Interviu SarahEvans

29 5 1
                                    


                                                                               Dedicată SarahEvans_
                                    Carte postată - Valuri Și O Minte Luminată ~Personaj principal Miranda Grace

1. Cum și-a întâlnit Miranda bărbatul care i-a distrus tinerețea?

Miranda și Ben erau colegi la liceu, mai exact aveau o relație de ceva timp, iar ce s-a întâmplat, s-a întâmplat în timpul relației.

2. Va reuși Miranda să renunțe la zidul ce o ține departe de bărbatul care o iubește, sau va rămâne la distanță de posibila dragoste din frică?

Frica asta nu va mai exista la un moment dat, însă nu vreau să o fac să dispară brusc, deci va necesita așteptare.

3. De ce nu s-a dus la fratele ei dupa ce a nascut?

Deja plecase de acasă de luni bune și nu dăduse niciun semn. Nu a vrut să riște să afle părinții ei ce se întâmplase, apelând la Samuel(nu spun că el ar fi dat-o de gol), așa că a decis să rupă definitiv legatura cu orice membru al familiei.

4. S-a gandit sa faca un curs de auto-aparare dupa ceea ce a patit?

Asta chiar este o întrebare bună. Însă, nu, nu s-a gândit. După ce I s-a întâmplat, și-a luat unele lucruri și a fugit de acasă, singura ei grijă fiind să-și găsească o locuință, un serviciu cât mai departe de orașul în care locuia.

5. Tabloul pictat de bătrâna are o legătură cu Miranda?

Da, are legătură, chiar am menționat în prolog. Poate nu ți-ai dat seama, dar bătrâna este chiar Miranda.

6. Ce calitate apreciaza ea la un barbat, daca tot a fost abuzata de unul, a ramas cu cicatrici. Totusi, una o face inca sa aibe speranta ca mai e o farama de bine in ei. Care e aceea?

Este o întrebare cu un răspuns clar și scurt, în ceea ce o privește pe Miranda. Iar acela ar fi: respectul.

7. De ce s-a lasat Miranda de pian?

Singura cauză reprezintă situația ei financiară.

8. De ce nu apeleaza niciodata la parintii ei?

A fugit de acasă, a fugit de ei. De ce? Părinții ei sunt niște persoane destul de exigente, în special mama ei. Miranda face parte dintr-o familie cu un statul social ridicat (o să dau mai multe detalii în carte, însă nu a venit timpul deocamdată), de aceea a ales că este mai bine să plece decât să I se strige că i-a făcut de rușine și să o oblige să scape de copil .

9. De cand o cunoaste pe Clara si cum s-au cunoscut?

Clara făcea practică la spitalul unde Miranda l-a născut pe Elliot, deci se știu de aproape patru ani.

10. A incercat sa isi imagineze vreodata viata, daca ar fi ales sa avorteze?

Da, chiar am menționat câte ceva legat de asta în ultimele capitole și urmează să dezvolt în următoarele.

11. De ce nu a renuntat la locul de munca de la bar cand a avut ocazia?

Singurul motiv este faptul că avea nevoie de bani și niciun alt job posibil pe care putea să se bazeze.

12. Miranda s-a gandit vreodata ca acel copil i-a salvat de fapt sanatatea mintala? S-ar razbuna totusi, in cazul in care l-ar intalni pe Ben(stiu ca l-a iertat mai ales ca a ales copilul).

Nu o pot numi iertare, clar nu se poate vorbi despre așa ceva, însă, într-adevăr venirea lui Elliot pe lume, a ajutat-o pe Miranda să depășească întâmplat (nu în totalitate, dar în mare parte).

Răzbunare? Hmm... nu prea știu. Probabil că da, în cazul în care ar fi legat de Elliot, nu de propria ei persoană.

13. De unde ai fost inspirata de Miranda, cand s-a nascut, ideea/povestea si cum?

Ideea cărții și personajul Mirandei nu au apărut în urma a ceva concret, a unui singur incident. Totul a început de când am devinit obsedată de drepturile femeilor, de cum în trecut, persoanele de sex feminin nu aveau dreptul la vot, la cuvânt, etc. Iar lucrul ăsta m-a enervat nespus și așa am devenit feministă. Există o contribuție pe acolo și a idolului meu, care este de asemenea feministă și m-a inspirat să cred în puterea și independența femeilor.

Oricum, voiam să fac ceva în legătură cu asta, să-mi exprim gândurile legate de faptul că o femeie nu are nevoie de un bărbat pentru a deveni cineva, așa că mi-a venit ideea să scriu Valuri, iar Miranda a venit de la sine. Eram decisă că personajul principal urma să fie o femeie, având în vedere faptul că am hotărât să abordez feminismul în carte. Așadar, pe Miranda am construit-o după cum am crezit/cred eu că ar trebui să fie o femeie puternică din punct de vedere al caracterului, desigur.

14. Povestea e inspirată din fapte reale?

Da, după cum am spus și mai sus, trecutul este o mină de discriminări la adresa femeilor. Dar cel mai rău este că acest lucru încă are efecte vizibile în prezent, luând în considerare faptul că băieții din ziua de azi iau fetele peste picior, mizând pe principiul că suntem pur și simpli fete, ca și cum ar avea tot dreptul să spună cuvinte urâte la adresa noastră.

15. Miranda te defineste in vreun fel?

Răspunsul este în mare parte nu. Niciunul dintre personajele pe care le-am creat până acum nu se aseamănă cu mine din niciun punct de vedere. Poate că există totuși unele excepții la Miranda, unele asocieri pe care le-am făcut în mod inconștient,

16. Ce comentariu ti-a placut cel mai mult privind-o pe Miranda?

Să fiu sinceră, nu pot să aleg unul. Mai toată lumea din club a prins ideea de femeie puternică pe care am dorit să o transmit prin personajul ei, iar asta mă bucură enorm.

17. Genul de femeie luptatoare cum e Miranda vrei sa fie o lectie frumoasa si de apreciat/urmat?

Asta am intenționat de la început, să o creez pe Miranda ca pe un personaj care să inspire, să devină un exemplu pentru unii dintre voi, dacă nu pentru majoritatea. Sper că am reușit asta în mare parte.

Mulțumim prea inspiratei noastre Sarah și dacă mai sunteți curioși despre alte aspecte ale cărții sau personajelor, nu vă sfiiți să întrebați.

Kaleidoscope for Serenity Book ClubWhere stories live. Discover now