D E R T I G

38 13 6
                                    

Pov. Eline E

Ik sta in het damestoilet met een anti-bacterie spray alle Iris-bacteriën van me af te sprayen. Dat kind is zo vies. Nu heb ik bacteriën van haar op mij zitten. Ik kijk op mijn horloge om te kijken hoe laat het is. Het is tien over acht. Ik denk eerst dat ik nog twintig minuten heb, maar dan besef ik me dat door het verkorte lesrooster ik al over vijf minuten in het lokaal moet zijn.

Ik slof het damestoilet richting het goede lokaal. Als ik binnen kom zitten er al een paar mensen maar niet heel veel. Gelukkig staat er een loner tafel achteraan. Snel ren ik erheen en ga ik zitten. Never nooit dat ik naast iemand ga zitten. Hier kan ik lekker alleen mijn eigen moordplannen op Iris maken. Ik pak mijn schrift erbij en begin met Iris tekenen. Gedetailleerd teken ik Iris met een mes door haar hart. Ik sta er kwaadaardig naast met een kroon op mijn hoofd. Voor mij buigen Eline C, Anna, Sira en Marjoli. Ik heb een duivelse grijns op mijn gezicht en er zit bloed aan mijn handen. Tevreden kijk ik naar de tekening. Dit gaat nog wel een keer gebeuren.

Twee minuten later gaat de tweede bel. Het teken dat iedereen in het lokaal moet zijn. Voor mij zitten Zianne en Nienke duivels te lachen en te gniffelen. "Houdt jullie mond is dicht! Ik probeer te tekenen!" Ze draaien zich naar mij om en grijnzen kwaadaardig. Dan kijken ze naar mijn tekening. Hun ogen worden groot. "Wow die is echt gaaf!" Roept Zianne. "Zou je die ook voor ons kunnen maken? Alleen dan met een dode Mees, buigende Vlorile en Zianne en ik als moordenaars." Grijnst Nienke nog meer dan ze al deed. "Wat krijg ik ervoor?" Vraag ik op monotone toon. Nienke duwt een pakje kauwgom in mijn hand en Zianne legt er nog een V&D cadeau-bon bij. Ik knik als teken dat het goed is en stop mijn buit in mijn broekzak.

"Waarom kijken jullie eigenlijk zo duivels?" Ik kijk de twee vragend aan. "Nou we hebben dus tegen Mees gezegd dat de les gewoon begint om half negen dus nu zal hij te laat komen en-" Zianne onderbreekt Nienke. "Het is bijna tijd pak je camera!" Sist ze. Snel grabbelt Nienke in haar tas en trekt er een enorme camera met standaard uit. Geen idee hoe ze dat heeft meegenomen in haar kleine schooltas, maar blijkbaar is het mogelijk. Ze positioneert hem en gaat er gespannen achter staan. De docent die inmiddels aan zijn bureautje zit, kijkt op. Hij ziet Nienke staan, haalt zijn schouders op en gaat weer verder met een match vinden op Tinder. We zitten op dit moment in een lokaal met een docent die nooit wat doet. Het maakt hem dan ook niet uit wat wij doen wat altijd voor chaos zorgt. Het valt me ondertussen ook op dat Vlorile zenuwachtig om zich heen kijkt en Mees er nog niet is. Die is dus inderdaad te laat en Vlorile zal wel bezorgd zijn. Ook Femke kijkt zoekend om zich heen. Lotte is er blijkbaar ook nog niet.

Dan opeens gaat de deur open. Op de deur stonden blijkbaar twee emmers. 1 met lijm en 1 met glitters. 1 voor 1 vallen ze op het persoon. Het is alleen Mees niet, maar Lotte. Zianne en Nienke kijken elkaar geschrokken aan en Femke springt op. "Wie heeft dit gedaan?!" Schreeuwt ze boos en ze rent op Lotte af. Ze kijkt naar Lotte en ergens zie ik heel snel toch even een grijns op Femke haar gezicht verschijnen. Ook Zianne en Nienke rennen op haar af en beginnen allemaal verontschuldigingen te roepen. Ik zit met een grijns op mijn gezicht toe te kijken.

Pov. Mees

Rustig loop ik door de gangen. Het is erg leeg maar dat maakt mij niet uit. Ik loop het lokaal binnen en het eerste wat ik zie is chaos. Er staat een Lotte voor mijn neus besmeurt met lijm en glitters, Zianne en Nienke staan er naast en proberen haar te helpen. Femke staat erbij proberend haar grijns weg te werken en heeft een handboek in haar hand. Verder zit de rest van de klas verbaasd naar het voorval te kijken. Als ik naar de docent kijk heeft hij blijkbaar niks door en hij zit iets te doen op zijn telefoon. Waarschijnlijk Tinder. "Wat is hier gebeurd?" Schreeuw ik stoer over het lawaai heen. Zianne en Nienke keren zich naar mij. Hun ogen worden groot en woest duwen ze Lotte op mij waardoor ook ik onder de glitters en lijm kom te zitten. "Jij had onder de lijm moeten zitten! Niet Lotte!" Schreeuwt Nienke. "Inderdaad! Het is allemaal jou schuld. Zeg nu sorry tegen haar!" Schreeuwt ook Zianne. Verbaasd kijk ik ze aan. Wat is dit nou weer?

Hai

Hier mag je haten op mij omdat het hoofdstuk wel geteld zes dagen te laat is:

SORRY

Ik had het druk met school en geen inspiratie :C

Kay bye
Femke

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now