Ori la bal ori la.....club!

5.5K 339 9
                                    


  Sofia și Leo dansau pe o melodie lentă, alături de alte cupluri din împrejurimi, dar ea era atracția serii. Elegantă și rafinată, se mișca ușor spre stânga și spre dreapta, cu atenția îndreptată mereu în spatele lui Leo. Știa că el o privea intens, sorbind-o din priviri și nu voia să-i dea apă la moară. Încerca să păstreze distanța față de el, fiindcă atenția lui îi era indiferentă.

— Aș vrea să iau o pauză, te superi dacă te las puțin singur?

— Deloc, vrei să vin cu tine?

— Nu, sunt bine, vreau să iau o gură de aer și mă întorc.

Leo rămăsese singur ceea ce nu-i convenea mai deloc, dar își găsi un loc liber lângă o colegă de scoală și se așezase lângă aceasta. Sofia expiră ușurată fiindcă reușise să se desprindă câteva clipe de Leo și ieși pe coridoarele Căminului Cultural unde avea loc balul. Tocurile îi răsunau pe holul lung și împodobit cu flori, baloane și panglici, iar din ușa ce dădea spre exterior se auzeau voci și râsete. Când ajunsese afară, o văzu pe Tania și partenerul ei Marc, o altă prietenă de-a ei, Alana și alți doi băieți Jason și Paul, care se prezentaseră Sofiei imediat ce fusese asaltată de prietenele sale.

— Ghici ce! Spune Alana entuziasmată și o ia de gât de Sofia. Se dă o petrecere privată!

— Da, se dă în interiorul Căminului, unde ar trebui să fiți și voi.

— Asta e petrecere? spune Jason și își aprinde o țigare. Știm noi un loc și arătă niște chei.

— Clubul cu trei etaje din cartierul C4, adaugă Tania și țopăi extaziată. Datorită lui Jason am făcut rost de chei și ne putem da propria petrecere! Muzică pe gustul nostru, băuturi, și am luat și noi rezervele noastre...va fi așa distractiv!

— Despre ce vorbești? Locul ăla a fost închis. E sub ancheta poliției și e păzit!

— Da, de un moș de cincizeci de ani și Marc va ști cum să scape de el. Îl va adormi, punându-i somnifere în cafeaua pe care o ține veșnic pe marginea scărilor de la intrare. Simplu!

— Voi sunteți nebuni! Veți da de probleme și în plus e balul nostru!

— Bal...vorbi și Paul după ceva timp. Sfrijita de profesoară de fizică bagă numai porcării de dansat și șerbetul cumpărat ce nu conține o picătură de alcool, e oribil! Să nu mai spun de amărâtul de Leo. A stat lipit de tine toată seara și nici să respiri nu te lăsa.

Paul punctase bine aceste amănunte dar dacă afla fratele ei despre asta, o va mânca de vie sau o va ține încuiată în casă toată viața, dar oare nu conta și ce-și dorea ea? Paul era un tip deosebit, din punct de vedere fizic, dar moral, mai avea puțin de lucrat. Era tânără în fond, îi plăcea aventura și pericolul, iar seara asta avea să fie mai specială dacă-și va face puțin de cap. La bal sau la club, ce mai conta? Avea să se distreze, iar fratele ei nu va avea nicio idee despre locul unde se afla.

— Sofico, ce spui, vii cu noi? Fratele tău nu va știi nimic, găsim noi ceva drept acoperire.

  Fata ezită o clipă, apoi se gândi la Leo. Ce avea să facă singur și lăsat de izbeliște?

— Ce fac cu Leo? Dacă mă va căuta acasă și mă va da de gol?

— Nu-ți face griji, chiar crezi că-și va mai permite să mai dea ochii cu fratele tău? Nu se va mai apropia nici la un kilometru de casa ta.

— Pierdem vreme, spuse Paul și se apropie de Sofia la câțiva centimetri de fața ei și șopti încet: Va fi bine, muzică bună, băutură de toate felurile, jocuri diferite, va fi distracție și adrenalină, ți-e frică? Eu credeam că ești o tipă curajoasă. Așa am auzit... Mă înșel?

Sofia zâmbi. Era fermecător tipul și tocmai îi rănea mândria.

— Nu-mi teamă de nimic și de nimeni. Să mergem!

  — Așa te vreau, zise Alana și porniră cu toții spre mașina lui Jason.

— Vom încăpea toți? întrebă Sofia când văzu Toyota lui J.

— Da, eu conduc, Alana stă lângă mine în față că vreau să o fac de-o gagică, fata îi trase una după ceafă și el continuă râzând. Marc și Tania în spate, iar Paul o ține în brațe pe Sofia.

— Pe bune? Ce generos ești, îi zise Paul. Dacă țin o așa frumoasă fată în brațe, mă poți pune și pe jumătate de loc.

— Cărțile sunt făcute de dimineață, zise Alana râzând și Sofia își ridică sprâncenele spre Tania.

— Să înțeleg că de aia țineai morțiș să vin...Ești hoață!

— Hai, urcați! Strigă Jason pornind motorul.

  Leo observă frustrat că Sofia întârzie. Bău vreo două pahare de șerbet, dansă cu o colegă fără partener, deoarece puținele kilograme în plus bătea la ochi și din omenie o invită la dansă ca să aibe o companie și ea și el. În fond stăteau ca niște fraieri amândoi...apoi o lăsă cu un pahar în mână și decise să o caute pe Sofia, începând mai întâi de afară și ieși pe ușă exact când Sofia închisese portiera după ce se sui în brațele lui Paul. Era prea întuneric să o vadă și nu dădu atenție. Se întorsese înapoi în mulțime, nu era pe nicăieri, apoi verifică cele două camere de la etaj, gândindu-se că era puțin obosită și a urcat acolo pentru o clipă de liniște, dar când deschise ușa, dădu buzna peste un cuplu ce se iubea sub niște cearceafuri. Nu era ea acolo și nici nu trebuia să vadă asta. Puse mâna la ochi și se scuză, apoi coborî din nou la parter. Constatase cu tristețe că fusese lăsat baltă din moment ce niciun coleg n-o văzuse și nici prietenele ei nu erau. I se alătură din nou micuței dolofane, zâmbind amar și practic ea devenise partenera lui de bal. Sofia nu mai exista în raza lui vizuală și se resemnă cu tristețe că niciodată nu va exista.

  În mașină, Tania și Marc dădură drumul la o serie de săruturi, pipăieli și gemete înfundate, Jason conducea atent uitându-se din când în când spre Alana care alegea muzica și puse o piesă cu bass vibrând boxele de puterea decibelilor.

Sofia se rezemă de Paul, venind cu sânul stâng, sub bărbia lui și el se prefăcu că o mușcă. Tânăra tresări și mimă un pumn în falcă.

— Potolește-te nebunule!

Lui îi plăcea maxim ideea de ea o ține pe genunchi, simțindu-i căldura și fesele moi. Sofia se înfiora de plăcere dar și de rușine. Tania și iubitul ei le făcea poftă celorlați dar nu pentru mult timp, fiindcă ajunseseră pe strada respectivă, cu alei împădurite și în mijlocul ei se afla clubul în care urmau se infiltreze tinerii adolescenți dornici de distracție. Scăparea de sub control a Sofiei avea să-i aducă probleme, dar ea trăia clipa împreună cu prietenii ei.

Femeia lui VaughnWhere stories live. Discover now