Deel 81

9.2K 410 52
                                    

Ik sta langzaam op en loop vermoeiend de badkamer in. Ik neem een snelle douche en bid het ochtendgebed. Ik kleed me om in een lichte spijkerbroek met parels. Ik doe mijn witte lange shirt aan en laat mijn haar in een staart. Vandaag ga ik samen met mijn moeder een jurk huren voor mijn verloving. Ik ga mijn Henna feest ook op de dag doen van de verloving. Ik doe snel mijn jas aan en sprint naar beneden. "Mama" roep ik en zie haar de keuken uitkomen. Ik glimlach en we stappen beide de auto in van Samir. Ik start de auto op en rij naar het centrum. Ik kan auto rijden maar ik doe het niet graag. Ik parkeer in de garage en we stappen beide uit. We lopen naar de winkels waar ze verschillende kaftans verkopen. Ik kies voor een donkerrode kaftan met prachtige gouden details en gouden hakken (omslag). We doen de jurk netjes in een grote tas en de bijpassende hakken ook.

Een week later..

Het is vandaag mijn verloving! Eindelijk. Ik sta vrolijk op en neem een lange warme douche. Ik was mijn haren en poets me tanden. Ik trek me pyjama uit en loop naar beneden waar ik mijn moeder en tante druk zie koken in de keuken. Yasmine komt natuurlijk naar mijn verloving en is nu onderweg hier naar toe. "Goedemorgen mama en geltie Soumia" groet ik ze glimlachend. Ze geven me beide een kus en gaan door met de lekkernijen en gerechten. De bel gaat en ik open langzaam de deur. "Hanane!" "Yasmine!" We vliegen elkaar vrolijk om de hals en knuffelen een tijdje. Ik trek haar mee naar boven waarna ze gelijk aan mijn make up begint en aan mijn haren (mijn haar, make up en kaftan - omslag) Na een uurtje is ook Sabrin aanwezig en Yasmina, de toekomstige van mijn broer Samir. "Wat zie je er prachtig uit!" Complimenteert Sabrin mij. "Dankjewel schat!" Zeg ik met een brede glimlach en geef ze allemaal een knuffel. Na een aantal uren is ons huis al redelijk vol geraakt met gasten. De vrouwen zitten druk in de keuken en de mannen lachen met elkaar. Ik loop naar beneden toe en stap verlegen de woonkamer in. Ik groet alle vrouwen met de vier gebruikelijke kusjes en ontvang van elke kant een compliment. Ik neem verlegen plek naast mijn moeder en klets met mijn schoonmoeder. Na veel gekletst en gelachen te hebben, is het tijd voor de warme gerechten. Mijn moeder legt de gerechten neer en we vallen gelijk aan als een stel dieren. Ik neem plek naast Soufiane en we houden elkaars handen vast. De fotograaf schiet een foto's en maakt videos. Sabrin maakt ondertussen veel snaps van de verloving. Ik glimlach en kijk om me heen.
De vrouw zet de henna op mijn handen en iedereen danst op de muziek. De kindjes rennen rond en spelen tikkertje en ik? Ik geniet ervan. Alhamdoelilah, dat ik dit heb mogen meemaken.
Na een lange dag is het alweer tijd om afscheid te nemen van de gasten. De vrouwelijke familieleden van Soufiane helpen mijn moeder met opruimen en de mannen inclusief Soufiane zijn buiten gaan staan. Ik kleed me om in een lekker zittende pyjama en verwijder al mijn make up. Ik zit in mijn kamer samen met een paar nichten van Soufiane en ik mag ze heel erg. Lina, Sabrin, Yasmine en Yasmina zijn natuurlijk ook aanwezig en dansen op de muziek in mijn kamer. Ik lach en knuffel de meiden. Ik geef de nichten van Soufiane een kus en knuffel en neem afscheid van ze. "Was een leuke dag schat, de bruiloft word nog leuker InSha'Allah" zegt Sabrin. Ik knik en glimlach. "InSha'Allah" zeg ik zachtjes. Ik geef ze allemaal een knuffel en neem ook afscheid van hun. Na een lange vermoeiende maar leuke dag is het tijd om te slapen en al snel val ik in een diepe slaap..




-
People, ik ben zo slecht in het schrijven van hoe een verloving of bruiloft te werk gaat. Sorry daarvoor.
Ik hoop dat jullie dit deel leuk vonden ❤️

Mensen er is inderdaad bijna een einde aan dit boek, maar ik ga zeker weer een nieuw boek beginnen. X

Soufiane & Hanane Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ