel terwijl ik probeer niet in het braaksel te staan.
"Mees!" Roep ik zacht zodat hij zijn aandacht op mij vestigt en stopt met twerken, deze tafel is namelijk te klein voor een twerkende Mees, braaksel en ik.
"Dat ben ik!" Schreeuwt de jongen vrolijk terwijl hij blij in zijn handen klapt en op en neer springt.
"Voorzichtig! Je hebt hakken aan!" Zeg ik bezorgd, waarna ik een hand voor m'n mond sla. Zei ik dat echt? De drank heeft een kortsluiting in mijn hersenen gemaakt, ik was van plan meedeleven te tonen. En ik ben bezorgd om Mees, wat the f* gebeurt hier? Nou ja, we doen wel alsof dit nooit gebeurd is. Ik pak Mees' handen voorzichtig vast en probeer hem van de tafel af te begeleiden als Mees plots struikelt en vol op mij leunt, waardoor ik naar achter val, Mees met mij meetrekkend. Ik klem me als in een reflex aan Mees vast en wacht op de klap. Die niet kwam aangezien we neerkwamen op een kledingstapel. Niemand weet hoe die daar komt, maar ik ben er blij mee. Vrolijk en impulsief dat ik ben geef ik Mees een knuffel. Dan ontdek ik dat het Mees in een jurk is en word misselijk van mezelf. Minder blij trek ik Mees weer mee naar de aula.

Pov. Lotte

Ik heb heel de school afgezocht naar Vlo, echter is hij nog steeds onvindbaar. Dan zie ik hem opeens staan, aan de overkant van de straat. Die imbeciel is mensen om iets over half vier 's ochtends aan het lastigvallen! Ik haast me er heen, maar het is al te laat. Vlo heeft bij een willekeurig huis aangebeld en er is open gedaan. Hij hangt nu bij een willekeurig, onschuldig meisje om de nek en je ziet de paniek in haar lichtblauwe ogen.
"Vlo!" Roep ik op een boze toon, goed staaltje acteerkunst want ik kan mijn lachen afgezien van mijn medelijden met het meisje nauwelijks inhouden. Vlo kijkt om en haalt een hand door zijn met roze glitters besproeide haar.
"Ja?" Zegt hij op een klein toontje.
"Blijf van dat meisje af." Beveel ik en Vlo laat haar met moeite los, waarna hij zich vastklampt aan de deur. "Sorry", verontschuldig ik me "hij is best wel dronken. Ik ben Lotte, heb je zin in een drankje voor de schrik? Op ons schoolfeest hebben we genoeg." Ratel ik tegen het meisje.
"Ja gezellig, ik ben Floor." Stelt het meisje zich voor. Op de achtergrond hoor je Vlo in zichzelf lachen en mompelen.
"Vloflomaatjes!" Roept hij melig en Floor laat een lachje horenen terwijl ze haar lange haar achter haar oren stopt. Dan gaat er een mobiel af. Het is die van Vlo, dat hoor je aan de Mega Mindy theme song. Ik vis zijn mobiel uit zijn zak, hij is toch niet in staat op te nemen.
"Hallo?" Zeg ik aarzelend in de mobiel.
"Hallo, met Iris. Ik weet niet wie je bent, maar ik wilde even zeggen", je hoort de tranen in haar stem. Foute boel. "dat ik ga verhuizen. Vind ik. Ik neem over een kwartiertje de trein en kom nooit meer terug." Waarna ze ophangt.
"Moet ik nou echt alles oplossen?" Verzucht ik terwijl ik op weg ga naar Sira. Ik ben niet zo'n fan van Iris, maar ze is dronken en moet nu geen beslissingen maken dus haal ik maar haar vriendin er bij. Of eigenlijk doe ik het gewoon zodat de politie niet achter mij aan komt.

Maar dit is even een slecht hoofdstukje, want ik heb niet zo veel tijd, zin en inspiratie dus jullie moeten het er maar mee doen😂

Xx Lotte

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now