N E G E N

97 20 88
                                    

Pov. Femke

Ik kleed me snel om, want we zijn uit, en wacht op Lieke, we gaan namelijk samen fietsen. Opeens hoor ik een gil, die vervolgd wordt door een paar verontwaardigde kreetjes. Ik kan het niet laten om even te kijken wat er aan de hand is.
De hele kleedkamer is een chaos, Iris zit met tranen in haar ogen op de grond met een stuk glitterend roze stof in haar handen. Ik weet niet wat er aan de hand is maar Iris de dramaqueen zal het wel weer helemaal opgeblazen hebben. Wedden dat er een piepklein vlekje op haar broek zit ofzo? Eline C probeert Iris te troosten en heeft in de snelheid om bij het schaapje te zijn per ongeluk haar tas open laten staan.
"Wat is er aan de hand?" Vraag ik aan Lotte, die best wel heel erg sloom is en daarom nog in de kleedkamer zat.
"Iemand heeft Iris' kleding verknipt. Voor die broek kan ik het niemand kwalijk nemen, maar er was toch niks mis met dat shirt?" Zegt ze pijnzend.
"O-Em-Gee, jij hebt het gewoon gedaan!" Roept Iris naar Eline C.
"Doe dat 'O-Em-Gee' maar nooit meer." Zegt Lotte die aan het mengen is als een bakmix.
"Wat?! Helemaal niet!" Zegt Eline stoer, maar ze kijkt er heel verdrietig bij.
"O, en wat is dát dan?" Roept Iris wijzend naar de openstaande tas van Eline waar iets van de roze stof en een glinsterende kinderschaar in ligt.
"Een kinderschaar en roze stof." Zegt Lotte droog.
"Dat klopt!" Roept Iris hysterisch.

Pov. Meneer Kip

Ik hoor de meiden heel hard gillen en negeer het. Ik heb wel belangrijkere dingen aan mijn hoofd. Ik loop de kleedkamer in en haal Vlorile op om nog even wat met mij te helpen opruimen. Hij is zo sterk. En knap. O nee stop it ik klink nu net als Iris. Ik mag dat kind niet, maar ja, wie wel?
Vlo is al weg. Nou ja, dan ga ik toch maar naar de meisjes, misschien zijn er nog sappige roddels.
Ik loop de kleedkamer binnen en zie twee meisjes die elkaar in de haren vliegen. Als Zianne, een geweldig mooi lief en leuk kind, mij opmerkt worden haar ogen groot en roept ze:
"Pedo! Je komt gewoon zo maar de meidenkleedkamer in, we hadden wel naakt kunnen zijn!"
Wel, dat was niet waar ik gehoopt had.
"Ik doe ook alleen maar mijn best!" Roep ik met tranen in mijn ogen. Dan kijk ik naar Eline C die in een erg benarde houding ligt, ze heeft Iris in de houdgreep maar ze ligt onderop omdat ze eigenlijk niet weet hoe de houdgreep werkt.
"Wat is hier gebeurd?!" Roep ik boos. Hoe durven ze een gevecht te gaan houden zonder dat ik tijd heb gehad om popcorn te halen?!
"Iemand heeft de kleren van dramaqu... ik bedoel Iris verknipt en nu beschuldigt ze Eline want zij heeft een schaar." Antwoordt Femke verbazingwekkend neutraal. Oké, niet waar. Iedereen met oren en meer dan twee hersencellen zou doorhebben dat ze niet aan Iris' kant stond..
"Ik heb altijd al een schaar willen hebben! Nu is ie van mij!" Roep ik enthousiast terwijl ik de schaar uit de tas graai, een zakje meesleurend. Poedersuiker, sowieso. Of drugs. Het maakt niet zo veel verschil.

Pov. Mees

Ik ga op mijn fiets zitten en fiets. Dat is op zich best logisch want wat moet je anders met een fiets? Ik ga de bocht van de school om en stop, even wachten of ik nou echt gestalkt wordt of dat ze me alleen volgt omdat ze naast me woont. Echt ze is heel aardig, maar ik heb nog maar nul keer met haar gezoend dus het is een beetje een dieptepunt. Ze komt niet. O ja dat is waar ook, ze was ziek vandaag. Jammer. Ik had wel zin om eindelijk van dat schandaal af te komen. Maar ik wil niet ziek worden want ik denk niet dat iemand nog een keer met me zou nemen als ik zo ziek was dat ik over iemand heen kots. Dus dat doen we maar niet.

"Ik ben thuis!" Roep ik naar boven. Lilya, mijn tweelingzus, komt snel naar beneden gerend en slaat haar armen om me heen, proberend me een zoen te geven.
"Hoe was je dag? Ik mis je zo erg, jammer dat we niet in dezelfde klas zitten.."
"Ja ja, ik heb honger." Zeg ik terwijl ik haar van me af duw. Waarschijnlijk viel ze, maar dat maakt niet uit want ik heb mijn chocola.

Pov. Lilya

Ik snap wel waarom Mees zo veel aanbidders heeft, maar alsnog doet het pijn. Hij is van mij. Het zou niet helemaal eerlijk zijn als we wat kregen want Mees is geweldig en ik houd van kaas.
"Meeeeees, mag ik ook een stukje?" Vraag ik zoet terwijl ik wild met mijn wimpers aan het knipperen ben. Ik speel met mijn haar en probeer speels een stukje te stelen.
"Nee doe niet zo irritant, pak je eigen chocola. Ik ga naar boven, huiswerk maken."

Pov. Mees

8+10-2=

Ik zucht. Ik weet het antwoord wel: veel te moeilijk. Hier heb ik even helemaal geen zin in. Oké nee grapje, ik houd van school. En ik heb alle boeken al uit. Ik hoef helemaal geen huiswerk te maken. Maar ik moest even wat verzinnen om van Lil af te komen. Ze kan soms zo irritant doen.

Ik voel mijn mobiel trillen in mijn zak. Berichtje van Sam. O nee toch? Ik kijk stiekem naar het raam. Jup, ze staart weer naar me. Ze is echt geobsedeerd met mijn raamkozijn ofzo. Heel irritant, kan ik nooit dansen op mijn lievelingsliedje, Kuikentje Piep, want anders ziet ze dat. Maar ik moet er maar mee leren leven denk ik.

Pov. Meneer Kip

Als ik thuis ben zit het me nog steeds dwars. Ik voel me zwaar beledigd en mijn hart is diep gekrenkt. Zou het een idee zijn om de machine in werking te stellen? Zuchtend ga ik op mijn rode bureaustoel zitten die nog harder zucht dan ik door mijn gewicht. Ik pak de bouwplannen er bij. De vorige keer was ik gestopt met bouwen omdat ik geen zin had om een kinderschaar te kopen, maar dit keer had ik hem al afgepakt van die stomme kindjes.
Ik loop naar de machine, hij is af. Ik kan hem nu gebruiken als de nood daar is. Nu nog niet, ik heb misschien een kans bij Sanne, Vlorile, Tom en Zianne.

Boem, ge wel dig hoofdstuk natuurlijk, maar jullie moeten er mee leren leven😂

Wie is jullie lievelingskarakter en als je er zelf in zit, wat vind je van je eigen karakter? Let me know

Xx Lotte

Vliris FanFictieWhere stories live. Discover now