Deel 38

8.9K 435 26
                                    

Yasmine? Wat doet zij nou weer in de moskee? Eerst slecht bezig maar nu aan het bidden. Ik bemoei niet, het is tenslotte haar leven en zij bepaalt het maar goed dat ze stap heeft genomen.
Ik stap de gebedsruimte in en word gegroet van vele kanten. "Salam Alaikom" zegt een oude vrouw.

ik antwoord netjes terug. En loop naar de muur waar ik plaats neem ik pak een Koran boek en lees wat Surah's en Hadith's. "Salam" hoor ik een zachte stem zeggen. Ik kijk op en zie Yasmine. Hoofddoek staat haar prachtig Ma Sha Allah. "Salam" zeg ik zacht terug.
"Kan ik je spreken na het gebed?" Zegt ze smekend. "Is goed" antwoord ik en we verrichten het gebed.

Na dat het gebed is afgelopen loop ik samen met Yasmine naar buiten toe.
Ik zie Samir aan komen lopen met zijn vriend. "Hanane" zegt Samir. "Ja?" Zeg ik en kijk hem aan. "Ik ga je even voorstellen aan mijn vriend Nasser" zegt hij en wijst naar de jongen naast hem. Niet verkeerd. Best lang, mooie baard, rechte tanden en mooie ogen. Ma Sha Allah een plaatje gewoon.
"Aangenaam ik ben zijn zusje, en dit is mijn vriendin Yasmine" zeg ik en stel Yasmine voor. Yasmine en ik hadden ruzie maar we gaan zometeen met elkaar praten. Samir weet niks van Yasmine af en Maissa dus wil ik geen gezeik zetten.

"Aangenaam" zegt hij en ik schud zijn hand. "Hanane ga je alleen naar huis?" Vraagt Samir bezorgd. "Ja" zeg ik en knuffel hem en neem afscheid.
"Wat wou je me vertellen?" Vraag ik aan Yasmine en zit met haar op een bankje. "Ik wil het goed maken.." zegt ze zacht. "Ehm" zeg ik niet wetend wat ik moet zeggen. "Ik heb je niet goed behandeld en sorry daarvoor ik mis je echt als vriendin." Zegt ze.

"Ik vergeef het je.." zeg ik en ze knuffelt me.
"Oussama wilt me hand komen vragen.." zegt ze verlegen. "Ahw zo schattig! Mabrouk" zeg ik en klap in mijn handen. "En Soufiane?" Zegt ze en kijkt me aan. "In sha Allah binnenkort" zeg ik.

Na wat gekletst te hebben met Yasmine neem ik afscheid en vertrek richting huis..

Op weg naar mijn bed, op weg naar morgen..

Waar veel me te wachten staat..

-

Stem en reageer!❤️

Soufiane & Hanane Where stories live. Discover now