Deel 83

9.7K 398 50
                                    

Ik open langzaam me ogen en voel dat mijn moeder mij wakker schud. "Laat me nog even slapen mama.." zucht ik vermoeid. "Jij gaat vandaag trouwen? Kifesh laten slapen yallah opstaan" zegt ze hard. Ik lach en gooi de dekens van me af. "Alhamdoelilah" zegt ze waarna ze mijn kamer verlaat. Ik loop met een moe gezicht de badkamer in en neem een lange douche. Ik was mijn haren grondig en zeep me lichaam in waarna ik het afspoel. Na een lange douche poets ik me tanden, kam ik mijn haren en doe mijn dag crème op.
Ik kleed me om in een nieuwe pyjama en ruim mijn kamer op. Over een uurtje komt de Ziana en dan word ik helemaal opgemaakt tot een prinses. Ik glimlach in mezelf en neem een slok thee die mijn lieve moeder heeft gemaakt. "Grote meid gaat trouwen" komt Samir vrolijk de kamer binnengelopen. "Inderdaad en jij?" Vraag ik lachend. Hij haalt zijn schouders op en springt op de bank. "Yasmina en ik gaan trouwen na jou bruiloft" glimlacht hij. Ik knik en drink van me thee. "InSha'Allah grote broer" zeg ik lief. Hij knikt en kijkt aandachtig naar een voetbalwedstrijd. "Bitch! Je gaat trouwen" roept Yasmine vrolijk. Ik knik met een glimlach en knuffel haar stevig terug. Yasmine is gister terug gekomen van haar huwelijksreis en heeft een mooi kleurtje gekregen. We lopen mijn kamer binnen en ze legt alle make-up producten neer. Ze maakt me op en ik bekijk mezelf betoverd in de spiegel. Veel maar prachtig. De bruidsjurk neemt namelijk veel aandacht dus je make up zou wel heftig moeten zijn om op te vallen. Ik doe mijn eerste jurk aan en inmiddels zijn al mijn andere vriendinnen gearriveerd.

—-
"Heb je er zin in?" Fluistert Soufiane in me oren. Ik knik en kijk hem aan met een glimlach. "Eindelijk na een lange tijd.." zegt hij. "Inderdaad" zeg ik zacht. We zitten inmiddels in de mooie auto onderweg naar de zaal. Soufiane heeft alles luxe gemaakt wat van mijn part niet hoefde. Ik ben heel gelukkig met hem aan mijn zijde.

De bruiloft was gigantisch groot georganiseerd. Zoveel mensen die ik niet kende die aan het dansen waren op de ritme van de muziek. Prachtig om te zien. De bruiloft is bijna tot zijn einde gekomen en nu is het tijd om afscheid te nemen, het moeilijkste van alles. Ik loop gelijk naar mijn moeder toe en omhels haar strak. "Mama ik hou van je" zeg ik huilend. Ze krijgt tranen en veegt ze bij mij weg. Ik veeg haar tranen weg en knuffel haar nog een keer. "Ik ga je missen yemma" snik ik. Ze glimlacht en knuffelt me stevig terug. "Niet huilen hbiba InSha'Allah heb jij goede toekomst met hem" zegt ze met een glimlach. Ik knik en geef haar een kus en knuffel haar lang. Ik vlieg Samir om de hals en druk kusjes op zijn wang. "Ik ga je missen klein duiveltje" zegt hij zachtjes. Ik glimlach door me tranen heen en knuffel hem nog een keer. "Ik hou van je grote broer, voor altijd" zeg ik oprecht. Hij knikt en geeft me een kus. Ik neem afscheid van me schoonouders, Lina en Mehdi en de andere familie leden. Na een moeilijk afscheid stap ik samen met Soufiane de auto in. De chauffeur rijd ons naar huis en ik voel vlinders in me buik. "Ik hou van je Hanane" zegt hij hees in me oren. Ik bloos en kijk hem liefdevol aan. "Ik ook van jou" zeg ik zacht. We komen aan bij ons prachtige huis en ik blijf staren naar wat er voor me staat. "I-is dit ons h-huis?" Vraag ik vol ongeloof. Hij knikt trots en ik knuffel hem strak. "Het is geweldig" zeg ik zachtjes in zijn nek. Hij tilt me op naar binnen en zet mij neer op de grond. Hij komt dichterbij en plant een kus op mijn lippen. Ik bloos en kijk hem verlegen aan. Hij tilt me opnieuw op naar boven en laat me de slaapkamer zien. Het is super mooi ingericht. Het is grijs, wit met marble print, precies wat ik wou. "Je kan daar douchen schat" zegt Soufiane in me oor en wijst naar de deur. Ik knik beschaamd en stap de badkamer binnen. Ik doe mijn bruidsjurk uit en hang het netjes op. Ik douche mezelf en was me haren goed door en droog mezelf af. Ik föhn me haren en krul ze aan de onderkant. Ik kijk in mijn make up tas en zie een prachtig setje liggen. Het is wit met kanten details. Ik trek het aan en spuit mijn Victoria's Secret bodymist over heel mijn lichaam. Ik kom langzaam uit de badkamer en zie hem liggen. Ik smelt bijna weg.

"Dit word een lange nacht..." fluistert hij.

——

He he, eindelijk dit deeltje af. Ik ben echt slecht in bruiloften beschrijven, sorryy.
They are married! 😍😍😍

Binnenkort komt mijn nieuwe boek online 💞

Soufiane & Hanane Where stories live. Discover now