Ce te faci, când nu ai ce?

4.7K 334 6
                                    

  
   Era târziu, chiar mai târziu decât spera Tony să fie. Se întunecase considerabil și omul responsabil cu primirea mărfii nu mai apărea. Îl tăiase toate apele așteptând deghizat în golan al străzii cu glugă pe cap și rucsac în spinare unde ținea cocaina și amfetamina lui Vaughn. Deodată, după un colț al străzii în paralel cu el, răsar doi inși dubioși. Pistolul era încărcat și pregătit pentru orice se ivea, așteptând doar semnalul, care și apăruse. Un mesaj, cu parola vocală pentru recepție. Atunci era momentul să iasă, rugându-se înainte să fie totul pașnic și fără complicații.

  Acasă, Sofia se plimba de colo-colo plictisită. Butonă telecomanda, verifică frigiderul de mai multe ori sperând că va apărea ceva nou și bun, ascultă muzică în căștile ei antifonate, dar nimic din toate astea nu îi redaseră bunadispoziție. Tony nu mai apărea și începea să creadă că ieșirea lor, împreună, se dusese pe apa sâmbetei. Oftă dezamăgită trântindu-se pe canapeaua din fața televizorului după ce aruncă o privire absentă pe geam și așteptă. Și așteptă...

  Cineva sună la ușă. Sofia se ridică bucuroasă crezând că e fratele ei, apoi se opri cu mâna pe clanță gândindu-se că e mai bine să se prefacă supărată, ca să știe că nu s-a ținut de cuvânt și a lăsat-o toată ziua să-l aștepte. Însă când deschise ușa, avu parte de o surpriză nu prea plăcută, dar încercă să fie cât putea de ospitalieră. În prag apăru o femeie zâmbitoare, elegantă, purtând o rochie mov până la genunchi, șatenă și lingușitoare după opinia Sofiei.

— Mara...tu? Ce cauți aici l-a ora asta? Sofia era surprinsă să o vadă după mult timp și mai ales pentru că venise singură.

— Ei, dar nu e așa târziu dragă...E abia opt, nu mă inviți înăuntru?

  Dacă i-o spusese așa, pe șleau, fata nu făcuse decât să se dea din drum și să o lase să intre. Oricum se plictisea, chiar dacă n-o suporta pe Mara din cauză că e un fel de amantă a lui Vaughn, pentru că lucra dar se și culca cu el și mai ales pentru că se vedea și cu fratele ei Tony.

— Dacă îl cauți pe Tony, ar trebui să știi de el, pentru că a plecat de azi dimineață la Vaughn și nu mai știu nimic de el de atunci.

— Defapt, am venit să vorbesc cu tine, pentru că îmi fac griji pentru Tony.

— De ce ți-ai face tu, griji pentru fratele meu? Oricum doar îl folosești cum îți vine ție bine și atât, răspunse Sofia cu duritate.

Mara se apropie de ea încet și o privea pe Sofia ca și cum s-ar uita la un om tâmpit.

— Ești naivă și nu înțelegi...Nu știi nimic despre schimb?

— Ce schimb?!

— Nu știi ce afaceri fac Tony și Vaughn? Sunt surprinsă..

— N-ai de ce să fii surprinsă, nu m-a interesat niciodată ilegalitățile dintre fratele meu și interlopul ăla...Nu mai da din colț în colț și spune-mi ce ai de spus.

— Sofia, eu îl iubesc pe Tony, dar ce să fac dacă îmi plac și banii?! Vaughn îl ține pe fratele tău prin preajmă, fiindcă a pus ochii pe tine, iar Tony, a acceptat ca un prost să transporte niște droguri unor proxeneți care vor da o sumă uriașă la schimb. Totul e doar un joc pus la cale de Vaughn ca să te aibe pe tine. Tony a acceptat imediat să facă schimbul deși indiferent de metoda aleasă, va fi jefuit. O mare cacealma plănuită de Vaughn ca să câștige pariul.

— Pariu? Ce pariu?

— Dacă Tony îl va produce păgubă lui Vaughn, te vei mărita cu el ca o despăgubire.

— Dar asta e absurd! Vaughn e un moș de cincizeci de ani și pe deasupra e mafiot. Fratele meu nu mi-ar face una ca asta...

— Habar nu ai că în momentul ăsta Tony va fi bătut și lăsat să zacă pe undeva sau chiar l-ar omorî...

— Nu înțeleg deloc! De ce îmi spui mie toate astea și cum ai aflat?

— Am auzit tot ce se vorbește în biroul lui Vaughn, eu nu vreau ca Tony să pățească ceva. Nu știu ce putem face în afară de a ne ruga pentru viața lui ... Dar Sofia, tu vei fi nevoită să te măriți cu Vaughn de bunăvoie sau cu forța.

— Nu pot crede așa ceva...

— Ăsta e adevărul! Ce vei face?

Sofia o privi atent pe Mara. Părea sinceră de această dată și asta era de rău. Unica soluție e să fugă cât avea ocazia.

— Nimic...minți fata. Ce pot face eu? Nu pot face nimic până nu sunt sigură că ceea ce spui e adevărat.

  Mara se încruntă.

— Știam că nu mă vei crede. A fost o greșeală să cred că ai putea face ceva în privința asta!

Femeia își luă geanta și ieși pe ușă în grabă. Sofia asta aștepta. Momentul în care Mara să plece și ea să se panicheze. O luă la fugă pe scări și adună într-un rucsac câteva haine, apoi își roti privirea prin casă, se uită pe geam din nou și ieși. Se ruga în sinea ei, ca fratele ei să supraviețuiască, chiar dacă îl ura teribil fiindcă încerca să o vândă ca pe un obiect inutil, ca pe marfa lor de contrabandă.

Mara nu plecase. Se ascunsese după un stâlp de electricitate din fața vilei și așteptă să culeagă roadele vicleniei sale. Când o văzu pe Sofia furișându-se și luând-o la sănătoasa, răsuflă ușurată. Nu avea să permită ca acestă căsătorie să aibe loc, pentru ca Vaughn să rămână în continuare sursa ei financiară. Plecă spre casă cu zâmbetul pe buze.

Între timp, planul simplu al lui Tony funcționase greșit și surpriza, care era de partea lui Vaughn, îl făcu pe Tony să realizeze adevărul. Șeful lui i-o făcuse, fiind singurul care știa despre asta. Cei doi care îl întâmpinară, se transformaseră în patru, îl dezarmă pe fratele Sofiei și-l luară la bătaie. Îi dăduse pumni și picioare toți patru împotriva unuia, până îl lăsase inconștient în mijlocul unei străzi lăturalnice. Tony crezu că nu mai are nicio șansă, așa că se rugă în gând pentru sora lui și pentru o nouă șansă la viață ca să o protejeze. Nu avea să o lase captivă în vila lui Vaughn dar nici în viața acestuia. Se încăpățâna să trăiască.

Femeia lui VaughnWhere stories live. Discover now